Първоначално публикувано от
nako-bako Жакс, аз мога със същия успех, но в обратна посока да ти задам същите въпроси. Само че няма. Тук всички сме анонимни и можем да се правим на всякакви. Някои твърдят, че са монтирали хиляди климатици и все пак не могат да ми отговорят на моите лаишки въпроси. Какво повече да ти кажа.
Позицията ми е, че е малко нелепо да продължаваме още 10 години да препоръчваме великата LCC серия пред новите модели. Фужицу си смениха виждането, вие -не. Направиха климатик по-икономичен, с по-висок COP, с по-ново управление, по-хубав дизайн, ама вие не. Явно производителят е тъп и сам си прави мръсно. Смятам също, че е време да се престане с виждането, че номиналите са най-важни/ то всъщност направи известен LCC, както и някои търговски трикове/. Който и да е попитал във форума, все натам го насочват. То тъка ще излезе, че от това моделче по-хубав климатик няма. Да, ама не. Това за номиналите са общи приказки, останали от преди сто години. На мен самият ми трябваше един ден да ги науча и вече можеше да се правя на компетентен.
Елитните марки създават нови тенденции, но те не са обусловени просто от мерак за промяна. Те са налице, понеже има нови технологии, нови управления, които променят работата на климатика като цяло. И в частност LGC има по-ниски номинали, постига температурата с десет минути по-късно, но като цяло ще изгори по-малко. И да, твърдя, че потенциално компресорите на LCC са по-застрашени от преждевременно разваляне, поради простата причина, че са по-форсирани. Натоварването на компресора не идва само от това, че се развърта на повече киловати. Натоварването е комплексно и зависи от скороста на топлообмена, от пътя на фреона, от качественото управление и пр. Не ви ли говори нещо и фактът, че от Фужицу не намалиха номиналите само на малките климатици, а на цялата гама. Как пък не се излъгаха да оставят един климатик със старите характеристики!!?
Сега виждам, че преди мен са дадени вече някои отговори.