Страница 191 от 308 ПърваПърва ... 141181189190191192193201241 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,851 до 2,865 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Основно мощността при твоите условия ме притеснява , имайки предвид, че са по-лоши от тези при които е моята 12-ка, която е по-мощна от 12LGC. Относно чистотата на въздуха, мога да кажа при мен как е - малкият е на 10месеца и спи в стая с 9LCC , който няма кой знае какви оюистващи способности... просто проветрявам всеки ден. Лятото ползвам функцията за изушаване на топлообменника и толкова ...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Тук нещо стана грешка! От кога Фужицу стана пряк конкурент на ДАЙКИН и МИТСУБИШИ? Това, че дадено моделче на Фужицу е с някаква награда за промишлен дизайн не прави марката конкурент на най-великите. Фужитсу просто се опитват да намерят начин да откраднат някой и друг клиент от определени сегменти на пазара, кога с известен успех, кога без.
    Сега, както виждам, се явява май съмнение за абсолютното качество на 12ЛСС и подобните нему. Ами очакваше се.

Груби, LGC нямят плазмени филтри. В 22 кв.м. ще ти върши не по-лоша работа от 12 LD, само че ще ти е по-икономичен и тих. Яко си се цакал с тоя Самсунг, човече!

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Добре де хора защо мърморите със абсолютно всички продукти е така.Тировете които ги внасят да не върят на вода. хората които ги карат нали и те не работят без заплати, хората които ги разтоварват и те,изобщо персионала който се занимава с тоя внос не е никак малък и те са с гърла,има и доста рекламации и т.н. и т.н.Като не ви изнасят цените не купувайте и това е.Една мидея 12-ка в китай е 80евро идете от там си я земете да видим на колко ще ви стъпи.Мисля че няма смисъл да я дъфчем тая тема кой колко печели.Ма нали сме си наивно племе и всеки гледа в на другия купичката. Понеже имам роднина в Гърция е той миналото лято си взе 2 12LCC на промоция за 900евро с монтажа бройката така че не сме само ние прецакани това са релните цени почти навсякъде където са внос.В Испания също са около тази цена.
    Че сме алчно племе е ясно, именно за това аз в моите си проекти избягвам да работя с българи. Иначе цената, която обявих в горните постове не съм я обявил на сляпо. В гърция цените може и да са по 900 евро, но ето в една съседна Румъния, която е в EU цената на машината с монтажа е 1190лв.
    http://www.solaris-mag.ro/Fujitsu_AS...INSTALARE.htm?
    Тук само преди един два месеца без монтажа си беше 1600, сега в декома с монтажа пак идва към 1350лв. Нима румънците ги телепортират? И те имат много хора по веригата - търговци, транспорт и т.н... а и до колкото знам, вече стандарта на заплащане при тях малко надминава нашия (разликата за монтаж се получава да е 250лв - цена на която би се зарадвала всяка монтажна група), така че обяснението че това е заради ниските им заплати е просто несериозно. Е, може да не ида да я взема от гърция, но ако я взема от румъния вместо от декома за 2090 LEI (941лв) без монтажа, и пътните ще си изплатя Само не ми е ясно как става така, че на цена 1190лв и монтажниците са доволни от своите 250лв и клиентите са доволни от приличната обща цена, но явно и търговците не работят на загуба!?!
    http://www.alvinshop.ro/index.php?ta...roduct_id=2934
    Мисля че в румъния в тази цена на която продават също са си сложили търговската печалба. И само да кажа - ние българите все си траем и си викаме че щом ни прее**.. значи има причина та за тва защо да не се примерим с калпавото и извратено полужение. Е, никога няма да се оправим ако не осъзнаем, че за всичко това ние сме си виновни!

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Тук нещо стана грешка! От кога Фужицу стана пряк конкурент на ДАЙКИН и МИТСУБИШИ?
    Така е ,защото не може да се конкурира с безспорния лидер ТОШИБА !!!

6. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Именно на такива измислени фирмички като тази се дължи развитието на пазара... Конкуренция на ДАЙ КИНТИ ... и Mitsubishi .... MIDEA е доста по-голям производител ... даже и от трите марки едновременно по отношение на битови климатици...

7. Тук е от
    Mar 2008

Тук нещо стана грешка! От кога Фужицу стана пряк конкурент на ДАЙКИН и МИТСУБИШИ? Това, че дадено моделче на Фужицу е с някаква награда за промишлен дизайн не прави марката конкурент на най-великите. Фужитсу просто се опитват да намерят начин да откраднат някой и друг клиент от определени сегменти на пазара, кога с известен успех, кога без.
    Сега, както виждам, се явява май съмнение за абсолютното качество на 12ЛСС и подобните нему. Ами очакваше се.

Груби, LGC нямят плазмени филтри. В 22 кв.м. ще ти върши не по-лоша работа от 12 LD, само че ще ти е по-икономичен и тих. Яко си се цакал с тоя Самсунг, човече!
    Не разбрах кои от двата е по-икономичен и тих,защото шумът ми е един от главните критерий(все пак,ще има бебе в тази стая).Благодаря ти.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

freelander-И какво,като е най-големия? Нито Мерцедес,нито BMW,нитo Audi,нито Порше,Ферари,Ламборджини,Мазерати и пр.са между" големите производители" Фолксваген и Опел.
    И Мидея не е най-големия.Има два-три китайски завода,бълващи клими на ишлеме в пъти над Мидея.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от grubi81
    Не разбрах кои от двата е по-икономичен и тих,защото шумът ми е един от главните критерий(все пак,ще има бебе в тази стая).Благодаря ти.
    Аз определено съм за 12LD, при тази площ ще имаш тиха работа. 12LD е малко по тих на външно тяло спрямо 12LCC. Нямам LD и реално не мога да преценя каква е разликата и дали е осезаема, но определено мога да сравня LC-то с LGC-то. При едни и същи задания вътрешното тяло на AUTO режима е по-шумно при LGC. В тихия режим (QUIET) и двата не се чуват, но пък в този режим няма да смогват за тази отопляема площ. Ако съм на твое място бих избрал 12LD без повече чудинки. Вярно е че цената на 12LGC сега е много примамлива, но LD е една класа над LGC. Ти реши - ако имаш възможност, инвестирай в 12LD, ако финансите ти са кът тогава и 12LGC ще ти свърши работа без притеснения с цената на малко по-лош комфорт.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Исках да кажа, че развитието на пазара се дължи на фирми като Fujitsu...
    Не съм казвал кой е най големият... По отношение на колите забравил си за FIAT...

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Груби, 12LGC ще ти е и по-тих и по-икономичен. 12LDC ползва същия компресор, но програмно по-натоварен и се похабява по-бързо. Мисля, че LGC ще ти работи и по-дълго. Но филтрите на LD са наистина голяма екстра, така че трябва да избираш. Определи си основните критерии, ако цената не влиза като проблем.

Без да казвам, че Фужицу са лоши климатици, драги приятели, ще ви кажа, че сравнение просто няма с Дайкин и Митсубиши. С Тошиба също. И като казвам, че последните три са най-великите нямам предвид бройки, уважаеми фенове на Мидея и Хаер. Фолксваген и Фиат може да са най- големите като концерни, но не могат да се сравняват с Мерцедес, БМВ, Астън Мартин, Ауди и т.н.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Много волни съчинения.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

...12LDC ползва същия компресор, но програмно по-натоварен и се похабява по-бързо. Мисля, че LGC ще ти работи и по-дълго.

Без да казвам, че Фужицу са лоши климатици, драги приятели, ще ви кажа, че сравнение просто няма с Дайкин и Митсубиши. С Тошиба също.

И като казвам, че последните три са най-великите нямам предвид бройки, уважаеме фенове на Мидея и Хаер.

Фулксваген и Фиат може да са на големите като концерни, но не могат да се сравняват с Мерцедес, БМВ, Астън Мартин, Ауди и т.н.
    ? Е това от къде го измисли... за бързото похабяване
    Да NIKITA на TOSHIBA наистина по никакъв показател не може да се сравнява с NOCRIA на Fujitsu
    Фен съм на Toshiba ...
    Ако не можеш да сравниш едно Ферари с БМВ ....

16. Тук е от
    Jul 2007

Груби,аз само съм потребител,говоря като човек,който 1 година ползва 12 LD за отопление през зимата и охлаждане през лятото.Машината се справя през лятото и през зимата.През лятото охлаждам на практика 2 хола.Преценката си е изцяло твоя,парите ги даваш ти.Обичам да говоря за неща,които съм ползвал.Плазмата има ефект,но не е панацея,разбира се.То в твоя случай(доколкото имам впечатления от форумите тук)най-добре ще е Уруру Сарара на Дайкин,ама над 3000 лева.....Ужас!!!Смятам,че на бебчо ще му е добре и топличко с ЛДто,но ти решаваш.Имаше колеги с 12 LGC,нека и те дадат мнения.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Не съм го измислил. Във форума вече имаше съобщения за сдухани компресори на 12 ЛСС. Освен това в Сандански има два случая, в Благоевград енин, в Петрич също. За други места не знам щото живея на юг. Ще ви задам два въпроса: знаете ли какво се случва с двигател на формула 1 след две-три състезания? Знаете ли каква марка е компресорът на 12 ЛСС?

За тези, които се колебаят между 12LCC 12LGC. Разликата е предимно в това, че LCC достига зададената температура по-бързо. От там нататък LGC го превъзхожда по-всичко. Избирайте!!!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Според теб разликата от LCC до LGS е колкото от Формула 1 до ??? Имаш ли представа на колко светлинни години е един двигател от формула 1 до обикновен,та даваш подобно сравнение Като бяха 1500см3 с турбо вдигаха 20 000 об/мин и 1300-1500 к.с.Сега са само 800-900.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе