Страница 195 от 308 ПърваПърва ... 145185193194195196197205245 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,911 до 2,925 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Жакс, аз мога със същия успех, но в обратна посока да ти задам същите въпроси. Само че няма. Тук всички сме анонимни и можем да се правим на всякакви. Някои твърдят, че са монтирали хиляди климатици и все пак не могат да ми отговорят на моите лаишки въпроси. Какво повече да ти кажа.
    Позицията ми е, че е малко нелепо да продължаваме още 10 години да препоръчваме великата LCC серия пред новите модели. Фужицу си смениха виждането, вие -не. Направиха климатик по-икономичен, с по-висок COP, с по-ново управление, по-хубав дизайн, ама вие не. Явно производителят е тъп и сам си прави мръсно. Смятам също, че е време да се престане с виждането, че номиналите са най-важни/ то всъщност направи известен LCC, както и някои търговски трикове/. Който и да е попитал във форума, все натам го насочват. То тъка ще излезе, че от това моделче по-хубав климатик няма. Да, ама не. Това за номиналите са общи приказки, останали от преди сто години. На мен самият ми трябваше един ден да ги науча и вече можеше да се правя на компетентен.
    Елитните марки създават нови тенденции, но те не са обусловени просто от мерак за промяна. Те са налице, понеже има нови технологии, нови управления, които променят работата на климатика като цяло. И в частност LGC има по-ниски номинали, постига температурата с десет минути по-късно, но като цяло ще изгори по-малко. И да, твърдя, че потенциално компресорите на LCC са по-застрашени от преждевременно разваляне, поради простата причина, че са по-форсирани. Натоварването на компресора не идва само от това, че се развърта на повече киловати. Натоварването е комплексно и зависи от скороста на топлообмена, от пътя на фреона, от качественото управление и пр. Не ви ли говори нещо и фактът, че от Фужицу не намалиха номиналите само на малките климатици, а на цялата гама. Как пък не се излъгаха да оставят един климатик със старите характеристики!!?

Сега виждам, че преди мен са дадени вече някои отговори.
    Стози си поста само затвърждаваш позицията ми (и не само моята), че единственото което правиш тук е да пълниш форума с празни приказки!
    А твърдението ти, че не са оставили модел със старите харахактеристики е пълна глупост!
    Темата много се разводни и по-късно ще отделя време да я почистя!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сравнение на моделите Fujitsu AS*A12LGC и AS*A12LCC:

Изводи:
    1) Изглежда, че за разлика от 9-ките, приликата между 12LCC и 12LGC е значително по-голяма.
    2) Като цяло COP на 12LGC е малко по-висок, но предвид занижения му номинал има вероятност 12LCC при мощност = на номиналната на 12LGC да има дори малко по-висок COP. Това се обяснява с по-големия с цели 20,8 см топлообменник по дължина при еднакви други негови размери. Това също обяснява по-високия COP на максимална мощност на 12LCC, въпреки значително по-високата максимална мощност на модела. При мощност, равна на максималната на 12LGC, 12LCC би имал по-висок COP спрямо другия модел.
    3) Вътрешното тяло на 12LCC е с 2-3 dB по-тихо в различните режими, с изключение на Quiet вентилатор, но той не е ефективен.
    4) При 12-ците използваният компресор е един и същ, което е хубаво, за разлика от 9-ките LGC и LCC.
    5) В 12LCC има един допълнителен заглушител по линията на фреона.
    6) Мощността и на двата спада равномерно с понижаване на външните температури.

12LGC е един добър модел на марката. 12LCC по някои показатели го превъзхожда, но разликата не е така очевидна като при 9-ките. Ако трябва да се избира от новата LGC серия, определено 12-цата е по-добрият избор от 9-ката.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Jackas, явно нещо си се обидил. Фъв форума има далеч по-схоластични диспути, но те си битуват безпроблемно. Мисля, че се получи нелоша дискусия, от която има полза. Ако ти не я виждаш, трий.

БордМен, ти ме лъскаеш. Аз не съм в никакъв случай специалист. Но ще ти кажа, че твърдението ти за КОП след измерване в домашни условия ме навежда на мисълта, че и ти не си. Ако искаш да си говорим за те ории, може, но на друго място, щото ще ни се карат. Идеята ти за дистрибуторската ми длъжност е, мисля, жалък опит да ме компрометираш. Отговарям конкретно: засега оставам далеч от търговията.

За да сложим край на спора предлагам Жакас да посочи един от изтъкнатите форумци /може и лично да се нагърби, ако има кураж/ да изрази мнение каква, аджеба, е причината, тези от Фужицу така да се изложат и сами да си развалят качеството, както и имиджа, както и многомилионните си приходи.

5. Novice
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Сравнение на моделите Fujitsu AS*A12LGC и AS*A12LCC:

Изводи:
    1) Изглежда, че за разлика от 9-ките, приликата между 12LCC и 12LGC е значително по-голяма.
    2) Като цяло COP на 12LGC е малко по-висок, но предвид занижения му номинал има вероятност 12LCC при мощност = на номиналната на 12LGC да има дори малко по-висок COP. Това се обяснява с по-големия с цели 20,8 см топлообменник по дължина при еднакви други негови размери. Това също обяснява по-високия COP на максимална мощност на 12LCC, въпреки значително по-високата максимална мощност на модела. При мощност, равна на максималната на 12LGC, 12LCC би имал по-висок COP спрямо другия модел.
    3) Вътрешното тяло на 12LCC е с 2-3 dB по-тихо в различните режими, с изключение на Quiet вентилатор, но той не е ефективен.
    4) При 12-ците използваният компресор е един и същ, което е хубаво, за разлика от 9-ките LGC и LCC.
    5) В 12LCC има един допълнителен заглушител по линията на фреона.
    6) Мощността и на двата спада равномерно с понижаване на външните температури.

12LGC е един добър модел на марката. 12LCC по някои показатели го превъзхожда, но разликата не е така очевидна като при 9-ките. Ако трябва да се избира от новата LGC серия, определено 12-цата е по-добрият избор от 9-ката.
    При тово 12LGC (1179лв) е по евтин от 9LGC (1209лв) в Деком !!! ??? Как става този номер?

6. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    За да сложим край на спора предлагам Жакас да посочи един от изтъкнатите форумци /може и лично да се нагърби, ако има кураж/ да изрази мнение каква, аджеба, е причината, тези от Фужицу така да се изложат и сами да си развалят качеството, както и имиджа, както и многомилионните си приходи.
    Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Отговорът на въпроса за смяната на поведението всъщност е точно този... , за разликата в класите. Навремето Fujitsu имаха модел , за Европа LB.... от него се получиха LC и LD между които разликата действително е само плазмата(е малко бутнаха и максималната мощност на 9LC за разлика от LB и LD). В този момент DAIKIN, Toshiba и Mitsubishi вече отдавна продаваха машини нисък клас(пример NIKITA на Toshiba) и машини висок клас (DAISEIKAI на Toshiba)... Fujitsu бяха изостанали. Е в този момент се появи LGC...
    Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Извинявам се за поста... ама просто не можах да се стърпя - още се прививам от смях Та.. единственното, което направиха Фюджитсу (и предполагам ще ме подкрепят доста от компетентните хора тук във форума) е да разделят моделите си на две класи - ниско ценова и високо ценова, всяка със съответното качество, както е и при всички останали реномирани фирми.
    А защо не анкета? Само да отбележа - отговорът е даван многократано... вече, това, че не ти харесва, няма да го промени...
    И колкото и да ти е странно ще промени и имиджа и техните приходи във възходяща посока

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Точно така.
    А отговора на въпроса за занижения номинал - ами при 20 см по-малък топлообменник и запазване на същия модел компресор в 12-ката и слагане на по-слаб в 9-ката, COP при по-висок номинал никак нямаше да ви хареса А понеже той се дава в каталога, целта е да е максимален. Няма как с по-малък топлообменник и същите други части да постигнеш по-висок COP. Технологичните промени дават някакво мъничко подобрение, но законите продължават да си важат.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Няма такъв филм, Фрий, но спирам дотук. Ще си говорим при следващата серия на марката, а тя ще е скоро.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Следващата серия на марката ще е висок клас. А с LGC Фуджицу ще спечели много, ще има повече продажби, а и потребителите ще се докоснат до нещо качествено на нормална цена. Следващата машина, която си купят, е възможно пак да е Фуджицу. Докато ако имаха само скъпи модели, вярно, качествени, но пазарът е по-малък.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Дейане, качеството върви с цената както и обратното. Ако това е търговски трик, то значи,че другите производители не са се сетили за него. Следващата серия, се очертава да има някои екстри в повече, като сензор за движение, но ще видим какви ще са термодинамичните и характеристики. Дали ще са по-близки до LCC/ LDC или до настоящата LGC.

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Изглежда, че някои хора искат в тази тема да се пишат само текстове във възхвала на модела и всяко различно от тяхното виждане за нещата те наричат разводняване и дайте да трием.

Всеки има право да изказва вижданията си за нещата като пише това, което мисли. Ако на някой не му харесва да вижда или слуша мнения различни от неговите знаете какво да направи.

След като при не един участник има настроения в тази тема да се пишат само постове възхваляващи тези три марки аз предлагам темата да се преименува на "Възхвала на климатиците Fujitsu-General" и да се създаде нова тема "Истината такава, каквато всеки я вижда за климатиците Fujitsu-General".

Предлагам също темите подлежащи на триене мненията /цензура/, да бъдат маркирани, по този начин всеки да има избор в коя да пише.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2005

От къде ти хрумна за възхваляването? Аз лично не харесвам LGC серията, заявих го още когато излезе...
    Основният спор е какъв клас климатик е LD и какъв LGC. Ти откъде извади това мнение?
    И защо това си мнение не го напишеш в тема за друга марка отнасящо се за нея? Абе въобще какъв ти е проблема

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

deian, една поправка по таблицата която си дал: 12LGC e с ДВА заглушителя(Muffler), а не с един!

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    От къде ти хрумна за възхваляването? Аз лично не харесвам LGC серията, заявих го още когато излезе...
    И аз не го харесвам, макар и да съм си го купил! Баси, при това като гледам как падат цените и малко ме хваща яд, ама ще пия по една ракия . Аз да си призная имам критики и към LC-то, но не мога да не отбележа че за тези пари за които го взех, машинта си покрива очакванията ми. Няма как и да не призная, че ако има идея 12LGC-то да падне на цена 1050-1100лв, ще е доста добра инвестиция и за тази си цена просто няма да има пак друга равна на пазара.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Абе откъдето и да го погледнеш марката като цена и качество конкуренция няма.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2008

С така оформилото се мнение съм напълно съгласен. Няма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе