Страница 178 от 308 ПърваПърва ... 128168176177178179180188228 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,656 до 2,670 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Почти всички модели си имат авторестарт след спиране на тока.LDC си има рестарт.ТОШИБА-та ми обаче, фабрично е изключен, следва да се включи от потребителя.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Човека го интересува дали има опасност,а не дали ще тръгне.С това тъпото енерго винаги има опасност от пренапрежение при пускането на тока.Мой съвет е при спиране на тока да изключиш от контакта де що имаш електроника у вас и чак след като го пуснат,да ги захраниш след минута-две.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

IvanF, ако му сложиш вентилатора на ХАЙ, ще топли с една идея по-добре(ще раздухва хубаво въздуха навсякъде-но пък неприятно духа). С няколко градуса отгоре на дистанционното и нисък вентилатор, ще постигнеш същата температура на контролния, но ще замръзва отвън повече и ще харчи повече - решавай си. Всичко зависи от местоположението на топлия въздух, от стените излиза студен и го притиска към тавана и машината и зависи къде ти е контролния термометър - се получават тия разлики между зададена и "действителна" - направи си измервания(с термометър или инфрачервена камера) в различни части на помещението и ще се убедиш сам. И не забравяй: режима не на АУТО, а на ТОПЛО(HEAT) - зимата.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

По гаден е проблема на енергото че много често тока им е висок и гърмат защити на поразия но няма как ще се примиряваме и така.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Слагай някакви напреженови защити в ел.таблото си.Има ги във всеки добре зареден магазин за ел.материали.На някои даже сам си нагласяш прага на сработването.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Хм пробвал съм но на места зависи и от машината каква е и с какви защити е оказа се че няма по бързи които се монтират в ел.таблото.Давам пример с последния такъв проблем, новите инверторни касети на General са 2 пъти по бързи от най бързите на ABB.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    .През деня, не го чуваш, вечер като поутихне, започва да се чува(намаляш вентилатора), спираш телевизора отново ти шуми, намаляш още вентилатора, накрая изключваш климатика
    Няма такова нещо Очо, имах опасения относно машината която купих съвсем наскоро /Е25Т японец/, относно шума в стаята където е детето. Малката е мн. чувстителна на всякакви шумове и се птитеснявах дали няма да и пречи климата. За високите обороти си прав, но за ниските ... далече си от истината. Няколко вечера подред обикалях като невестулка в стаята с фенерче и се услушвах за шумове /от вентилатор от преливане на фреон от външното тяло з-то е под прозореца и и т.н... "повредихте ме тука вие"/, но Уви. Оказа се, че климатика е супер тих, по тих от Саньото което е в съседната стая на ниски обороти /D28U е машина за нея се писа много/.
    Няколко сутрини като стана детето ме попита : Тате, климатика защо не работи да не е развален...!? /Имам и Осака за нея няма да кажа .... /

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Е, що го сравняваш с Осака. Сравни го с шума издаван от радиаторите, при централно парно или с шума на конвекторна печка... Не си ми разбрал писанието. Моите клими, не съм ги изключвал от октомври.. и се спи под тях..

11. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    Е, що го сравняваш с Осака. Сравни го с шума издаван от радиаторите, при централно парно или ...........
    А бе Очо, имаш навика да пишеш на 1-2-3 ракии или кани вино, май нещо не си прочел добре и този път ...

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Когато направят централното парно да бълва лятото студено тогава ще го сравнявяме с климатика
    Всичко си има плюсове и минуси.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Аз пък да се оплача: Климатика е Fujitsu 12LCC. Леко се разтрака моторчето на вентилатора на вътрешното тяло и не е само това. Климатика бачка 2-ра зима вече и пластмасата на капака явно е поддала и се е огънала (изметнала). Направи ми впечатление че с времето все по-трудно предния капак се отваряше и затваряше от единия край. Сега при поредното миене на филтрите при затварянето едното от закопчаващите крачета на капака се спука и сега вече не прещраква и закопчава, само от едната страна закопчава. Не е кой знае какво ама си е зеян изпълнение. По-дразнещото е разтракването на мотора на турбината. От начало още миналата година на тих режим се чуваше едно леко периодично шумолене от двигателя (може и от втулката). Сега се увеличи значително. За сравнение, звука не е много силен, но когато климатика се пусне на тих режим особенно нощно време леко дразни. На ауто и LOW шума от въздушната струя го заглушава. Та машината няма още изтекли 2 пълни години работа. Вярно е че от както е пуснат много рядко е спиран. Ще видим ако успее да удържи 4-5 години как ще се раздрака :P Та сега съвета ми е към хората които се чудят на какъв режим да го пускат, дали на най-висок вентилатор или на най-нисък: ако климатика се справя на най-нисък там времето за износване на втулките и лагерите е доста по-голямо. Разхода е леко по-висок, но почети незабележимо по-висок.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте!
    От скоро (1 месец) съм собственик на ASYA12LDC и имам няколко въпроса към компетентните във този форум.
    Преди около 2 седмици се се наложи да отопляваме, но и да да спираме тока за през нощта понеже в апартамента още не бяха приключили ремонтните дейности , а и захранването беше промишлено (~190-200V)- преди акт 16. Та точно тогава при ниските температури от -10 -15* климатика работеше перфектно и стартираше нормално при описаните обстоятелства. После времето се позатопли. Една сутрин (2-3* навън) климатика не можа да "запали" . Мигаха му двете лампи OPERATION и TIMER по 5 пъти. От сервиза казаха да го изключим за около 30-45 мин и после пак да го пуснем, но пак не можа да отлепи няколко пъти. После идваха, разчекнаха външното тяло и нагряваха компресора с пистолет за горещ въздух. Оклоло 30 минути го топлиха безуспешно и тъкмо щяха да го свалят да го носят в сервиза - О, ЧУДО!!! Тръгна. Чудех се да се радвам ли или напротив.
    Може ли някой да сподели дали това е проблем, колко е сериозен и какво трябва аз като потребител да направя за да се отстрани? От прочетеното до тук май не съм единствения, но вече ме заболяха очите да чета, затова направо питам.
    ... и още нещо
    На "тих" режим вътрешното тяло издава необичаен шум (бръмчене), нещо като резонанс някакъв. Стената зад вътр. тяло е куха (по препоръка на монтажната група изградихме полустеничка в една ниша, понеже не достигаха 15 см за д а влезе тялото ). Какво ли не опитах: размествах вътрешното тяло, притисках го... баях му. Звука си остава и не се забелязва някаква промяна при описаните действия от моя страна. При останалите скорости не се чува или поне не на фона на въздушната струя.
    В стаята се спи, имаме и малко дете така че е много дразнещо.
    ДАЙДЕ АКЪЛ!
    Някакви тампони ли се слагат , какво ли...?

http://soyavit-bg.com/clima1.jpg

Благодаря предварително!

16. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

При конвенционалните няма подгряване, по документи са направени да работят добре до -5 градуса външна температура. И въпреки липсата на подгряване до сега при тях не е наблюдаван такъв проблем с компресор, който да не иска да "запали" при отрицателни външни температури, да не говорим, че такова нещо е абсурдно да се случва при положителни такива. Може при отрицателни външни температури конвенционалните да не могат да топлят добре, но пък в краткосрочен период нямат проблеми със старта на компресора.

Съвета ми към гостите четящи форума и чудещи се какъв климатик да си купят за отопление е да избягвате моделите инвертори LDC, LCC и LGC на марките Fujitsu, Fujitsu-General и Fuji electric поради зачестили проблеми с качеството. За съжаление от среден клас инвертори тези марки в опитът си да свалят цените свалят и качеството до нивото на Samsung, а по-ниско качество от климатик на Samsung не знам дали може. Все пак е нормално при падане на цената да падне и качеството, този факт едва ли учудва някого.

17. Тук е от
    Feb 2008

вален мисля, че не си прав да сравняваш производството на Фуджицу със Самсунг, точно за този тип продукти.
    Какво искаш да кажеш със "зачестилите проблеми с качеството" - може ли малко по-конкретно?

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

valen1
    Мисля, че малко се поувлече със сравнениятата! Моето LDC пали без проблем при -19 но не се изключва от мрежата!
    По-скоро проблема при c20ne е породен от не правилна експлоатация
    Четяйки напоследък форума, освен LDC серията на Fujitsu не бих си купил нищо друго на 220 V.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе