Страница 193 от 308 ПърваПърва ... 143183191192193194195203243 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,881 до 2,895 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Всичко съм гледал. Според мен ако имаше проблем, просто щяха да сменят компресора. Това, че продължават в новата серия със същия компресор, трябва да ви говори нещо за качествата му.
    А дали ще сложиш 4 кВ или 4,8 кВ в 25 кв.м. в крайна сметка все работи под тях при 90% от хората. Иначе щяха да реват, че климатикът им е изхарчил 100 лв/месец. Да си чувал такива скоро? По-скоро е обратното. Че ще се развърти малко повече в началото на сезона за няколко часа докато затопли... голяма работа.
    ПС: в 9LGC някой да не мисли, че сложеният нов модел компресор е по-добър с нещо от Тошибата? Май са го сменили поради друга причина, която няма да се хареса на някои. Финансова.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    LC и LD между които разликата действително е само плазмата
    Не е само плазмата. 9 LD има по-голямо външно тяло, размерите му са като на 12LC ! При ниски температури 9 LD отдава повече топлина от 9 LC при една и съща консумация.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2008

тук всеки ден ми спира тока за половин 4ас вече 2 дни.опасно ли е и какво да правя като спре.да го изклиучвам ли от контакта или дистанционното.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Мисля, че има логика и причина да се замислим върху добавеният нюанс към цялостната картина от nako-bako за форсираният компресор при моделите на Fujitsu.

Вярно е, че ако климатикът е правилно оразмерен за помещението и не се изключва рядко ще работи над номинална мощност и по този начин живота на компресора евентуално не би се намалил. Ами ако климатика не е правилно оразмерен и работи на възможния към даденият момент максимум, това дали не оказва влияние.

Относно тези забелязани тенденции за изравняване на двете отдавани мощности на отопление и охлаждане. Това говори много лошо за даденият модел и по-точно говори за малък външен топлообменник. Бъдете умни и не купувайте такива модели за отопление, които нямат разлика или имат малка такава между отдаваните мощности на охлаждане и отопление.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Относно тези забелязани тенденции за изравняване на двете отдавани мощности на отопление и охлаждане. Това говори много лошо за даденият модел и по-точно говори за малък външен топлообменник. Бъдете умни и не купувайте такива модели за отопление, които нямат разлика или имат малка такава между отдаваните мощности на охлаждане и отопление.
    Много точно казано и на място! Подкрепям напълно мнението.

Малко размишления и по отношение на натовареността на компресора - ако климатика е преоразмерен, дали това ще удължи живота на компресора с огед на това, че почети никога няма да се доближи и до работната номинална точка?

7. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Ха сега да изясним какъв е номиналът за работа на един компресор. Имайки наум, че този компресор се слага в климатици с различен номинал
    Вие за серийно производство не сте ли чували? Искате да ми кажете, че компресорът на една 12-ка ще се скапе по-бързо от този на една 9-ка със същия такъв?
    ако са в еднакви по-големина и топлозагуби помещения?
    Погледнете моделите за Япония... на по9-10години нисък номинал на климатика като цяло и огромен максимал на високия клас... нисък номинал и нисиък максимал за ниския клас ... при еднакви компресори....
    скапване на компресор ....
    ba4_dido
    Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Не е само плазмата. 9 LD има по-голямо външно тяло, размерите му са като на 12LC ! При ниски температури 9 LD отдава повече топлина от 9 LC при една и съща консумация.
    Цитат Първоначално публикувано от freelander
    ...Навремето Fujitsu имаха модел , за Европа LB.... от него се получиха LC и LD между които разликата действително е само плазмата(е малко бутнаха и максималната мощност на 9LC за разлика от LB и LD) .
    Всъщност прав си ... един вид
    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Вярно е, че ако климатикът е правилно оразмерен за помещението и не се изключва рядко ще работи над номинална мощност и по този начин живота на компресора евентуално не би се намалил. Ами ако климатика не е правилно оразмерен и работи на възможния към даденият момент максимум, това дали не оказва влияние.
    Да не би да имаш пред вид под? ... когато един инвертор работи непрекъснато , това не е задължително да става на номинала на климатичната система

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Всъщност да, доста интересен въпрос. Ако в дадена серия при 7-ца, 9-ка и 12-ца се ползва еднакъв компресор (множество примери) и еднакви топлообменници (пак множество примери), значи този номинал е само софтуерно вдигнат при единия или пък намален при другия... Та логично е при най-малката мощност да издържи повече, но дали е така?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не е само софтуерно-различават се по сечения на тръби,капилярки,EEVта и 4пътници,по количеството фреон,дебити на вентилаторите и т.н.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Жакс, аз мога със същия успех, но в обратна посока да ти задам същите въпроси. Само че няма. Тук всички сме анонимни и можем да се правим на всякакви. Някои твърдят, че са монтирали хиляди климатици и все пак не могат да ми отговорят на моите лаишки въпроси. Какво повече да ти кажа.
    Позицията ми е, че е малко нелепо да продължаваме още 10 години да препоръчваме великата LCC серия пред новите модели. Фужицу си смениха виждането, вие -не. Направиха климатик по-икономичен, с по-висок COP, с по-ново управление, по-хубав дизайн, ама вие не. Явно производителят е тъп и сам си прави мръсно. Смятам също, че е време да се престане с виждането, че номиналите са най-важни/ то всъщност направи известен LCC, както и някои търговски трикове/. Който и да е попитал във форума, все натам го насочват. То тъка ще излезе, че от това моделче по-хубав климатик няма. Да, ама не. Това за номиналите са общи приказки, останали от преди сто години. На мен самият ми трябваше един ден да ги науча и вече можеше да се правя на компетентен.
    Елитните марки създават нови тенденции, но те не са обусловени просто от мерак за промяна. Те са налице, понеже има нови технологии, нови управления, които променят работата на климатика като цяло. И в частност LGC има по-ниски номинали, постига температурата с десет минути по-късно, но като цяло ще изгори по-малко. И да, твърдя, че потенциално компресорите на LCC са по-застрашени от преждевременно разваляне, поради простата причина, че са по-форсирани. Натоварването на компресора не идва само от това, че се развърта на повече киловати. Натоварването е комплексно и зависи от скороста на топлообмена, от пътя на фреона, от качественото управление и пр. Не ви ли говори нещо и фактът, че от Фужицу не намалиха номиналите само на малките климатици, а на цялата гама. Как пък не се излъгаха да оставят един климатик със старите характеристики!!?

Сега виждам, че преди мен са дадени вече някои отговори.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2005

М, да всъщност истината е във топлообмена. Той зависи и от големината на топлообменника ...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Фужицу си смениха виждането, вие -не. Направиха климатик по-икономичен, с по-висок COP, с по-ново управление, по-хубав дизайн, ама вие не.
    Извинявам се за поста... ама просто не можах да се стърпя - още се прививам от смях Та.. единственното, което направиха Фюджитсу (и предполагам ще ме подкрепят доста от компетентните хора тук във форума) е да разделят моделите си на две класи - ниско ценова и високо ценова, всяка със съответното качество, както е и при всички останали реномирани фирми.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2005

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

freelander-И от дебита на вентилатора,и от масовия дебит на фреона и от .....

18. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Напълно съм съгласен
    Да видим ... за да имаш хубав масов дебит какво е това дето има най-голямо значение? аз си мисля ... да все пак... ако искаш да имаш и стабилно контролируем процес, голюм дебит и голяма площ... от какво се осигуряват те... от мощен компресор и от голям топлообменник. Да вентилаторите също помагат, обаче те са за да се изстиска технологията... в тази връзка са последните тенденции

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе