Страница 179 от 308 ПърваПърва ... 129169177178179180181189229 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,671 до 2,685 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    По-скоро проблема при c20ne е породен от не правилна експлоатация
    Тук не мога много да се съглася, какво може да му се експлатира неправилно? Около мен също имаше подобен случай и е вярно, че климатика е бил изключван от дистанционното, но никога от контакта - инсталацията е вградена в стената и се изключва централно от таблото. Освен по време на работа да са били задавани разни режими от дистанционното, но нали за това има грамадна платка с 2 големи процесора вътре, да преценят кога да защитят машината. Иначе по отношение на избора те подкрепям - ако ще е машина на 220V наистина LDC само на LDC бих се спрял. От наблюденията на 3те климатика обаче, като че ли най-успешен се оказа при мен 9LCC-то. Като цяло по-малко шуми от останалите на тих режим (разликата е много малка, но все пак...) а и някак се оказа с този тръбен път при него от 5-6 метра че и фоновия шум от фреона се чува много много тихо, със степени по-тихо от другите ми две машини. До сега и 3те се справят без проблем, но заради зачестилите проблеми с компресорите и с оглед на това че половината им гаранция изтече, ще имам едно на ум зимата изобщо да не ги изключвам дори и инцидентно. А определено следващата ми машинка, която планирам за следващият сезон е тази: http://e-tuk.net/products/FUJITSU-%D...%B8%D0%BA.html

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Аз пък да се оплача: Климатика е Fujitsu 12LCC. Леко се разтрака моторчето на вентилатора на вътрешното тяло и не е само това. Климатика бачка 2-ра зима вече и пластмасата на капака явно е поддала и се е огънала (изметнала). Направи ми впечатление че с времето все по-трудно предния капак се отваряше и затваряше от единия край. Сега при поредното миене на филтрите при затварянето едното от закопчаващите крачета на капака се спука и сега вече не прещраква и закопчава, само от едната страна закопчава. Не е кой знае какво ама си е зеян изпълнение. По-дразнещото е разтракването на мотора на турбината. От начало още миналата година на тих режим се чуваше едно леко периодично шумолене от двигателя (може и от втулката). Сега се увеличи значително. За сравнение, звука не е много силен, но когато климатика се пусне на тих режим особенно нощно време леко дразни.
    1. Относно капака. Имам 2 9-ки - LCC. Забелязах че на единия където са гърбиците, които задържат капака вдигнат, беше намазано с нещо като вазелин, на другия - не! Явно е "екстра", но е можело и сам да се сетиш (без да се обиждаш) и да мацнеш леко... Може да пробваш с моментно лепило да го капнеш счупеното.
    2. За вентилатора. Имах такъв проблем, абсолютно същия както го описваш. Решението беше почистване на вентилатора! Явно е събрал прах, който дебалансира турбината! (тук трябва да вметна че редовно си чистя филтрите и турбината видимо не беше силно замърсена но все пак си имаше някакво количество фин прах по нея) НО!!! Съвета на специалист от форума е да се викне сервиз, тъй като може да става въпрос за регулировка, може и да е лагер, а последствията са сериозни. Лично аз не съм викал, тъй като за да дойде трябва едвали не да му изпека агне, а и след почистването шума изчезна.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2008

абе хора значи от горе четеното излиза да не си купуваме фуджитсута така ли.ми препоръчайте ми друг защото мисля за другата зима да си взема още един.и друго я кажете един климатик колко живот му дават.грубо.ако няма някви фрапиращи проблеми.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

mecha, всяка техника е "вечна" ако е направена грамотно, т.е. ще си надхвърли моралното време за ползване ... ама явно не ги правят така, напоследък - а трябва ли? "фрапиращите проблеми" се дължът на факта че потребителя иска ЕВТИНА стока! НЯМА как да е евтино и здраво! И мен ме е яд че едно лагерче за 8 стотинки ще изкара 20 години, но НЕ - слагат от 5 стотинки и на 2рата година се раздрънква - на това му викам "измикярска" работа Представи си производителя на какви цени произвежда тези чудеса на техниката: вземи на един климатик крайната цена, махни ДДС 20%/транспорт/търговски надценки - и ще видиш че едва ли не тия машини ги правят от хартия и лепило Рила Има причина в спадането повсеместно на качеството на техниката - просто така е по-изгодно на големите пазари: струва колкото да изкара гаранционния срок и после в кофата - замисли се колко потребители в 21век, биха държали на стената си 10 годишен климатик? ... а CD плеър и т.н.? Вместо да дадеш 2000лв за 6 години експлоатация, даваш по 1000 през три и така имаш все нова/чиста/модерна машина? ... и така се върти живота ... свърши вече с по 20 годишни телевизори ... намен ми звучи логично, на вас незнам.

valen1 в 04:21ч. му се е спяло и съвета който го е дал ми се струва преувеличен. Къде видя да им са паднали цените на въпросните серии? - редно е да подкрепи с факти: "зачестилите проблеми с качеството" колко са/какви са - спрямо други марки/модели, и следователно да препоръча друга марка/модели на които не са им зачестили проблемите! Всички машини се развалят и това че пред на Мерцедес цервиза има десет коли с вдигнати капаци не значи че ... щото пред Рено сигурно са 200 колите, така че хубав съвет дава ама черно на бяло нещо има ли впредвид?

П.С> да се хвърля прах в очите е много лесно: не купувайте ДАЙКИН - напоследък много бучат, не купувайте и МХИ замръзват им тавите и бачкат като конвенционални! Това беше в рамките на шегата но съдържа известна доза истина, която обаче не трябва да ви отказва от тези марки - щото другите са още по-зле

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Съвета ми към гостите четящи форума и чудещи се какъв климатик да си купят за отопление е да избягвате моделите инвертори LDC, LCC и LGC на марките Fujitsu, Fujitsu-General и Fuji electric поради зачестили проблеми с качеството
    Няколко десетки случаи на включила защита,на фона на няколко десетки хиляди продадени за една година от трите марки за мене не е нещо кой знае колко притеснително.Когато се казва не купувайте от това,трябва да се каже от кое да се купува на тези цени с по-добро качество.

7. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте отново!
    За толкова кратко време и вече някой са обърнали внимание на въпросите ми. Изненадан съм-явно сериозни хора пишат тук. Благодаря!
    Някъде май прочетох, че вътрешното тяло можело да се сваля (или част от него - не само филтрите) и да се мие. Правилно ли съм разбрал и как става това? Турбината с компресор ли се продухва . При мен е възможно да има малко насъбрал се прах от шпаклковката, ама малко, понеже по време на ремонтите климатика почти не се използваше.
    Относно "неправилната екполатация" никъде в ръководството не прочетох , че инвертора не трябва да се изключва от мрежата. А и навън бяха 2-3* температурите...Само в почивните дни го използвахме, за това не сме го оставяли включен. А и 190-200V не са нормално захр. напрежение според мен а и според БДС. Риска беше голям.

Относно начина на монтаж - има ли връзка с шумовете на турбината?

http://soyavit-bg.com/clima1.jpg

Днес сутринта се заслушах - има шум и на другите степени, но се покрива от шума на струята и трудно се установява. Общо взето доста е шумен като чета постовете на други потребители.
    Забелязах и нещо друго - при достигане на зададената температура 22* (тези дни навън си е топличко) външното тяло спира да работи съвсем. Нито компресор се чува, нито вентилатор.Това нормално ли е? Климатика е настроен на "quiet", не духа отвесно а напред, помещението е 27м2, ново строителство -тухла, изолации, ПВЦ...Външното тяло е точно срещу вътрешното.
    Именно тогава турбината на вътрешното тяло намалява скороста си още повече от "quiet" и се чува "бръмченето".
    Ще съм благодарен ако някой даде компетентно мнение и евентуално решение на проблема с шума.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В този момент не ти работи компресора и външния вентилатор, вътрешният топлообменник не е топъл и турбината само леко обдухва. Локализирай източника на шума или бръмчене, ако можеш го запиши да го чуем.
    Според мен е от мястото на монтаж - става някакъв резонанс. Гипсокартон?

10. Тук е от
    Feb 2009

Да, стената е от гипсокартон, но не забелязах промяна в звука при натискане и разместване на вътрешното тяло. Опитах се да променя резонансната честота по този начин, но без успех. Бръмченето е с честота над 50Hz , поне така ми се струва, но се чува отчетливо - няма 100Hz.
    Някакви подложки/тампони ли трябва да се сложат, с вата ли да напълня кухината зад тялото...?
    Проблем ли е че изключва външното тяло и топлообменника вътре е студен?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Проблем ли е че изключва външното тяло и топлообменника вътре е студен?
    Не, нормално е при тези външни температури да изключва компресорът.

12. Тук е от
    Feb 2009

Сега трябва да му бая след всяко изключване дали ще включи

А по въпроса с бръмченето на вътрешното тяло някой да се изкаже...?

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Най-вероятно е с прекалено къси тръби монтиран,ако е гръб с гръб външно/вътрешно и затова шуми.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

Дайте решение де, ама без да се мести климатика.
    ...и не знам защо от фирмата която го монтира и от която го закупих ми дадоха този вариант на разположение като най удачен. Нищо не казаха за шумове като кипене, бучене и т.н. Напротив - това бил перфектният вариант по принцип...
    Бръмченето се чува дори когато външното тяло е напълно спряло - и компресор и вентилатор

Май ще

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Щом бучи и като е с изключен компресор, значи бученето е от въртенето на турбината и евентуален дисбаланс, който прави резонанс с гипскартона. Загледай се в турбината - чиста ли е? Като се върти лашка ли се нанякъде или върти гладко?

17. Тук е от
    Feb 2009

Загледах се. Има малко прашец от шпакловката, но според мен недостатъчно за такъв шум. Климатика между другото е на по-малко от месец.
    Да го продухвам ли с компресор или да викам "спецовете"?

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Бръмченето се чува дори когато външното тяло е напълно спряло - и компресор и вентилатор
    Може да ти бръмчи и трафчето във вътрешното тяло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе