Дидо,това е с единия,а втория,дето изобщо не може да вдигне градуса???
Дидо,това е с единия,а втория,дето изобщо не може да вдигне градуса???
Трябва "климатици" да даде повече информация или някой направо да ги види. Не е нормално за този модел.
За феновете на марката, Волта имат промоция:
ASY12USB за 919 лв с монтажа
ASYB09LDC за 1509 лв с монтажа
ASYB12LDC за 1669 лв с монтажа
P.J, нямам нищо против да питаш.
Може би не съм се изразил правилно.
Ако прочетеш 30 % от публикациите в този форум, ще разбереш абсолютно всичко за машините и проблемите, които имаш, тъй-като това са стандартни проблеми, следствие от неправилна употреба.
Виж проблема на новия тип -"климатици" е нов за форума.
Здравейте хора, почувставх се длъжен да вляза и да ви пиша. Викнах майстори, които да ми погледнат какво става с машините все пак не малко пари съм дал за тях /deian препоръчаха ми ги няколко човека/, но не тези които ми ги монтираха в началото а други. Оказва се че монтажа не е направен като хората, не били поставени някакви уплътнители, а после и още нещо не било поставено като хората /но не успях да разбера кое точно/. След като момчетата ми направиха т.е. оправиха тези неща сега климатиците ми бачкат идеално!
Можеш да си оставиш ръцете при монтаж на всякакъв климатик, ама бъди мъж - окепази Нокрия!
абе направо ми е чудно как такива като тези, които са ти монтирали климатиците изобщо ги взимат на работа в такива фирми! това за мен са пълни простаци и колкото по-скоро се откажат да вършат тази работа - толкова по-добре за тях и за клиентите на фирмата!Първоначално публикувано от климатици
за пореден път се убеждавам, че подобно нещо само в Б-я може да се случи!
В крайна сметка лошо за нас клиентите на фирми, които назначават на работа хора дето нямат ни най-малка представа от работата, която трябва да вършат и за която им се плаща!
здравейте искам да попитам за моя климатик 12ub, въздуха който излиза от вътрешното тяло , колко градуса приблизително да бъде. на какво растояние да го замеря и влияе ли се от зададените градуси на климатика или на тези в помещението. във фирмата където работя има два мисля че са 18 конвенционални fujitsu тея машини не са гасени от както са пуснати преди 5 год. и бачкат яко, та на тях като застанеш дори и на 2м. усещаш направо горещ въздух, докато този в къщи е доста по-хладен.на какво може да се дължи това или тези другите са доста по- мощни.благодаря ви за отговорите.
Почисти си филтрите, питите (топлообменниците) на вътрешното и външното тяло и ако не помогне, все пак си спомни,че твоят е 12-ка и си дал пари за 12-ка, а тези във фирмата в която работиш 18-ки.Не е нормално да искаш да топлят по един и същи начин, фирмените са по-мощни.Първоначално публикувано от pas
Ако изходящият въздух на 12-та е 50 градуса...на 18-та колко трябва да е,след като е по мощен?Първоначално публикувано от justify
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
И на мен ми мина това през ума, Но според теб не е ли различно усещането когато застанеш пред 12 и 18-ка и защо усещането за топлина е различно?Отговорът е, че повече въздух преминава през вътрешното тяло за единица време, издухваната струя топъл въздух е по-голяма и по-далече от климатика става хладка като се смеси с околния въздух в сравнение с по-малкото въздух и по-слабата струя въздушен поток от по-малкия климатик.Просто по-голяма въздушна струя топъл въздух обгръща тялото ти затова и усещането е такова.
това ли е температурата която трябва да излиза от вътрешното тяло на 12-та ub. и зависи ли от нещо. а що се отнася до почистването го чистя редовно щото е на много удобно място.Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Тази температура е условна. Има значение колко е температурата на входящият въздух, каква е скоростта на вентилатора и колко близо си поставил термометъра. Но в общи линии , нормално е да е около 45-50 градуса.
Здравейте.Имамм един въпрос.Днес сутринта навън плюс 1 градус но с гъста мъгла.климатика е 12 лгц.беше цяла нощ на 19 градуса в стаята беше 20.както и да е.като станах го увеличих на 21 и се засили естествено.по питата на външното тялао нямасе нищо но като почна да затопля стаята се заскрежи цялата и след 1 час се размрази.иначе си достигна даже 22 градуса при зададени 21.после изпе4е слънце и така.това нормално ли е.мерси предварително.
mecha, описваш напълно нормално поведение на машинката.
mecha - за да ти стане още по-ясна картинката-колкото повече топли вътрешното,толкова повече се охлажда външното.Когато е бил на 19°,външното е работило с по-малка температурна разлика спрямо околния въздух и не е имало условия за скреж.Когато си "напънал" машинката,външното се е охладило още повече и започнало да се заскрежава...