Страница 237 от 308 ПърваПърва ... 187227235236237238239247287 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,541 до 3,555 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Разликата е в цената, вносителя и логото.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от pusik
    Хареса съм си два модела климатик, бих искала да попитам каква е разликата
    General ASHB 12 LD от Булклима
    Fujitsu ASYB 12 LD
    Помещението е хол 21 кв.м. с височина 2,60 и ще го ползавм основно за отопление, сменена е дограмата и има само едан външна стена.

Еднакви са.Най-вероятно фуджитсото е с 50-60 лева по евтин.12LD е идеален за твоя хол, тъй че-ДРЪЖ ГО.

4. Тук е от
    Oct 2009

благодаря за отговорите
    всъщност Fujitsu jf e по-скъпо
    разбрах, че Булклима е официален представител на Fujitsu General в този случай кои внася Fujitsu, защото пишете че вносителите са различни.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Булклима внася general, за останалите не съм сигурен но май Темпех внасяха фуджи.Трите търговски марки имат различни вносители за България, макар и да са един климатик отвътре

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Булклима внася general, за останалите не съм сигурен но май Темпех внасяха фуджи.Трите търговски марки имат различни вносители за България, макар и да са един климатик отвътре
    Точно е инфото - а за Fujitsi, представят се от Пингвин. Но не знам дали пингвин продават на дребно. Когато взимах машинките при мен, Фудцитсу се оказа, че е малко по скъпо сравнено с Fuji/General. Преди година пък за LGC, Темпекс продаваха прилично евтино сравнено с другите марки. Сега нямам наблюдение как са. Като цяло машинките са функционално едни и същи, въпреки това... взетите Fujitsu преди 2 години имат проблеми с втулките на вътрешният вентилатор. Чува се едно леко прецъкване при въртене, все едно вентилатора преминава през чипак. Това не е само при мен но и при колега също на Fujitsu. Може би самата серия да се е оказала такава.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Board_Man Колега който работи с fujitsu също се оплака горе долу по това време за шума от вентилаторите но малка регулировка и се оправяли явно хората които са ги сглабяли по това време са били некадърни аз лично с general този проблем не съм го имал с нито един модел с мидея доста често ми се е случвало.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2009

Климатика ми е General 12lgc, някой знае ли дали в режим на отопление отнема от влагата вътре в стаята? Ако не, ще е дотса кофти - трябва да пускам всеки път фукцията Dry, която реално охлажда и работи само в отоплена стая.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Board_Man Колега който работи с fujitsu също се оплака горе долу по това време за шума от вентилаторите но малка регулировка и се оправяли явно хората които са ги сглабяли по това време са били некадърни аз лично с general този проблем не съм го имал с нито един модел с мидея доста често ми се е случвало.
    Може ли да попиташ в какво се състои донастройката, ще съм ти много благодарен! Ако въпроса опира до махане на капаците и нагаждане на пластмасите... Климатика е още гаранционен, но не ми се разкарват момчетата от монтажната фирма само за тази механична работа (ако разбира се проблема не е по-сложен). Хем ще спестя и тяхното време, хем ще си реша проблема и в удобен за мен момент от време.

Цитат Първоначално публикувано от aylov
    Климатика ми е General 12lgc, някой знае ли дали в режим на отопление отнема от влагата вътре в стаята? Ако не, ще е дотса кофти - трябва да пускам всеки път фукцията Dry, която реално охлажда и работи само в отоплена стая.
    При всеки отоплителен процес се намаля влажността. Например едно време, когато се топлих на акумулираща печка си спомням, че върху нея винаги поставяхме съд с вода за да може да компенсира изсушаването на въздуха. При климатиците в режим на отопление няма интензивно отнемане на влагата спрямо режима на охлаждане, но пък е съизмеримо с това на нормалните отоплителни уреди (духалка, печка..). Режим DRY можеш да го ползваш при охлаждане - свързано е с кондензиране на водата (влагата) във вътрешното тяло при смъкване на температурата на топлообменниците (вътрешния). Ако ще се топлиш, това е неприятно. Въпроса е дали наистина ти е нужно да отнемеш от влагата в помещението принудително? В нормалния отоплителен процес това си става от самосебеси, даже за изсушаването на въздуха някои препоръчват да се ползват увлажнители. Аз лично компенсирам като отвреме на време слагам центрофугираното пране за изсушаване под климатика.

11. i6i
    i6i е офлайн

Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Точно е инфото - а за Fujitsi, представят се от Пингвин. Но не знам дали пингвин продават на дребно. Когато взимах машинките при мен, Фудцитсу се оказа, че е малко по скъпо сравнено с Fuji/General. Преди година пък за LGC, Темпекс продаваха прилично евтино сравнено с другите марки. Сега нямам наблюдение как са. Като цяло машинките са функционално едни и същи, въпреки това... взетите Fujitsu преди 2 години имат проблеми с втулките на вътрешният вентилатор. Чува се едно леко прецъкване при въртене, все едно вентилатора преминава през чипак. Това не е само при мен но и при колега също на Fujitsu. Може би самата серия да се е оказала такава.
    Здравейте,

относно дистрибуцията и внасянето на климатиците Fujitsu General, това което аз разбрах от официалния им сайт http://www.fujitsu-general.de/index.php?id=5&L=1 е че Булклима е официален вносител и дистрибутор за България, това може да се види и във сайта на Булклима, където има отделна продуктова категория само за Fujitsu General http://www.bulclima.com/products/kli...i-multisistemi, а що се отнася до Пингвин те също са дадени в официалния сайт на Fujitsu General, но не са официален вносител.

12. i6i
    i6i е офлайн

Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Това са оригиналните означения на вътрешно и външно тяло. Нагоре-надолу се движат в зависимост от режима, който е избран - отопление/охлаждане и т.н. При някои първоначално работи определено време само надолу преди да започне да ги люшка.
    Общо-взето си прочети внимателно упътването - там го пише.
    Ето ти на БГ:
    http://www.v-clima.com/download_manual.php
    Или провери в сайта на официалния вносител на Fujitsu General a именно Булклима http://www.bulclima.com/products/kli...i-multisistemi

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от i6i
    Здравейте,

относно дистрибуцията и внасянето на климатиците Fujitsu General, това което аз разбрах от официалния им сайт http://www.fujitsu-general.de/index.php?id=5&L=1 е че Булклима е официален вносител и дистрибутор за България, това може да се види и във сайта на Булклима, където има отделна продуктова категория само за Fujitsu General http://www.bulclima.com/products/kli...i-multisistemi, а що се отнася до Пингвин те също са дадени в официалния сайт на Fujitsu General, но не са официален вносител.
    Чудно тогава, защо от Булклима може да си закупиш само General при полужение че са представители на Fujitsu General... а отговора се крие тук:
    http://www.penguin-un.bg/index.php?o...7-VzEuP9QVxER9

П.С: Видях, че за Пловдив дистрибутори на Пингвин са ДЕКОМ, а те се славят от доста време с ниските цени на които продават някои от моделите на Fujitsu. Всъщност това обяснява защо могат да си го позволят.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Само да се добави към отговора на Борда,че Темпекс внасят третата марка Фуджи и картинката вече е ясна.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Булклима имат право да внясят и трите марки даже на времето шефа на булклима и шефа на тампекс бяха съдружници.Преди 6-7 години монтирахме каквото внесат, но от няколко години насам политиката им е само general да си внасят защото никой друг в България няма право на това.
    Board_Man сваля се само предния капак и ваничката за да се стигне до турбината но е по добре да го прави техник който знае къде какво и как.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Съдружници бяха шефовете на Булклима и Пингвин

18. i6i
    i6i е офлайн

Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Хмм, ето и още нещо полезно:

http://www.bulclima.com/fck_image/File/12%20000%20BTU(1).pdf

Прави впечатление малко по-малката отдавана мощност, леко по-шумното външно тяло (едва ли забележимо), по-лекото външно тяло (сигурно заради нещо спестено ако компресорите са еднакви) и малко по-високия COP на новия модел (идващ от това че отдаваната мощност е леко по-ниска). Като цяло се затвърждава теорията ми че всичко ново е по-зле от доброто старо :P
    Тъй като горе посочения линк не работи, защото е от стария сайт на Булклима оставям работещ линк от новия им сайт, като всичките им каталози може да видите в дясната колона на сайта под брошура и цени ето: http://www.bulclima.com/products/kli...i-multisistemi

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе