Страница 212 от 308 ПърваПърва ... 162202210211212213214222262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,166 до 3,180 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Ами, даааа... защо да го посочат при 4,2Kwt , като на 12LCC мощността на номинал е 4,8Kwt...., а защо е толкова? Ми щото толкова са я направили. Има и някакъв маловажен софт... Между другото НОМИНАЛЪТ, често пъти бива наричан и ОПТИМАЛ... ама това е друга тема. А кой е човекът от ТУ-Пловдив, че ми стана интересно...
    Само да кажа и , че е уместно да се сравняват APF-и и COP-ове на климатици с що годе еднотипни компресори поне (четох нагоре сте набъркали Nocria и LGC....)
    Да и Toshiba не са баламурници, още преди година го казах- баламурниците бюха Fujitsu. За европейския пазар всички, освен тях имаха скъпа и евтина серия... така се роди LGC... и да LDC не лежи на славата на LCC, защото последният лежи на тази на LB(2005)-легендарният, а още преди него беше LA, пък цените какви бяха тогава....
    P.S. Жената замина при тъщата, времето е хубаво @nako-bako офертата за водолаза си е в сила

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Е, пак стигаме до понятия.. Минимал, оптимал, номинал, максимал.. Двете крайните, като че ли са ясни. Но оптимал и номинал... Аз ги разбирам така: номинал - най-добрият режим за съответния уред(компресор), но не и най икономичния и добър за нас. Оптимал: най-доброто(като топлина и комфорт за нас, като добавя, че двете си противоречат)което можем да получим, без да се интересуваме как се "чувства" уреда.. Казано по друг начин: СОР-а може и да се увеличава при по-ниско натоварване, но това означава по голямо натоварване на "уреда"(не работи на оптимал). Моят климатик винаги тръгва бавно, но после увеличава до 1000(и нагоре)Вт, въпреки ,че номинала му е 600Вт. Кой кого ще надживее? аз климатика или климатика мен? Производителят гледа компромиса между " и вълка цял и агнето сито", т.е. как да угоди на потребителите, но и да си защити "компресора" или поне поне "по-добрите" производители. Затова се получава: аз му казвам това!, а той се чуди!(т.е. умува : абе този с дистанционното дали е добре? или да си продължавам както си знам)..

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Фрий, каква беше офертата, че я забравих?
    Иначе, да, според мен истината се крие в компилация в двете мнения на Очо и Фрий- най-добре работи климатика в та зи точка и затова там са я посочили.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2008

И все пак след като нямам никакви забележки за моя 09 лгц трябва ли да се ядосвам както казвате 4е е смемнен компресора.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

mecha, Не видях някой да е казал, че вътрешното и външното тяло на твоят климатик са от различни модели.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Човече, ти си дал отговора на въпроса си. Климатикът ще ти бачка безпроблемно. Желая ти го от сърце. Това, че е сменен компресорът не е от голамо значение. По принцип Фужицу няма да сложат нещо лошо в машините си. Може би по интересен е въпросът защо е сменен? А з мисля, че не е за да направят по -калпав климатик!

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

mecha, тука се обсъждат машините от една страна(в повечето постове) "на хартия", и от друга(в по-редки случаи) "на живо". Та за твоя модел не съм разбрал да има оплакали се "на живо", а само аналитично сравнявайки го с другите модели на някой им се струва че не е добра идеята че са му сменили компресора. TIMBERLAKE е по запознат практически със ситуацията, но доколкото му следя мненията, този модел не го харесва по субективни причини а не че от 10монтирани 5те са се повредили първата зима още.
    Та в крайна сметка, КВО ТИ ПУКА? Купил си го вече така или иначе, дори си ти работи без забележки - еми ползвай си го и пиши за него какви наблюдения имаш както се казва "на живо" за да знем и ние

П.С> склонен съм да подкрепя мнението на nako-bako, че НЕ Е за да направят по-калпав климатик! Но не е предпочитан като модел, заради близката му цена с 12ката(която обаче е много по-добре реализирана технически) ... та затова може би е по-добре дори и да ти трябва 9ката, да си вземе човек 12ката - това е!

10. Member
    Тук е от
    Sep 2008

мерси на всички за подкрепата.вече ме успокоихте.мисля вече да го зазимявам и да чака другата зима,ако освен няма небивали жеги разбира се.

11. Тук е от
    Mar 2008

Здравейте в крайна сметка за мен купих един 12LGC и един 12LDC за помешения съответно 20м2 и 25м2 ще ги монтират чак след два месеца защото тогава планирам да приключа с ремонта в къщи. Сега идва и следващия въпрос за тръбния път който при мен ще е около 7-8м и за двата клинатика. Дали не е прекалено голям нищо че в спесификацията пише до 20м.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нищо му няма, идеално е. Даже си спестяваш някои шумове.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Честито, zombaiko! Чакаме Твоите впечатления назиме! Максималния тръбен път е 20 метра, като след 15-те се дозарежда климатика с фрион, с твоите 7 си перфектен!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

zombaiko честито.Вземи преди ремонта извикай фирмата да вкопае тръби,кабели,стойки и т.н. за да не се вижда нищо после освен телата.Измислете им най подходящите места защото после това може и да е не е възможно и да няма оплаквания от комшии(ако имаш) че има капе на терасата или че им е подгизнал тавана в спалнята или че им шуми макар че моделите са много безшумни.Пък и за тебе комфорта ще е по голям.Успех

16. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте! Първо да кажа, че преди около 8месеца си монтирах 12LGC и съм доволен. Изкарах си зимата на топло, а и сметките ми не са надвишавали 90лв.. А сега по същество. Преди няколко дена в апартамента на баща ми също му монтираха 12LGC, но днес открихме някой неща които не ни харесаха. 1. Планките на външното тяло са захванати към стената само с по един болт всяка / на въпроса защо е така от фирмата му отговорили, че се монтира така и няма проблеми, в което не съм убеден/. Въпроса ми е има ли такава форма на монтаж и евентуално какви отрицателни ефекти може да има такъв монтаж? 2. Единия от болтовете , с които се захваща тялото за стойките почни не притиска нищо, тъй като няма необходимата площ, въможнж ли е от това в последствие да се появат вибрации и други неприятни последици?

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Освен да се сгромоляса външното тяло друго не може да стане-това е на майтап разбира се. Нормално е от леката страна да е един дюбел, от тежката (където е компресора) 2

18. Тук е от
    Aug 2008

е да ама не и от двете е с по един. И оня му отговорил, че така се правело. Остава ни варианта да му пиля на главата на шефа на фирмата и вече никога от там, а уж единя от монтажницити ми е познат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе