Страница 194 от 308 ПърваПърва ... 144184192193194195196204244 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,896 до 2,910 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Леко само да не припаднеш от смях. LCC и LGC са от един клас, както и да ги гледаш. Просто единият е по-нов. Плюс това останалите реномирани марки не си смъкнаха номиналните показатели с по една еденица!!!!!!!!!!!
    Отношението между настройките на компресора и топлообмена е важно. Те неизбежно са свързани с управлението и другите неща, които изброи Генов.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Ето едно сравнение при -15* външна температура и 22* вътрешна
    9LGC отдава 2.09kw консумира 1.05kw; 12LGC отдава 3,16kw консумира 1,83kw
    9LCC отдава 2.75kw консумира 1,57kw; 12LCC отдава 3,48kw консумира 1,84kw
    9LDC отдава 3.17kw консумира 1.57kw; 12LDC отдава 3,48kw консумира 1,84kw
    Аз нещо не мога да се убедя в икономията на LGC -то.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ba4_dido ме е изпреварил, но и аз ще задам един прост въпрос.
    Защо аджаба въпреки занижената максимална мощност на LGC, COP при максимум му е по-нисък от на LCC. И за да сравняваме машини с еднакви компресори, ето пример:
    12LGC MAX: 5600/1990 = 2,81
    12LCC MAX: 6700/2300 = 2,91
    Въпреки, че е с над 1 кВ по-висока максимална мощност, има по-добър COP в максимума. Ако вземем 12LCC и слезем на 5600 W, да предполагаме ли с колко ще му е по-висок COP-a?
    В момента правя сравнение на моделите и по-късно ще го кача.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Тия сравнения при максимал не говорят много за ефективноста на машините като цяло, особенно като се има предвид че се очаква да работят предимно около номинала и леко под него през по-голямото време?
    deian, 12LCC има доста по-голям топлообменник от 12LGC и от там идват разликите. Да се "предполага" кога и как колко ще е ... звучи ми несериозно без конкретни замервания.

П.С> да не говорим че и тези стойности ги приемаме на доверие а може да се окажат че са като минималите ... незнайно как измерени

6. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от deian
    ba4_dido ме е изпреварил, но и аз ще задам един прост въпрос.
    Защо аджаба въпреки занижената максимална мощност на LGC, COP при максимум му е по-нисък от на LCC.
    Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Напълно съм съгласен
    Да видим ... за да имаш хубав масов дебит какво е това дето има най-голямо значение? аз си мисля ... да все пак... ако искаш да имаш и стабилно контролируем процес, голюм дебит и голяма площ... от какво се осигуряват те... от мощен компресор и от голям топлообменник. Да вентилаторите също помагат, обаче те са за да се изстиска технологията... в тази връзка са последните тенденции
    Имайте предвид ... вече ми е писнало само да дъвчим... толкова време
    Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    ... особенно като се има предвид че се очаква да работят предимно около номинала и леко под него през по-голямото време?
    Ако работят 12LC и 12LGC в две еднакви стаи, подбрани така, че да са оразмерени за 12LGC.... какво ще получим?
    Ами ако са оразмерени за 12LC? Имайте предвид - компресорът е еднакъв

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Защо така внезапно се обърнахте към крайните показатели. Какво ще кажете за стойностите около номинал, както и по- надолу, където са режимити на поддръжка? Ако тъка се гледа, ще изкарате това LCC/LDC най-хубавият климатик. Ми то и едно FD 35 да вземем сигурно пак нещата ще са в полза на Фужицуто. Така ще е и с други елитни марки и модели. Да ама аз пък нещо по-харесвам FD и Дайкин. А вие?

Предлагам да обявим LCC за най-великият климатик, правен някога. Да пуснем гневна нота до Фужицу, че са го спрели и да поискаме да възобновят производството. Ще забраним всякакви изменения на модела и така ще посрещнем 30 /тридесети/ век. Останалите марки да закупят секретната технология за изработката и да я въведат повсеместно и завинаги. Да прибавят към логото си следните думи: Да живее ЕлЦеЦе, всичко друго е дръвце!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Защо така внезапно се обърнахте към крайните показатели.
    Ами за менте са по-важни. При нас температури от -15* са нормални , а миналата година паднаха до -24* за 3 последователни дни!

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Представям си как след 3500 години, когато човечеството е напуснало Земята, поради изчерпване на ресурсите, пътува из далечния космос. На интергалактическите борси човеците продават много скъпо тайната на LCC на учудени и чешещи се по огромните си глави дребни, зелени същества и така ставаме фактор на космическата, високотехнологична сцена!!!! А ние, тук от форума, които успяхме да запазим тази неизменна ценност на Хомо Сапиенс, сме отдавна обявени за шест пъти герои на Обединените галактически нации и имаме паметник във фоайето на всяка уважаваща себе си климатикостроителница. Аз, разбира се, съм с най малка фигура от монумента, тъй като последен съм се съгласил, че това е панацеята на климатизацията.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Евала баце,не съм се смял така яко отдавна.Имаш заложби за фантаст.Дилов и Азимов ряпа да ядат.

12. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

О, не! Това е от Галактическия стопаджия. Отговора е ясен: ЧЕТИРИДЕСЕТ И ДВЕ. Каквито и да са климатиците: 42!

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нека бъдем обективни, а не "мойто гардже е най-хубаво".
    nako-bako, уважавам те, но помисли малко. Точно за стойностите около и под номинал - след като при по-висок номинал LCC има почти същия COP като LGC, a COP се увеличава при намаляване на мощността, колко според теб ще е при мощност = на номинала на LGC?

Сравнение на моделите AS*A09LGC и AS*A09LCC

Изводи:
    1) Номиналните COP и EER на двата модела са еднакви, но от по-високата номинална мощност на 9LCC следва, че същият би имал по-високи COP и EER при мощност, равна на номиналите за 9LGC.
    2) Вътрешното тяло на 9LCC е малко по-тихо от това на 9LGC. 2-3 dB не са за пренебрегване. Разлика няма само на най-нисък вентилатор, но тогава отоплението/охлаждането не е ефективно.
    3) Компресорът на 9LCC е с цели 4 кг по-тежък и с 250 W по-мощен мотор.
    4) Малко по-малките размери на външния топлообменник на 9LGC са компенсирани донякъде с по-тънките и гъсто разположени тръби.
    5) Т. 4 обаче очевидно не е дала достатъчни резултати, което се вижда от немалката разлика в процентното запазване на мощността при понижаване на външната температура.
    6) Компресорът на 9LGC е значително по-неефективен от този на 9LCC.
    5SS072XAA: капацитет 1805 W и консумация 675 W. COP = 2,67 на компресора.
    DA89X1C-20FZ: капацитет 2650 W и консумация 690 W. COP = 3,84 на компресора.

Дали още има съмнения кой от двата е по-добър? Очаквайте същото и за 12-ците.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

deian, на базата на какво съдиш, че СОР- а на климатика се увеличава, когато започва да работи под номинала си?Аз все си мисля, че най-високия СОР е при номинала... Говоря за един и същи климатик при различно натоварване, а не за сравнение 9-ка - 12-ка.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Номиналите на климатика се избират в точка от целия работен диапазон на компресора, където при определени обороти, се наблюдава максимум отдаване с минимум консумация. Разбира се това не се прави инцидентно, а машината се проектира именно там да достига номинал. Това също трябва да ви казва нещо. Освен това и да се съдерете няма да намерите друга точка от графиката, която да има характеристиките на номиналната. Точно затова инженерите са изчислили, че машината работи по-често с мощности, близки до тези при номинал или по-ниски и са "успокоили" работата на компресора. Така са постигнали цялостна по-висока ефективност. Иначе по сухи данни от таблици LCC няма кой да го бие, признавам.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Леко само да не припаднеш от смях. LCC и LGC са от един клас, както и да ги гледаш. Просто единият е по-нов. Плюс това останалите реномирани марки не си смъкнаха номиналните показатели с по една еденица!!!!!!!!!!!
    Отношението между настройките на компресора и топлообмена е важно. Те неизбежно са свързани с управлението и другите неща, които изброи Генов.
    А случайно да си се заглеждал в схемите на LCC, LD и LGC, забелязал ли си, че управлението е едно и също - изключение прави софтуерното ограничаване на оборотите (ШИМ коефициента) - всичко останало е едно и също, компресор, драйвер, PFC модул, процесор.. я сега като си толкова на "ти" ми дай конкретна технология по която се различават. Дай ми разлика във времедиаграмите (ако си ги мерил изобщо). Искам да те попирам и аз и търся конкретен отговор - кой е техническия параметър от към управление и работа по който се различават, дай ми конкретни данни без общи приказки? Ако не успееш .. уви, тогава не може да ме убедиш. Щом управлението е едно и също, това не прави LGC по-икономичен модел. Остават останалите параметри да влияят на работата, а те са топлообменници и ниво на хладилен агент. На кой от всичките модели топлообменниците са по-доби според теб, чесно си признай?

Номиналите на климатика се избират в точка от целия работен диапазон на компресора, където при определени обороти, се наблюдава максимум отдаване с минимум консумация.
    А, така - до тук просветление. Ако в системата участва само компресор е така, той е оптимален при определени обороти! ОК, само че, къде забравяме термо-динамичните закони (цикъл на Карно), хладилния агент и налягането в тръбната мрежа - питам те конкретен въпрос: при какво налягане на хладилния агент при едни и същи параметри на кондензатора (площ, размери и обдухване) имаме точка на отпимален термодинамичен процес (отптимално е определение за "ефективно най-добро", а не "потенциално максимално" топлопренасяне) - при минимално налягане, при средно или при максимално или някъде незнайно къде из скалата?

@nanko-banko, не знам защо но от изказванията, които правиш ми идва на идея че си дистрибутор на климатична техника и искаш да върнеш славните цени на LGC моделите. Да забравим изобщо за LCC -те вече не се предлагат, пстосто спора тръгна от това дали LD e класа над LGC или не е? Дай конкретен отговор на този въпрос!

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    deian, на базата на какво съдиш, че СОР- а на климатика се увеличава, когато започва да работи под номинала си?Аз все си мисля, че най-високия СОР е при номинала... Говоря за един и същи климатик при различно натоварване, а не за сравнение 9-ка - 12-ка.
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg331013
    Замервания: номинала на този модел е 4.8kW с COP около 3,87 (+7 градуса външна). Доста висок COP се получи при 1.58kW топлоотдаване (при това при 0 градуса външна), видно над обявения като COP при номинал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе