Благодаря Деяне.
Интересува ме дали машините, при които забелязвате че има разлики в подгряването са нови (тоест дали така си идват от завода) или в последствие нещо в тяхната работа се изменя.
j_bojkov, понеже питаш за климатик за спалня то при вентилатор на QUIET със своите 21 децибела и LDC и LGC са от най тихите климатици.Вярно е че при такава ниска скорост на вентилатора по слабо се отоплява стаята при ниски външни температури но и за това има решение.Ако искаш в спалнята нощно време да е 20 градуса слагаш вентилатора на QUIET а температурата вдигаш на 23,24 градуса.В резултат имаш пълна тишина за спане и топлещ климатик.Първоначално публикувано от j_bojkov
Точно по същият начин процедирам с моя 9LCC в стая около 13кв.м където има малко дете. Този климатик от както е взет не е виждал друг режим освен QUIET. Там заради лошо разположение на стаята се наложи да се сложи и около 6 метра тръбен път. До сега проблеми с затоплянето на QUIET не съм имал, като вдигна температурата мало повече и всичко е ОК. Никога не го спирам - в този режим е много важно помещението да се темперира добре. Може би допълнително помага факта че помещението е и вътрешно. Но така сложения там климатик не създава звукови ефекти (освен моментите на звуков сигнал от дистанционното). 9LDC мисля че ще се държи даже и мапко по-добре от към шума на външното тяло заради безчетковия DC вентилатор, но не мога да кажа категорично - нямам наблюдения за него. Определено сраянявайки 9LC, 12LC и 12LGC по отношение на вътрешен шум на телата - всички на QUIET режим са тихи, на автоматичен режим 12LGC e най-шумен, следва 12LCC и после 9LCC.Първоначално публикувано от dan66
Ако това е вярно http://www.ventor.ee/index.php?page=138 излиза че нокриата е с минимална ценова разлика от fujitsu ld сериата.Сега ако някой сметне и в лв. колко струва ?
Предстои ми покупка на климатик,изчетох почти всичко.Спрях се на Fujitsu General.Обиколих няколко фирми за климатици в Ст.Загора и освен хвалене на своята стока и тотално оплюване на конкуренцията нищо с което да ти привлекат вниманието. Оставам с впечатлението,че толкова много се предлага Fujitsu General поради най-високият процент печалба. Ето ви пример Fujitsu ASYA-12LGC, Inverter 12000 BTU + INSTALARE -26330 румънски леи които са 1199 лева срещу 1690 лева в Климакомплект. Какво е вашето мнение?Дали тук няма хора с повече от една регистрация?
Румъния: http://www.solaris-mag.ro/search_pro...ujitsu&ok=+Ok+
Валутен калкулатор: http://finance.news.bg/currency_calc...2693&curr2=BGN
zerow,сравнението с Румъния не е много показателно,защото леята падна с 50% за последните 6 месеца и там се получават пазарни аномалии.
Миналата пролет направих доста измервания на 12LCC. Резултатите са следните: При изключване в режим "Топло" климатика има постоянна консумация от около 50W, която си е има постоянно след изключване на климатика а не след 30 минути, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВА Е ВЪНШНАТА ТЕМПЕРАТУРА !! Има я и дори при 20 градуса външна.
При изключване в режим "Студено" консумацията е 5W пак БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВА Е ВЪНШНАТА ТЕМПЕРАТУРА /пробвал съм до -3 градуса/. Така работи моята машина. Може би различните партиди имат разлики в софтуера за управление.
Здравейте
Искам да купя подов климатик, като се бях спрял на Daikin 35, но след като не можах да намеря, от Зора ми предложиха Fujitsu 12-ка/дори не ми казаха точния модел/ на цена 2479лв. Този климатик дали е достатъчен за помещение около 30м2? Някакви впечатления за него? Знаете ли точния модел? Цената добра ли е?
Най-вероятно ще е това, но на със 140лв повече.
И при мен е такъв софтуера, аз съм с FUJI 09LCC и просто ще му дърпам шалтера в преходните сезони, таймера не го ползвам тогава, 50W това са си 3 енергоспестяващи крушки.Първоначално публикувано от baibradar
Иначе гледайки схемата софтуера (firmware) си е в самия контролер, няма отделна flash памет, която бихме препрограмирали. Има една серийна памет 93С46 но в нея се съдържа информацията за таймера и някои моментни стойности предполагам. А може и в нея да има заложени някои параметри на машината, ако накой от хакерите има 09LC серия без постоянна консумация, може да прочетем тази памет и да я запишем на моя и да видим дали ще има промяна, имам нужните средства и умения
Предлагам да тръгнете в посока не само кой модел, а от коя от трите марки точно има тази постоянна консумация от 50 W при изключване след режим отопление дори и в топло време. Марките са идентични, но това не пречи в софтуера да са заложени различни параметри.
Доколкото виждам, досега тези 50 W не изчезват при топло време при модели с марката FUJI - Ogosh, baibradar, Board_Man.
Нека и други, които имат климатици от марката, проверят дали е така и при тях. А които имат от различните марки - най-добре.
FUJISU 9LD с единичен или двоен топлообменик е на външното тяло?