Страница 247 от 308 ПърваПърва ... 197237245246247248249257297 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,691 до 3,705 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от sao
    Здравейте от скоро се сдобих с машина Fuji Electric RSA12LGC от Темпекс. Всичко си е наред и работи ок, но това ми е първият инвертор и нещо ме притеснява. Иначе ползвам 11 години конвенционални климатици Panasonic A-95KE малаязийски от Атаро Клима с фреон R22 и за 11 години НЯМАМ забележки дори при -20C.
    Та въпроса ми е тези мощности на инвертора дето дават минимална номинална и максимална всъщност като 3 степени ли действат или между тях плавно се регулира компресора примерно през 1Hz честотата на въртене на компресора? Струва ми се че той си работи на минимум от време на време минава на номинал и пак на минимум както и изключва но много рядко примерно на 5 часа докато другите си штракат редовно.
    Да ти е честита машинката - ще ти служи вярно Инветорните машини променят плавно мощността, промяната на оборотите на компресора също е плавна. Може да не е през херц а дори и по-плавна, като това зависи от конкретните конструктивни параметри при проектирането на инвертора. Компресора започва работа обаче с някакви минимални обороти под които не може да се падне. Инвертора като цяло ще ти работи с такава изходна мощност равняваща се на топлозагубите на помещението за дадения момент при текущите външни и вътрешни условия. Ако моментните топлозагуби на помещението са по-малки от минимално обявената в каталога мощност, тогава инвертора ще спира от време на време. Стъпките на работа не са фиксирано три. В каталога е дадена номиналната мощност, като такава при която се предполага че дадения модел ще работи в по-често срещаният сценарии. Това обаче не е задължително - той може да работи в повечето от времето си както с по-ниска, така и с по-висока мощност от обявената за номинал (практиката е обаче именно за тази мощност да се дават параметри като COP/EER/APF и т.н). Максималната мощност, която се дава в каталога е тази, над която машината не може да работи, тоест по-точно е да се каже че не може да отдаде. Тя не е точно число и варира основно от външната влажност и температура, но грубо казано - ако помещението се нуждае от топлинна мощност над обявената като максимална, инвертора няма да може да я отдаде, резултат от което ще е по-ниската поддържана температура в помещението и несмогване да се достигне заданието.

2.  

3. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Благодаря за изчерпателния отговор. Значи всичко е нормално. Изчетох всичко при мен ги има типичните "дефекти" на този климатик, но мен не ме дразни нито пукането нито кипенето на фреона. Тръбният път е само 50-60см просто двете тела са монтирани на едно и също ниво на една стена тухлена от двете и страни. Ще го видим зимата като се има предвид че е с COP 4.12 а Панасониците с COP 3.80 и знам как работят няма да има недостиг на мощност. Помещението е 17 м2 таван 3.20м дебели тухлени стени изолация от вън. Дървени дограми, но истински не соц. производство.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

За мераклиите за Фуджицу кратко съобщение. В Зората са пуснали много яка промоция на 09 и 12 LDC съответно по 1349 и 1499 лева. Това е може би най-добрата цена досега за модела. Така че ...

5. p.j
    p.j е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Здравейте, освен Зората гледам и Булклима вече пуснаха коледните промиции. A климатиците ми още не са дали проблем хихи просто ми е кеф и си се хваля.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от p.j
    Здравейте, освен Зората гледам и Булклима вече пуснаха коледните промиции. A климатиците ми още не са дали проблем хихи просто ми е кеф и си се хваля.
    Te Bulklima са в "целодишно-въображаема" промоция.За цяла година не видях да продават на НЕПРОМОЦИОНАЛНИТЕ/нормални цени. Лъжепромоцията стига до съзнанието на потребителите и аха, да и пораснат по-дълги крака...

Не, че климатиците не са им хубави, ХУБАВИ са, ама потребителската им политика...е изтрепителска... ...изтрепва доверието...

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

О, повярвай ми, преди време имаха доста по-високи цени Печалба му е майката. LGC-то като влезе се опитваха да го продават на цените на LCC-то.

8.  

9. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Каква е разликата между 12LGC и 12LDC на пръв поглед единият е по мощен на отопление но има малко по-малък COP. За сметка на това повече екстри иначе дали са еднакви като компресори електроника и качество. Предстои ми покупка на още 2 броя и мислех да са 12LGC сега се зачудих за 12LDC но са по-скъпи от 12LGC...

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Засягаш болна тема и е по-добре да върнеш назад и да прочетеш, дискутирано и спорено е много.
    Да, компресорите са еднакви, но дотам.

11. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

С две думи кой е по-добър? 300лв не са от значение ако си заслужава LDC LCC
    Поизчетох доста и не може да се разбере кой е по-добър. Аз лично мисля че LDC LCC ще взема заради по голямата мощност номинал. Не ме притеснява леко по малкия COP а дизайна на вътрешното тяло на LDC ми допада повече от LGC и плазма филтър едно друго май ще взема 2 LDC а не LGC. Дано не сгреша единствено ме притеснява да не дефектират по-често и електрониката да е по-калпава от LGC за която всички виждам са единодушни че е "бетон"

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

LDC ( LCC) е по-добрия вариант.Само че втория се свърши отдавна и е на късмет,ако откриеш някаква бройка.

13. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    LDC ( LCC) е по-добрия вариант.Само че втория се свърши отдавна и е на късмет,ако откриеш някаква бройка.
    Темпекс Пловдив ги продават на корем само LDC искам да кажа. LCC=LDC нали?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Грубо казано LDC е LCC с плазма. LDC-та има още много, но LCC-тата се поизчерпаха.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

LDC -то е по-добро от LCC -то.
    Същите мощности, но по-тихо.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

И е all dc а LC външната перка върти на постоянни обороти.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    И е all dc а LC външната перка върти на постоянни обороти.
    А дали външния вентилатор си променя оборотите наистина - аз до сега на LDC не съм го видял (и на който и да е климатик) външния вентилатор да си мени оборотите!?! Реално ако редуцира оборотите ще му падне фактора на ефективност, за това и няма смисъл да го правят. А иначе DC вентилатора си е по-тих, няма четки, дълговечен на практика.. но по схема наистина е предвидено регулиране, както и следене на оборотине на външният вентилатор.

П.С: Сега се сещам, че чрез следенето на оборотите процесора на външното тяло може да открие автоматично повреда във вентилатора. А регулирането може да се ползва за плавно набиране на оборотите до максимум. Но за мен по-интересно е дали се променят оборотите му по време на активна работа спрямо режима и натоварването, просто нямам наблюдение, но доколкото на LGC веригата е еднотипна там не съм забелязал такова.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2226
    Последно: 25-02-25, 21:51
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе