Страница 240 от 308 ПърваПърва ... 190230238239240241242250290 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,586 до 3,600 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от Desi1234
    2-ро вчера беше 8 градуса отвън, а външното тяло беше заскрежено и долната половина с лед - нормално ли е?За 9-ката също има подобен шум отвън, но по-малко го чувам.
    Това изобщо не е нормално в тази ситуация...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

12-ката е монтирана за хол - 13м2 и отварям към кухня също 13м2, държа ги на 20 градуса на auto, така ми казаха от фирмата.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ще го държиш на каквато температура ти е приятно, това важи и за вентилатора. Не робувай на това какво са ти казали...Вдигни температурата на 23°-24° и пиша как се държи машината...

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

да допълня дограмата е ПВЦ, няма изилация, не съм го изключвала от 28.10 а 9-ката я включих вчера на обяд.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

К'ъф лед,к'ъф скреж при тези положителни температури??? Май монтажниците са си оставили ръцете при теб... Викай ги веднага да си проверят връзките за теч на фреон,че това заледяване говори косвено за това.Може и друго да е,но това е най-вероятно.
    И за шума не е наред,това са клими с безшумни тела,явно се мъчат с обороти да компенсират липсата на фреон,затова и бръмчат повече.А ако и дъното на компресора се е заледило,картинката е ясна....

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Когато дойдоха да сложат тампоните техника ми каза че 12-ката шуми повече от нормалното, че ще сподели със шефа си и ще вземат някакво решение, но до ден днешен не сам ми се обаждали.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Щом са монтажници към някоя фирма няма да се обадят тормози шефовете да испратят специалист който се занимава с ремонти а не монтажник.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Деси, в този форум, особено в настоящия раздел, често се поднасят подвеждащи данни за Фуджицу 12 LDC, LCC. Хубави моделчета са, но не са толкова перфиктни, колкото се тръби и оттам настъпва заблуда у потребителите. 12LDC има отвреме навреме неприятен шум, както във външното, така и във вътрешното тяло. Ванко по -горе ти е дал професионален съвет и го послушай, но не очаквай, че климатикът ти ще стане "неосезаем". Иначе ако е изправен този Фуджицу ще те топли много добре. Според мен много по-добре работи LG-серията, но ти вече си направила своя избор.

11. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    aylov- лятото,когато се ползва климатика на охлаждане,това,което наричаме конденз,реално е от влагата във въздуха.Тоест при охлаждане ВИНАГИ се получава изсушаване на въздуха.За какво да се ползва тогава лятото функцията DRY.И как при твоя климатик при тази функция има и указване на градуси ???? Каква марка и модел е?
    И като отвориш прозореца,няма ли пак да е за сметка на комфорта и белите мечки ?
    Моделът е Genereal 12lgc. Функцията ми DRY определено има градуси . И когато е над зададената стайна температура, климатика спира.
    Иначе засега ми е по добре да отварям - за кратко и става бърз обмен на въздуха, особено като има по голяма разлика в температурите.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

а дали не зависи от тръбния път? На мен ми падаше около метър тръбен път, умишлено го направихме с една врътка още метър.
    Пестенето на материали при монтажа не е в плюс на потребителя.

В стария апартамент имаме едно LG BIO - 12-ка. Не можеше да стопли стаята ( 20кв/м ) повече от 18-19 градуса зимата. Три зими нерви, уж гаранционен - идват толкова топлил.... дойде едно момче от друга фирма, отвори, пипна за един час тествахме - в момента не се стои от жега - защото климата е с тройна пита - така че, не само модела, зависи и от МАЙСТОРА.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Имам 2 бр 12LDC от лятото и мога да кажа че са доста тихи.Външното тяло си повишава шума при макс.обороти на компресора - 1700Вт ,но това е едно специфично виене на компресора и трае няколко минути.Може да се чуе само отвън, а отвътре само ако е тихо в стаята можеш да го доловиш.Неприятени звуци от вътрешните тела не съм чул - вентилатора на ауто и като си направи температутата не се чуват.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вътрешните са изключително тихи, имам баблюдения над едно 7LCC. Външните са една идея по-шумни от другите скъпи марки. Съвет - оставяйте ги да работят постоянно, като си влезе в режим поддържане и външното е тихо. Просто имат много висока максимална мощност, която трябва някак да се постигне при нужда.

16. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте, от скоро съм с Fujitsu General ASH12UB за сега съм страшно доволен. Шумове почти не чувам поне не такива които да ме притесняват че нещо не е наред. Все пак като всяка техника когато пусна климатика се чува че техниката започва да работи. Доволен съм както от климатика така и от обслужването в Булклима. Ако се появи някакъв проблем ще пиша.. Ако някой от вас има проблем с този климатик ще се радвам да разбера за да се подготвя

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008

С този модел проблем няма да имаш, освен ако не си карък

18. tio
    tio е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте, с 12 LDC съм. Интересува ме, при -1 градуса навън и зададено 23 градуса вътре (сега е 20) и сила на духане "Максимално", каква трябва да е температурата на въздуха излизаща от вътрешното тяло. Не съм сигурен, но ми се върти в главата, че прочетох във форума стойност около 50 градуса. А в момента е около 36-37 г.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе