Страница 177 от 308 ПърваПърва ... 127167175176177178179187227 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,641 до 2,655 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Благодаря на двама ви. TIMBERLAKE разсмя ме разбира се че съм му щтракнал хубаво капачето. И аз се учудвам защо така "бъзка", може би е пропаднал капака с една идея и опира леко в долната част в другата пластмаса, но е от него - като го чукна спира. Ще пробвам с метода на vanko68

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

dgenov не му обръщай внимание. И при мен се чува от време на време ама вече не го мисля много, все пак става въпрос за няколко секунди

4. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Здравейте! Ако някой има наблюдения за 12LD споделете колко енергия харчи при различните режими (при еднакви външни условия и примерно зададени 20*С вътре в помещението). Някъде прочетох, че на LOW харчи повече, което ме учуди.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Здр. FUJITSU 12 LD дали ще се справи в 26 кв.м и височина до тавана 2,70м. / 70.2 куб.м / предимно за отопление?Местоположение гр.Сандански. Тук темп. са доста по високи зимно време сравнение с другите градове. А стаята е без изолация и с 2 външни стени и обикновена дървена 2 крилна дограма.
    Със сигурност.

6. Тук е от
    May 2008

Вакарелски , няма такава характеристика "колко харчи" климатика. Един и същи климатик ще харчи доста различно количество ел.енергия в помещение, което зимата не изстива под 17-18° без да се отоплява (имал съм такава спалня) и в такова което пада до 5°, ако няма отопление 3 дни, нали се сещаш...И дали на LOW или на HIGH ще харчи повече зависи от много фактори, не може да се каже еднозначно. Важното е да гледаш какво топлоотдаване има климатика във възможно най-широк диапазон на външната температура (до -15° примерно) и с какъв разход на ток го постига. А 12LD в това отношение е достатъчно добър климатик. Зависи вече и на теб за какво помещение ти трябва.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Относно LOW и HIGH, ако става въпрос за скоростта на вентилатора на вътрешното тяло, мога да кажа категорично!, че колкото е по-висока скоростта на вентилатора, толкова е по-икономичен климатика(т.е. ще харчи по-малко), но няма да се чувстваш комфортно.През деня, не го чуваш, вечер като поутихне, започва да се чува(намаляш вентилатора), спираш телевизора отново ти шуми, намаляш още вентилатора, накрая изключваш климатика за да можеш да спиш и на сутринта тръгваш за дърва да запалиш печката. Всичко е компромис! Каквото си избереш.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Еее, Очо, какъв е тоя климатик, че да не можеш да спиш. Все пак твоят се води един от най-тихите.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Импровизирам Нямам Фуджицу(и ти май нямаш). Но принципа е един и същ. И казвам на хората какво да очакват, а не после, ама той шуми! Ами шуми! трябва да духа.. Не е радиатор..Сравнявам го с акумулираща: тя бръмчеше(но за мен климатика е по-добре),не го чувам, за разлика от брума. Когато е на мин. или ауто, не се чува, но и не "топли" ако паднат температурите, иначе чуваш фийюю...

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При мен ТОШИБА-та и ДЖЕНЕРАЛ-а цяла зима си бяха на АУТО на турбината и машините се справиха без проблеми, поддържаха си зададените градуси в стаите, не знам как е при Вас.

12. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте,

отскоро ползвам 12LGC и следя с интерес темата. Климатикът отоплява 23 кв. м. стая с една външна стена, югоизточно изложение, добра изолация - PVC и т.н., с височина 2,50 м в новопостроена сграда. Искам да ви попитам за съвет относно следните неща, които не ми се струват нормални в климатика (при положение, че досега не съм ползвал инверторен):
    1. Климатикът почти винаги поддържа температура с около 1-2 градуса по ниска от зададената; от темата дотук забелязах, че това е често срещано явление, но някой може ли да обясни смислено каква е причината за това при положение че нямам топлозагуби!? Според мен не е нормално климатик за тия пари да се държи така и при това от сервиза да казват, че това е ок.
    2. При по-ниски температури и/или снеговалеж (и зададени 25 градуса) влиза почти през час в режим на саморазмразяване, а при по-топло време (вчера) се саморазмразява през 2-3 часа - това нормално ли е?
    3. По външното тяло винаги има лек конденз и от него си капе по малко вода, дори и когато не е в режим на саморазмразяване, притеснително ли е това?

Благодаря предварително за съдействието.
    Поздрави,
    Иван

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всичко описано е нормално.
    1. Измери температурата горе при климатика и ще забележиш, че е толкова, колкото е зададената. Топлият въздух се издига нагоре. А датчикът мери там. Тази разлика може да се преодолее единствено от климатик, който има топлинен сензор в дистанционното и изпраща сигнали към климатика с температурата, която е при самото дистанционно. Т.е слагаш го там, където искаш да ти е толкова зададената температура.
    2. Нормално. Колкото повече вдигаш градусите, толкова по-често ще се размразява.
    3. Нормално.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Благодаря за бързия и точен отговор

Явно ще се свиква с особеностите на климатика.

Поздрави,
    Иван

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

1. За да не го прави - дръж на не-автоматичен вентилатор - това дава по-добро обдухване на сензора горе (клати повече въздуха в стаята) и по-точна температура.
    2. Размразяването зависи от студа, който изхвърля навън климатика и от влажността на въздуха вън. Нормално е.
    3. Конденз има при по-висока влажност вън. Като минат мъглите, няма да капе вода!

17. Member
    Тук е от
    Sep 2008

При мен цяла зима е на ауто.При температури вън до 0 -2° в стаята винаги ми държи с 1° над зададеното(21,а то е 22 на кошарата на бебето ми е термометъра-1.5м).Вече когато паднат повечко температурите -8-10 си поддържа зададената, а в мъглите и -15-20° когато беше ми даваше 2,5° разлика, зададени 24, а поддържа 21-22.Мн. съм доволен.Повече не искам.Да е жив и здрав климатика.

18. Junior Member Аватара на gogobros
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте и от мен искам да питам нещо - става въпрос за това когато спре тока, трябва ли нещо да се прави с климатика , от сорта да вадиш щепсела от контакта и после като дойде да го включваш или няма никакъв проблем да остане така / е само да си е човек в къщи когато спре тока и да го извадиш от контакта / защото онзи ден така спря и аз го изключих от контакта и после го пуснах иначе климатика не се гаси работи си непрекъснато , просто да знам как процедирате и дали има някаква опасност - мерси

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе