Страница 262 от 308 ПърваПърва ... 212252260261262263264272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,916 до 3,930 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Монтиран си е на стена /панел/, дали е допрял дюбел в арматурата няма как да разбера, а и уж го вакуумираха но знае ли човек. Дори когато ги извиках предния път за тампони се учудиха че на фуджитсу ще слагат тампони

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Да не очакваш за 1 kW разлика да променят и хардуера... малко го напъват, пада малко COP-а и готово. Това е масово.
    Но пък мога да ти покажа Саньо, което е с различни външни тела при 25-ца и 28-ца. И COP върви нагоре с увеличаването на мощността - колко странно
    Whatever, не ми се води пак този спор за размера на топлообменниците и теглото на телата.
    Да, ако се следва вашата логика-да. Но не е така, нали. Представете си само какво ще се получи ако всеки производител решава проблема с ефективността с по-тежък обменник. Състезание по вдигане на тежести. Накрая ще имамаме машини със 100 КОП и тежащи по цял тон. Съответно стените ни трябва да са като на Хитлер бункерите, иначе ще падат като домино.
    Как Деяне ще обясниш, че Тошиба имат по цели серии, от 22-ка до 50 с едни и същи тела от 33 кг. да речем със супер КОП-ове. А в Бг 37 кг. 12-ка и с някакъв смешен /в сравнение/ КОП и ... дитирамби?

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009

gogaresko, най-вероятно е от комбинацията панел+ниски температури/ при които гумата се втвърдява и няма същите антивибрационни свойства/ е причинта. като се стопли малко ще се оправи.
    Нако-бако водиш един безмислен спор, ако нямаше толкова голямо значение големината на топлообменника, всички външни щяха да са по 20кг.
    Сравни само евтините и скъпите серии при Дайкин и МЕ- FTX и FTXS, и GC и FD сериите.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Вклима, ми виж пък ти PDR, UDR и т.н серии на Тошиба какви КОП-ове и какви АПФ-и изкарват от телца от 33 кила!! И то толкова тежи 7-ца, толкова тежи и 16-ка. По 32-33 кг. тежат тъй наречените слаби серии у нас.
    Като цяло мисълта ми е, че не винаги критерий е теглото. Но, че има значение, до определена степен има. Не за всички марки, обаче , и не за всички модели. Както вече по-назад изброих има и други начини за повишаване на ефективността. Иначе би било просто: решават от Фужицу, че тая година искат да са номер едно, турят 60 кила мед в обменника, КОП-а 8 и готово. Да, ама не.

6. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Забелязвам че когато климата надуе оборотите точно така се чува шума във вътрешното тяло. Мисля че е нормално за този климатик при мен тръбния път е 50см някъде и стената е тухла. 12LGC на 45м3 топли като змей 60-65 градуса е въздуха който излиза след размръзяване. Направо мирише на прегряла пластмаса нямам забележки от работата единствено такива дреболии кипи фреона като изключи, пукат пластмаси, вибрира, абе китайското си е китайско. Върши прекрасна работа но не е изпипан да радва окото...

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от sao
    Забелязвам че когато климата надуе оборотите точно така се чува шума във вътрешното тяло. Мисля че е нормално за този климатик при мен тръбния път е 50см някъде и стената е тухла. 12LGC на 45м3 топли като змей 60-65 градуса е въздуха който излиза след размръзяване. Направо мирише на прегряла пластмаса нямам забележки от работата единствено такива дреболии кипи фреона като изключи, пукат пластмаси, вибрира, абе китайското си е китайско. Върши прекрасна работа но не е изпипан да радва окото...
    Ей много си прав и при мен 12LD като "даде газ" и се усеща мирис на загрята пластмаса, ама да знаеш, че на мен така м и харесва и въздуха е доста топъл.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ей много си прав и при мен 12LD като "даде газ" и се усеща мирис на загрята пластмаса, ама да знаеш, че на мен така м и харесва и въздуха е доста топъл.
    В интерес на истината - 12LCC същата работа, миризмата на прегпрял прах и на мен си ми харесва, дава усещане за мощ. Заставайки отдолу за 5-6 мин ми е напълно достатъчно да се превърна на печено пиленце, независимо колко съм се намръзнал през деня... а и гаджето.. какво да кажа, и тя няма оплаквания, за секунди стопля и до сега не е промрънкала че е студено, макар в тях да е с топлофикация. С две думи - {щастлив и спокоен} човек съм си зимата

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Sao при мен тръбния път 3,5 м. и не ми се струва толкова нормално, ако беше Осака да, ама на фуджицу, през нощта е дразнещо, когато спре и се чува леко кипене на фреона дори да не размразява

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от gogaresko
    Sao при мен тръбния път 3,5 м. и не ми се струва толкова нормално, ако беше Осака да, ама на фуджицу, през нощта е дразнещо, когато спре и се чува леко кипене на фреона дори да не размразява
    Това го има и при мен и не само. На мои колеги които също са с подобни климатици има такива симптоми. Ето болежките които съм забелязал досега на местата където има такива климатици:

1. 09LCC с тръбен път около 6-7 метра - работи много тихо и спокойно и липсват шумове от компресор, външното тяло не се чува нито в форсиране, нито в нормалния си режим на работа, липсва споменатия шум от "кипене" при спиране и тръгване на компресора (или е толкова слаб че е фоново незабележим). Вътрешното тяло също е много тихо. Като цяло за мен това остава машината, която съм виждал да работи най-добре из между всички които ще спомена и след малко.

2. 12LCC - тръбен път малко под 3м.: вътрешното тяло е много тихо, чува се все още пропукване на пластмаса, от извесно време се чува шум от разтракана втулка, започна да се чува и едно свистене (свирене) много тихи, което го определям че идва явно от импулсните трафове или двигателя на турбината във вътрешното тяло. Външното тяло е близко до прозореца - усеща се как работи особенно когато е тихо (нощем). Вибрации се предават по стената та чак до съседната стая - нискочестотни са. Отскоро разбрах че виновник за това не е компресора а четковия двигател на вентилатора на външното тяло. Сложил съм тампони, като нещата се пооправиха но вибрациите в тялото са механически в следствие на споменатият двигател. При спиране на компресора се чува шум от "кипене", долавя се нормално но не е дразнещо силен.

3. 12LGC, 3 метра тръбен път - външното тяло е изключително тихо. Монтирано е на стена без тампони и не се забелязва при работа в самата стая. При форсаж компресора успява да се долови, но звука е от компресора е доста по различен спрямо споменатият проблем по-горе за 12LCC (високочестотен звук е, в рамките на нормалното се усеща). От външното тяло не съм доволен единственно от това че обскрежава повече спрямо всички останали климатици, кото описвам и ще опиша до края. Вътрепното тяло е значително по-шумно в нормален режим (AUTO) спрямо останалите климатици (витрешните им тела). Когато компресора спира се чува осезаемо шума от "кипене".

4. 09LDC, 2 метра път - тихо тяло, когато работи без форсаж не се долявя звук от външното тяло. При спиране на компресора се чува шума от "кипене", също като на 12LCC. Тихо вътрешно тяло като цяло (все още не се е разтракало понеже е ново). При форсаж се чува странен шум от компресора, идващ от тръбния път. Чудно как, но шума не идва от тялото а от самия път и е като скърцане, високочестотно. Предполагам че понеже монтажниците са сложили тръбния път в обща изолация и двете тръби се удрят от вибрациите и генерират този улавящ се и дразнещ звук. От вън иначе тялото работи нормално на слух.

5. Още 2 броя 12LGC, единия с 3 метра, другия с 4 метра път - без забележка, единственно само за споменатото че имат по-висок шум вътрешните тела. Шума от кипене е малко по-нисък на този с 4 метра но пак се усеща (може би по подожен начин като на 12ЛЦЦ-то).

6. 2 броя 12LCC, на Генерал, по нищо не се отличават като симптоми от споменатия горе 12LCC (той е на Fujitsu). И двата са с път около 2 метра, все още обаче не се чува разтракване на втулките на вътрешната турбина. Външното тяло се държи по-добре по отношение на шум от споменатото по-горе за 12LCC. Единия от тези два обаче отиде в сервиз още по средата на 1вата година заради грешка "Compressor Location Error" (замръзване на маслото). След ремонта работи безупречно.

Тоест, от всички машини, няма такава която напълно да няма някакъв кусур за съжаление. @gogaresko, обаче при теб не би трябвало да има проблем от шума от външното тяло. До сега от наблюденията ми, 12LGC имат едни от най-приличните по шум външни тела (това от към механични вибрации), иначе с шума от кипене ще трябва да се примериш за жалост

12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Board, мерси за информацията все още се чудя дали не е възможно да е останало някое балонче въздух в системата хайде

13. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Какво значи "замръзване на маслото" как се случва това и от какво, как да го избегнем?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Климатика е бил спиран често и пускан да работи рядко. Спиран е вечер (от дистанционното, не от контакта) и сутрин е пускан да затопли за 2 часа, след което пак е спиран. Двата споменати са ползвани по този начин миналата зима до януари месец, но към края на декември единият прави следния проблем: сутринта е бил пуснат като е поработил няколко минути, след което светодиода за таймер и операция започват да мигат 5 пъти (индикация за споменатата грешка). След рестарт от контакта, тест от бутона на дистанционното, рестарт от ръчното копче на вътрешното тяло климатика продължава да дава тази грешка. Почивка от 1 ден също не помага. По това време външните температури са около 0 градуса и малко под нулата. Като цяло не трябва да се оставя зимата климатика да се изключва ако ще се ползва. Ако няма да се ползва тогава няма проблем, но ако ще работи е по-добре постоянно и когато няма никой да стои на поддръжка +16 (или +10 които модели имат такъв режим). Миналата зима имаше още няколко оплаквания с подобни симтоми а като чета и по чуждите форуми, и там има така че не е излолиран случаи за конкретна серия, но е радкост да се случи.

16. Тук е от
    Dec 2008

Искам да попитам fujitsu 12UB има ли подгряване на компресора, защото го пускам само когато имам гости(монтиран е в хол).Благодаря предварително .

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Нямам достъп до модел 12UB, трябва да се премери когато климатика е в режим на отопление и е спрян от дистанционното за повече от час и половина, дали ще има консумация на активна енергия (с уредче или с електромерче). С риск да си навлеча доста спорове ще кажа че по наблюденията ми 12LCC няма адекватно "отопление" на комресора. Консумацията му е между 12-18W, като тя не се променя в зависимост от температурата. Дори когато навън е +15 градуса пак си стои същата но и под 0 и при изключен от дистанционното климатик за 2 часа не нараства. Това ме навежда на мисълта че или подгряването е около 15W и не се изключва при високи температури, или просто няма такова а това е консумация на захранената електроника (макар че 15W си е бая мощност, малко повече харчи нормално работещ лаптоп).

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Board Man
    Какъв ти е токът при спрян климатик? На моя 12LDC е 300mA но косинус фи се колебае много и показва от 10 до 40Вт.В оригиналното упътване изрично е написано, че при температури под 10С консумира около 20-40Вт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2226
    Последно: 25-02-25, 21:51
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе