Разликата е в цената, вносителя и логото.
Разликата е в цената, вносителя и логото.
Първоначално публикувано от pusik
Еднакви са.Най-вероятно фуджитсото е с 50-60 лева по евтин.12LD е идеален за твоя хол, тъй че-ДРЪЖ ГО.
благодаря за отговорите
всъщност Fujitsu jf e по-скъпо
разбрах, че Булклима е официален представител на Fujitsu General в този случай кои внася Fujitsu, защото пишете че вносителите са различни.
Булклима внася general, за останалите не съм сигурен но май Темпех внасяха фуджи.Трите търговски марки имат различни вносители за България, макар и да са един климатик отвътре
Точно е инфото - а за Fujitsi, представят се от Пингвин. Но не знам дали пингвин продават на дребно. Когато взимах машинките при мен, Фудцитсу се оказа, че е малко по скъпо сравнено с Fuji/General. Преди година пък за LGC, Темпекс продаваха прилично евтино сравнено с другите марки. Сега нямам наблюдение как са. Като цяло машинките са функционално едни и същи, въпреки това... взетите Fujitsu преди 2 години имат проблеми с втулките на вътрешният вентилатор. Чува се едно леко прецъкване при въртене, все едно вентилатора преминава през чипак. Това не е само при мен но и при колега също на Fujitsu. Може би самата серия да се е оказала такава.Първоначално публикувано от justify
Board_Man Колега който работи с fujitsu също се оплака горе долу по това време за шума от вентилаторите но малка регулировка и се оправяли явно хората които са ги сглабяли по това време са били некадърни аз лично с general този проблем не съм го имал с нито един модел с мидея доста често ми се е случвало.
Климатика ми е General 12lgc, някой знае ли дали в режим на отопление отнема от влагата вътре в стаята? Ако не, ще е дотса кофти - трябва да пускам всеки път фукцията Dry, която реално охлажда и работи само в отоплена стая.
Може ли да попиташ в какво се състои донастройката, ще съм ти много благодарен! Ако въпроса опира до махане на капаците и нагаждане на пластмасите... Климатика е още гаранционен, но не ми се разкарват момчетата от монтажната фирма само за тази механична работа (ако разбира се проблема не е по-сложен). Хем ще спестя и тяхното време, хем ще си реша проблема и в удобен за мен момент от време.Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
При всеки отоплителен процес се намаля влажността. Например едно време, когато се топлих на акумулираща печка си спомням, че върху нея винаги поставяхме съд с вода за да може да компенсира изсушаването на въздуха. При климатиците в режим на отопление няма интензивно отнемане на влагата спрямо режима на охлаждане, но пък е съизмеримо с това на нормалните отоплителни уреди (духалка, печка..). Режим DRY можеш да го ползваш при охлаждане - свързано е с кондензиране на водата (влагата) във вътрешното тяло при смъкване на температурата на топлообменниците (вътрешния). Ако ще се топлиш, това е неприятно. Въпроса е дали наистина ти е нужно да отнемеш от влагата в помещението принудително? В нормалния отоплителен процес това си става от самосебеси, даже за изсушаването на въздуха някои препоръчват да се ползват увлажнители. Аз лично компенсирам като отвреме на време слагам центрофугираното пране за изсушаване под климатика.Първоначално публикувано от aylov
Здравейте,Първоначално публикувано от Board_Man
относно дистрибуцията и внасянето на климатиците Fujitsu General, това което аз разбрах от официалния им сайт http://www.fujitsu-general.de/index.php?id=5&L=1 е че Булклима е официален вносител и дистрибутор за България, това може да се види и във сайта на Булклима, където има отделна продуктова категория само за Fujitsu General http://www.bulclima.com/products/kli...i-multisistemi, а що се отнася до Пингвин те също са дадени в официалния сайт на Fujitsu General, но не са официален вносител.
Или провери в сайта на официалния вносител на Fujitsu General a именно Булклима http://www.bulclima.com/products/kli...i-multisistemiПървоначално публикувано от deian
Чудно тогава, защо от Булклима може да си закупиш само General при полужение че са представители на Fujitsu General... а отговора се крие тук:Първоначално публикувано от i6i
http://www.penguin-un.bg/index.php?o...7-VzEuP9QVxER9
П.С: Видях, че за Пловдив дистрибутори на Пингвин са ДЕКОМ, а те се славят от доста време с ниските цени на които продават някои от моделите на Fujitsu. Всъщност това обяснява защо могат да си го позволят.
Само да се добави към отговора на Борда,че Темпекс внасят третата марка Фуджи и картинката вече е ясна.
Булклима имат право да внясят и трите марки даже на времето шефа на булклима и шефа на тампекс бяха съдружници.Преди 6-7 години монтирахме каквото внесат, но от няколко години насам политиката им е само general да си внасят защото никой друг в България няма право на това.
Board_Man сваля се само предния капак и ваничката за да се стигне до турбината но е по добре да го прави техник който знае къде какво и как.
Съдружници бяха шефовете на Булклима и Пингвин
Тъй като горе посочения линк не работи, защото е от стария сайт на Булклима оставям работещ линк от новия им сайт, като всичките им каталози може да видите в дясната колона на сайта под брошура и цени ето: http://www.bulclima.com/products/kli...i-multisistemiПървоначално публикувано от Board_Man