Страница 197 от 308 ПърваПърва ... 147187195196197198199207247 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,941 до 2,955 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    За да стартира процеса по подгряването, трябва да са изпълнени три условия.
    Първо - компресорът да е бил спрял от 30 минути.
    Второ - температурата на топлообменника на външното тяло да е по-ниска от Т1 от таблицата.
    Трето - температурата на нагнетателната страна на компресора да е по-малка от Т2 от таблицата.
    Ако и трите условия са изпълнени се подава напрежение към намотките и компресора се затопля.

Подгряването се прекратява когато: Започне нормалната работа на компресора или трябва да е изпълнено условието: Температурата измерена на нагнетателната му страна да е равна или по-висока от Температура 2 от таблицата
    [img width=632 height=600]http://img88.imageshack.us/img88/774/fuji71copyyk9.jpg[/img]
    Направих експеримента и аз: външна +9°, спрях го от дистанционното(12LGC) моментния разход падна на 12.5вата. Изчаках пет минутки ... няма промяна и го включих отново, няма смисъл просто температурите са много високи. При теб защо ли така консумира 50вата спрял? Нямам никаква идея но според таблицата не е от "подгряване" ... при 13° външна не покриваш условията.
    П.С. но както се оказват таблиците напоследък - не се знае на какво да вярваш

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Мерси за диаграмата и картинката, аз намерих само че на английски,
    ето и какво открих, като го включа в режим на охлаждане и след това го изключа консумацията си остава около 6 - 7W, странно

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нищо странно. Просто си доказал, че ти се е включвало подгряването. То при изключване след режим охлаждане не се включва.
    А че ти се е включило при външна +13° - дали толкова е отчитал и датчика на климатика или толкова е било според термометъра на слънце? Не го мисли. Пробвай при по-висока външна - сигурно няма да се включи.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Сега вече е 7 градуса, като се позатопли утре ще измеря температурата на топлообменника с по-сериозен уред

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Охх, странна работа е това подгряване - в смисъл че спор няма че го има и на LCC ина LGC. Измерванията при мен на 3те климатика го доказват, но на 12LGC се държи малко по-различно - при LCC-тата като вдигне външната температура над тези 8-10 градуса и наистина консумацията от тези 48-55W се преусрановява. Днес обаче вън беше над 12-13 градуса а 12LGC-то птодължи да поддържа "подргряването". Ще изчакам още някой друг ден да видя дали при още по-голямо затопляне ще спре. Предполагам че фирмата майка е забелязала в старите серии проблема с "замръзването" на компресорите и в новите е решила да пуска подгряването от по-високи темоератури и така да сведе рисковете до минимум. Интересно ми е при каква степен на външната температура ще спре тази консумация при 12LGC - експериментите ще покажат

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Бая са се презапасили май, кажи речи излиза че в stand by си ги дърпа 50вт. къде е икономията? Има ли джъмпер с който да се променя температурата при която да се задейства?

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Board_Man не се връзва нещо-твоите разсъждения са наобратно на измерените - момчето казва че 9LCC след изключване в режим отопление при +13° външна му остава на консумация 50вата - поради каква причина(нито са минали 30минути нито Ттата са толкова ниски)? При моя пък(12LGC) се получи точно обратното - писах по-горе че след спиране от дистанционното не му се включва нищо - седи на 12-13вата консумация на +9° външна - разбирам че не изчаках да минат 30 минути, ама и външната беше висока. Как ще коментираш?
    А твоя 12LGC как точно продължава да подържа подгряването? Изключваш го - колко консумира? и след колко време се включват 50то вата?

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Бая са се презапасили май, кажи речи излиза че в stand by си ги дърпа 50вт. къде е икономията? Има ли джъмпер с който да се променя температурата при която да се задейства?
    Не не, на 7/9/12 LC/LD/LG няма такъв. В истински stand-by, през лятото LC-тата не отчетоха консумация по-голяма от 3-5W в режим на готовност. Само когато е студено. При ЛГЦ това наистина ме учудва и мен. Супер странно ще е тази консумация да са я оставили постоянна.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    А твоя 12LGC как точно продължава да подържа подгряването? Изключваш го - колко консумира? и след колко време се включват 50то вата?
    Изключвам го.. след 5мин я има, след 20мин я има, след 1 час я има.. вярно е че като стана супер жега днес не съм проверявал, но в 13ч. по обяд я имаше. Мислия че и ти си от ПЛД, предполагам разликите в температурите не са кой знае колко големи.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Да от Пловдив съм, за сифте днес точно когато написах поста направих пробата: е няма такова 50вата. Да не се окаже че Генерал/Фужитсу/Фужи ще имат някаква разлика програмно ли що ли, че се държат различно?

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Абе какво толкова ви бъркат тея 50 Вт дали се включват на 10 или 15°. По -добре да ги има,вместо да липсват.Така и така става въпрос сигурно за един лв/месец,за това ли ще се мъчите сега,за левче???

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

За спорта vanko68 се "мъчим" "хакер" знаеш ли какво значи?

П.С> прав си човече, не ме бъркат тия 50вата на колко се включват - но се появяват разлики в уж еднакви машини отделно и се разклаща системата която е описана за дефроста, за мен е повод за притеснение и проявявам известен интерес да го разнищим въпроса.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Хмм, интересно е това - не бях се замислял - аз съм с Fuji 12LGC. Айде оставам на измерване и утре също ще е топло според мен и ще замеря при какво състояние ще спре тази статична консумация. Иначе @vanko68 е съвсем прав - тези 50W намя да натежат почети никак на обшата месечна сметка - една крушка е 60W и работи през ноща, а тези 50W работят само кокато климатика е в stand-by и при това до затопляне.. така че не са повече от една крушка. Само отбелязах че ги има, иначе не ме притесняват изобщо, както и не би трябвало да притесняват и другите

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Значи може би различните партиди имат различен "firmware", а как ме сърбят ръцете да го видя това реленце къде е и да го направя "manual", само че жена ми ако ме види да го разглобявам ще ме изхвърли като мръсно коте

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Значи може би различните партиди имат различен "firmware", а как ме сърбят ръцете да го видя това реленце къде е и да го направя "manual", само че жена ми ако ме види да го разглобявам ще ме изхвърли като мръсно коте
    във вътрешното тяло е... абе не е нужно да го отваряш - ако ти се иска да махнеш този stand-by е нужно само с захранващ ключ да разкачиш двата проводника захранващи външното тяло от кабела свъзващ двете тела - релето е точно на пътя на захранването

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе