Има и по-лесен начин - при изключен климатик смяна на режим охлаждане няма ли да спре подгряването? Все пак, климатикът трябва да приеме сигнала. Но все си мисля, че щом иска да подгрява, явно има нужда.
Има и по-лесен начин - при изключен климатик смяна на режим охлаждане няма ли да спре подгряването? Все пак, климатикът трябва да приеме сигнала. Но все си мисля, че щом иска да подгрява, явно има нужда.
Може датчика отвън да е отчел по-ниска темп.от реалната,или климатика да е бил на сянка,а тези 12-13° да са мерени на друго място.
Баш на слънце си беше, а термометъра ми е на сянка на 1 метър от климата някъде 12-13 градуса си беше по обяд, ако датчика на топлообменника мери грешно би се отразило и на размразяването например, а иначе няма никакви забележки
Датчика на топлообменника няма връзка с разкрежаването,ако говориш за този ,който се вижда забоден на питата.Той си мери околната температура,а за разкрежаването е друг, вътре в тръбичка,запоена обикновено за коляно на топлообменника.
Board_Man, в продължение вчерашния момент за консумацията в стендбай": външна +15°, машината я спрях закова на 13.5вата, след неизвестно време падна на 5 вата и вече към два часа си е така. Отворил съм от преди обяд прозорците и вътре си е още 21° ... края на зимата се вижда вече
П.С> днес реших в интерес на истината да си измеря отопляемата част на жилището и се оказа че съм бил в голяма заблуда не 55м3 а 66м3 ми е чистия обем(27.5м2*2.40м височина=66м3)
Незнам, аз също продължавам с експеримента но резултатите са съшите - в момента вън до климатика е +15, машината е спряна поне от 40мин а консумация от 50-58W си се отчита. На LCC-то консумацията изчезна, а дори не е пряна ами просто е пставена на поддръжка на 16 градуса, като има една малка консумациа от няколко вата, понеже вентилатора на вътрешното върти макар и слабо. Цялото това нещо ме навежда на идея че или теро-резистора е с някаква супер неточност и си мисли че в момента му е студено ...
Ако застуди под +5°(както е по условията за подгряване), ще се види дали на моята (бройка/партида/марка) има въобще такава консумация от 50вата - може и да няма?(уж се доказа че има ама ... възможно е да има бъгави бройки и и точно те да не искат да тръгват в студеното и моята да е от тях ) ... времето ще покаже
Board_Man, а дали уреда ти за измерване е съвсем точен при такава ниска консумация?Може да го изпробваш като му включиш една обикновена крушка от 60 вата и виж какво ще покаже.Освен това дали измерва само активната мощност или заедно с реактивната - измерва пълната мощност.
Да, уреда е калибриран. На крушка покзва 60W, мери активна моюност, клматиците освен това имат PFC модул и във вътрешното и във външното тяло. Освен това като изключа климатика от контакта и го включа наново, тази 50W консумация изчезва за няколко минути докато не се чуе прецъкването на релето, което захранва външното тяло и чак тогава се получава. Със същия уред на другите климатици поведението е различно. Ще изчакам да се стопли още, подозирам че за проблема е виновен толеранс на сензора за измерване на външната температура. Все пак има разлика между климатиците на @dgenov и моя - напълно възможно е.Първоначално публикувано от dan66
Вие сте интересни хора,
Купили сте си кошници за по 2 бона от които се очкава да са "невидими" дето се казва.
На тях сте им накичили по 50 вида електромери, водомери и не знам си какви -мери.
Виснете тук с дни да се карате.
Според мен извода е, че марката е пълен ташак и тук СМЕ се събрали хиляди преебани.
Да от тази марка има и такива които са невидими ама струват мало повече и се наричат канални машини но навсякъде могат да се монтират.Не разбрахте ли че стенните климатици каквито и да са няма как да не се чуват разни шумове било то от вентилатор било то от шум на фреон и т.н.
Dreider 12lgc е 1300лв. а не 2000 като цяло това е компромисен вариант на фирмата демек за хора които немогат да си позволят по скъпо така че не се оплаквай за тези пари си е идеален.
Ми аз и климатик за 5 000лв. да имах пак щях до го човъркам...
Първоначално публикувано от OgoshИма джъмпер, който , обаче само сменя температурата от +5*C на +7*C ... въпросните Т1 и Т2 ... това за LC ....Първоначално публикувано от Board_Man
Честит празник на всички!
Абе личи си кои са хакерите във форума колкото до точността на измервателния уред и аз се усъмних, измерих тока с мултицет и си е вярно - 0,23А (около 50W на 220V) колкото до фактора на мощността е 1-ца в този случай, сега се сещам че лятото си консумираше около 6W, когато е изключен (изключен в режим отопление, за охлаждане не го ползвам) Така че явно нещо сметките с температурите им куцат на някои партиди, възможно е и да са объркали терморезистора, то напоследък с всякаква техника маркова и немаркова качеството е все по зле, а бе здраве да е
само остава загадката защо се включва след минута а не след 30 след като е спрял компресора? явно такъв е софтуера
Честит празник!!!
На един приятел му предстои покупка на климатик и искам да попитам за съвет компетентните съфорумци. Става въпрос за 18 кв. спалня с PVC дограма и външна изолация. Иска да бъде по възможност по-тих, защото е за спалня, както вече споменах, освен това ще има и бебе. Готов е да отдели към 1500 лв. с монтажа. Бих му препоръчал като моя, но той не е от най тихите, въпреки че съм много доволен от него.Мислих си за 9 LDC дали ще му свърши работа и дали е по-тих. Така че моля за вашето мнение
09LDC: Heat: 21, 28, 35, 40 dB(A)
09LGC и 12LGC: Heat: 21, 33, 38, 43 dB(A)
Отговорът ти е - да. Ще му свърши работа и е по-тих. Ако може да сложи 3 метра тръбен път.