Благодарността ти е приета.Сега за проблема-опиши точно състоянието на климатика си,за да получиш адекватен отговор.Тук пишат точни хора,доказали се с времето и можеш да разчиташ на тях.Първоначално публикувано от samoproblemi
Благодарността ти е приета.Сега за проблема-опиши точно състоянието на климатика си,за да получиш адекватен отговор.Тук пишат точни хора,доказали се с времето и можеш да разчиташ на тях.Първоначално публикувано от samoproblemi
Много строго съдите човека, бъдете снизходителни.
Самопроблеми, виж сега, избрал си хубава марка и хубав модел, в това не се съмнявай. Ти не си единственият с 12 LGC, но си от единиците, които изобщо имат оплаквания. За серийно замръзване пък и дума да не става. Ако са ти казали, че не работи от замръзване, значи ти мажат ските. Ако досега нямаш наблюдения над машината започни да я следиш по време на по-студените дни. Огледай външното тяло. В долната му част е тавата. Виж дали там има натрупан лед, после погледни по-нагоре по корпуса и по питата. Всеки нормален климатик се размразява отвреме навреме, когато е студено. Един път на час горе долу, може и по-рядко. Тогава спира да духа в помещението. Точно в такъв момент наблюдавай твоя климатик как се държи, кол ко време трае процесът, виж какви са външната и вътрешната температура, опитай се да премериш температурата на изхода на вътрешното тяло /при клапите/, когато отново тръгне. Трябва да дадеш повече информация, за да ти се помогне. Аз съм почти сигурен, че проблемът е в монтажа - лошо нивелиране, лошо изолирани тръби, некачествено вакуумиране и т.н. Ако пък е в машината можеш да претендираш за гаранционно обслужване-ремонт или подмяна. Потърси и други хора, закупили същия климатик от тази фирма и виж дали техните работят добре. LGC не би трябвало да създава проблем поне до -10, -15 гр. Помещението ти е напълно нормално за 12-ка.
Здравейте!Вчера(20.03)платих в ,,Деком,,П-В 1300лв. за 09LDC ,а двама мои приятели взеха 12LGC за по 1150 лв.-отстъпиха ни по 20лв. от промоционалната цена.Очаквахме повече, но...толкова.Днес(21.03)ги монтираха от фирма работеща с продавача.На приятелите ми взеха по 160лв.,а на мен 225лв. понеже имах претенции... Исках да го монтират над горната тераса,под стрехата на къщата-като тръбите от външното тяло влезнаха в тавана и от там се спуснаха през дупка от ъгъла на тавана (през маслен трап) до вътрешното тяло.Конденза от външното ще отива в улуците на терасата, а за вътрешното пробиха дупка и с шлауха навън до плочите на терасата на етажа и от там във вертикалния улук. Вакуумираха го.Не исках по фасадата да се виждат дупки и висящи, грозни тръби.За допълнителните 2м. медни тръби ми взеха по 30лв. на метър.И на края за благодарност още 20лв.,почерпки...а бе общо 250лв. Не се оплаквам,просто споделям.Пробваха го.В началото не искаше да включи-мерихме напрежения,целостта на захранващият кабел и т.н.На края се оказа блок-контакт на затвореното положение на капака-понаместиха го и тръгна.Утре след почистване на стаята(вдигна се много прах от пробиването на бетона) ще го включа да работи.Общо взето не очаквах повече от монтажниците-обичайното за БГ мрънкане,че ще е трудно,че няма да стане и т.н.-просто е по- добре да бяха казали колко ще струва и да приключим -млади момчета ,ще се научат.Това е ,чао за сега!
Взел си го направо без пари.Преди 9 месеца бяха над 1560 лева без монтаж.Машината е много добра.
Ей много ниски цени, тия климатици направо са станали без пари в Пловдив. Уцелил си момента да си купиш климатик явно.
Някои има ли този модел клима и какви са му впечатленията ASH12USBCW
Много читав климатик, ще го ползваш дълго и продължително.нищо лошо не може да се каже за него
Железен климатик,но мисля че скоро ще го спрат от производство и ще го сменят с някой боклук.
Абе всяка техника колкото по нова става толкова по на зле отиват нещата а трябва да е обратното.
Днес видях едно 9LCC в Практикер-Русе, така че ако някой го интересува - знае къде има. Да не се смята за реклама.
Айде, бе? Ако не те познавах задочно...Да не си започнал да работиш в Практикер? Твоите клими що са други?, ще те уволнят. Иначе много се кефя, когато видя "мениджър" на Опел, каращ Тойота...
Що бе,собственика на Ферари Лука Ди Монтедземоло кара Мазерати.Е ,и тя е част от Фиат,както и Ферари,ама а де.
Е, не го познавам собственика, не е от "нашия клас"и не е от "нашто училище", ама щом кара.. дали да не потърся фиат(125 дали правят още в Полша?) Работата е сериозна!: синът ми взе книжка, а ние нямаме кола...
По-засукана измислица, не бях срещал във форума!Първоначално публикувано от samoproblemi
Здравейте, и аз си закупих една нокрия ( FUJITSU ) AWYZ 14LBC и днес ми го монтираха, взеха ми 130лв. с ддс, направиха го както аз искам, даже ми замазаха, канал ми сложиха отвън и където поисках там монтираха тялото. Доволен съм въпреки че не всичко ми хареса по монтажа, сега съм го пуснал и нямя да го спирам докато не стане навън поне 18С, много интересно си чисти филтрите като ги изважда навън, доста е тихо външното тяло при пълно натоварване, тези УВ лампи след 2-3 часа работа се усеща като влезнеш от друга стая че въздуха има друга миризма значи има някакъв ефект, надявам се да е и икономичен. Това са ми засега впечатленията, единственото което много дразни е капачето на дистанцията.
препоръчвам ви го