Тук не мога много да се съглася, какво може да му се експлатира неправилно? Около мен също имаше подобен случай и е вярно, че климатика е бил изключван от дистанционното, но никога от контакта - инсталацията е вградена в стената и се изключва централно от таблото. Освен по време на работа да са били задавани разни режими от дистанционното, но нали за това има грамадна платка с 2 големи процесора вътре, да преценят кога да защитят машината. Иначе по отношение на избора те подкрепям - ако ще е машина на 220V наистина LDC само на LDC бих се спрял. От наблюденията на 3те климатика обаче, като че ли най-успешен се оказа при мен 9LCC-то. Като цяло по-малко шуми от останалите на тих режим (разликата е много малка, но все пак...) а и някак се оказа с този тръбен път при него от 5-6 метра че и фоновия шум от фреона се чува много много тихо, със степени по-тихо от другите ми две машини. До сега и 3те се справят без проблем, но заради зачестилите проблеми с компресорите и с оглед на това че половината им гаранция изтече, ще имам едно на ум зимата изобщо да не ги изключвам дори и инцидентно. А определено следващата ми машинка, която планирам за следващият сезон е тази: http://e-tuk.net/products/FUJITSU-%D...%B8%D0%BA.htmlПървоначално публикувано от Jackas