Страница 206 от 308 ПърваПърва ... 156196204205206207208216256 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,076 до 3,090 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Честито,и да го ползваш дълго и безаварийно.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

bi4kiata, честито, определено си направил по-добрия избор като ти чета предишните мнения. Поздравления.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Еййй, не разбрахте, бе! Няма такова нещо като влошаване на качеството на новите модели. Тази работа малко ми напомня на теорията за вечното декаденство на морала-всяко следващо поколение младежи е по-неморално от предишното. Да, ама не. Така и с Фужитсу, правят нови климатици, но някои симпатяги тук все смятат, че те са по-калпави от предишните. Големи специалисти си имаме!! Как звучи само "сигурно ще сменят ASH12USB с някой боклук"! Според мен СИГУРНО НЯМА!

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Понякога са възможно разни грешки. Не че са искали да направят някой климатик боклук, просто е станала грешка. И тъй като сме кошчето за боклук в Европа ни го сипват.

Не казвам че новите модели на FUJITSU са боклук, а само че понякога се случва в производството някой серии да са с по-ниско качество, но това се разбира в процеса на работа и трябва да мине време за да оценим. Иначе климатици FUJITSU винаги са ниво.

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Имам един такъв въпрос - Fuji, Fujitsu и General само в името лие разликата щом модела и при трите се казва 12 LGC. Ако има кой е по-добрият.

7. Тук е от
    Sep 2008

Най-добрият, както обикновено е най-скъпият.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

http://en.wikipedia.org/wiki/Fujitsu
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fuji_Electric

... сложна е задачата да се отговори какво стои с точност зад тия имена. Това са огромни холдинги в състава на които влизат множество компании, занимаващи се с разработки и производство на най-различни изделия. Конкретно за климатиците съм склонен да се съглася със следното:

"Климатиците с марки Fuji Electric, Fujitsu и General излизат от едни и същи конвейри в предприятия на една и съща фирма, състоят се от еднакви възли и елементи и изпълняват еднакви функции. Единствени малки разлики има по дизайна и надписите на вътрешните тела и дистанционните управления. Основната причина да съществуват три различни марки климатици е преодоляването на антимонополни ограничения в законодателствата на различни държави. Освен това се има по-голям обхват на потребители чрез използване на по-голям брой дистрибутори в различните райони."

Сайтове на български:
    http://www.general-bg.com
    http://www.fujielectricbg.com

Инфо за FUJITSU GENERAL LIMITED:
    http://www.fgitalia-general.com/stor...%20Limited.pdf

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от Dreider
    Най-добрият, както обикновено е най-скъпият.
    Не и в БГ. Тук най-скъпият обикновено просто носи огромна печалба на вносител/търговец, не че е нещо кой-знае какво. Не трябва да се разсъждава така, защото това само подтиква към увеличение на цените, тъй като, видиш ли, колкото бил по-скъп, толкова бил по-качествен... Ако надуят цената на един климатик среден клас, ще стане ли висок клас?

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Дейане, принципно си прав, особено като ситуираш нещата в България. Все пак, аз мисля, че не винаги е така. Имам предвид, че някои модели на определени марки не си губят цената в продължение на години след пускането им на пазара, дори и те да не се копуват твърде много заради високата си стойност. Например 12LDC го има у нас вече трета година. Стартирал е с цена около 1850-1950 лева и до днес си е пак толкова. МЕ FA-VA за 35-ца начална цена 2200 лв. и сега си е толко. С Дайкин също е така, с Тошиба също / вижте RAS13 SAVP-E/. Т.е качественото си е скъпо. Друг е въпросът колко точно печелят търговците. Специално за Тошибатата, която цитирах, научих, че цената и на едро е в порядъка на 1000 долара. Виждал съм копие на фактура от Технополис за същия климатик и там цената за бройка е 1950 лева. Значи, че магазинът печели около 350 лева от климатик без монтажа.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

То и 9LDC беше над 1600 лв, ама я го виж сега. Но да не навлизаме в тази тема. Принципно е така, но в нашата страна не винаги нещата следват нормалната логика.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    То и 9LDC беше над 1600 лв, ама я го виж сега...
    И колко е сега?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

в момента е около 1300 без монтаж.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Но само в момента. След един-два месеца пак ще го вдигнат.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

По-скоро

18. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте от доста време следя темата и може би дойде момента да купя и аз климатици. Спрял съм се на General модел 12LGC ще купя 3 броя 2 за мен и един подарък за майка ми. Цената в Булклима е 1480лв. с включен стандартен монтаж на бройка което прави 4440лв. Дайте съвет от там ли да ги взема или да търся друга оферта. Дали при плачане в брой и покупка на 3 климатика ще направят някаква отстъпка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе