От кой град си? Генерал фуджитсу и Фуджи са едни и същи климатици.
От кой град си? Генерал фуджитсу и Фуджи са едни и същи климатици.
Тия дни един приятел от София ми каза, че на някакво експо е видял климатици Фуджицу с много ниски цени. Потърси щотоми се струва, че може да ги намериш с по сто лева надолу с монтаж.
Здравейте, преди седмица и аз писах за проблеми със Фуджитсу - по точно замръзва. Става въпрос за по евтиния китайски модел 9LGC. Стаята е малка 23-24 м2 стандартна височина и климатика постоянно замръзва, когато е студено. Сега е ОК но допреди 2 седмици си включвх и радиатора. Дали някои знае проблема дали е само с моя климатик. Предварително благодаря.
ПОРАДИ КАКВО СЕ ПРОДАВАТ ПОД РАЗЛИЧНИ МАРКИ...?!!! Аз си мисля, че причината е да могат да продават Фуджи като евтина марка в магазини тип Метро, а Фуджитсу и Дженерал в различни дистрибуторски мрежи от различни вносители. Истината е че тези климатици са едни от най-евтините на пазара (близо до цените на LG и Самсунг) но вносителите умножават по 2 и цената става каквото е сега. хубав лош, замръзва -- японска марка с китайско производство. Дано да няма много засегнати сегаПървоначално публикувано от dan66
Не е възможно с по 100лв надолуПървоначално публикувано от nako-bako
А за това експо, колега, това е Стройко2000 в НДК. Там се спрях на един щанд на някоя си фирма.... дадоха ми цена за 12LDC 2115лв :D така че не е гаранция, че ще намери
на по-ниска цена.
Не мога да ти намеря темата отпреди седмица. С този ник ли си я писал, защото не излиза?Първоначално публикувано от bestregards
По въпроса - 9LGC е малък за 24 м2. Просто точно 9-ката от LGC серията си е дърво, дано не ми се обидят притежателите й. Като цяло проблемът до голяма степен е от оразмеряването, но и компресорът му е хилавичък.
Много ясно че ще замръзва при по-студено време ..... просто ти е малък за стаята,и ако ти си си го избирал ЧЕСТИТО(имаш си климатик на който при -5градуса ще му включваш духалка) а ако са ти го препоръчали от фирма преспокойно можещ да се жалиш.Първоначално публикувано от bestregards
lavcho, прав си. Климатика е за "малка" стая. 24 квадрата, за България по-скоро спада към големите стаи.А тия дето имат по-големи стаи от 30кв(стига да не е "всичко в една стая") много често ги отвличат..
Както казва ДЕЯН, компресора е хилавичък.На 9-ката са сложили Панасоник компресор по неясна причина, явно да свалят разхода, но от там идват проблемите на машината.Пък и в 24 квадрата явно работи почти до максимална мощност в студа и това също е проблем - висока мощност, интензивен топлообмен, много конденз и от там лед.До към 35-40 кубика 9-ката може и да върши добра работа, но по-нагоре се мъчи явно.
Браво, защо не сложихте седмица? ... или това е поредната измислица на някой "Фужицо-мразец"? ... преди две седмици си беше доста топло, другия път скълъпи по-достоверно ситуациятаПървоначално публикувано от bestregards
bestregards е просто един от търговците,които се изхранваха от препродажби на Панасоник и сега при засилената конкуренция от другите японски марки не се чувства комфортно.
Откъде накъде пък Fuji да е по-евтина марка от Fujitsu като на 12 LGC цените са еднакви навсякъде
Аз пак чета за 09 лгц и пак лоши коментари.моята стая е 14.5 кв .м.цяла зима немога да се оплача от него.квот сам му задал това прави.при -20 беше на 24 градуса и си потдържаше 22.и съм с бебе.Иначе нон стоп го държа на 22 градуса само ве4ер за 1 час вдигам до 24 да изкъпим малкия.размразява се на час и половина,а при -10 си потдържа зададената.досега за 5 месеца ми е изхарчил 120лв ток без да съм го спирал.е от тая седмица ве4е започвам да го кътъм за другата зима)).ако е куц дано съм попаднал на свястна бройка.защото мисля за тая зима за 18кв.м да си взема една 12-ка.изцяло вътрешна стая.аиде бягам
Ех, МногоПоздрави, и в тая тема се пробваш, ама все удряш на камък. Как само ги измисляш тия неща, човече!!! Я кажи, ти къде живееш? Можем по архива на НИМХ да видим какви са били температурите и ще се разбере дали е имало условия изобщо за замръзване на климатици. И 24 кв. м. стая е не никак малка, особено за деветка, каквато и да е тя. Та хората слагаха 12LCC в 22 квадрата. Но дори и в такъв хамбар 9 LGC не би замръзнал, освен ако не си някой як карък. А Панасоник специално досега не са правили нещо от нивото на LGC. Хайде много поздрави!