Страница 269 от 308 ПърваПърва ... 219259267268269270271279 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,021 до 4,035 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

[url=http://[/url]
    [/quote]
    Цитат Първоначално публикувано от didko
    Отоплявам две свързани стаи (хол+кухня) обща квадратура 38, две външни стени(вътрешна изолация на всички външни стени+таван), пвц - къща първи етаж. В съседната стая работи 9 LCC - безгрижно си поддържа 22 градуса (измерени в другия край на стаята) при зададени 24.
    Дидко дидко, нямали с акой да излъжат та теб.?!

За такава квадратура и студове като през изминала седмица-15;-20 само един от тези:
    1.http://www.megaklima.eu/sanyo.html]
    [/quote]
    Цитат Първоначално публикувано от didko
    Отоплявам две свързани стаи (хол+кухня) обща квадратура 38, две външни стени(вътрешна изолация на всички външни стени+таван), пвц - къща първи етаж. В съседната стая работи 9 LCC - безгрижно си поддържа 22 градуса (измерени в другия край на стаята) при зададени 24.

За такава квадратура и студове като през изминала седмица-15;-20 само един от тези:
    1.http://www.megaklima.eu/sanyo.html; саньото от 2800 лв.
    2.http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=8
    3. http://www.fujitsugeneral.bg/cat_30_product_78.html
    или
    2 *12LD fujitsu.
    Останалото е печалба на твой гръб.

Печалбата на твой гръб е поправима с поставяне на още едно 12 LD. ...ситуацията не е фатална/непоправима...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Снощи се притесних ако спре тока и ейго ти на.16ч30 спира тока.дойде сравнително бързо за 40 мин.пуснах климатиците веднага.нали за 40 мин при -4 градуса външна няма проблем.

4. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте предстои ми покупката на 2 климатика : 1-я за 14 м2 х 2,40м височина спалня с външна изолация, ПВЦ дограма,кнауф и изолация стериопор на тавана, 3 вътрешни стени една външна западна стена, мансарден етаж,новп строителство предлагат ми General ASHA09LGC 1150 лв. или General ASHA12LGC-1350лв. и Mitsubishi MSZ-GC35VA -1700лв . 2-я е за 40м2 х 2,40 височина хол с външна изолация, ПВЦ дограма 1 прозорец 120см/130см и 2 капандури, кнауф и изолация стериопор на тавана,2 вътрешни стени 1 западна и 1 северна, мансарда, ново строителство предлагат ми General AWYZ14LBC NOCRIA- 2370лв. или Mitsubishi MSZ-GB50VA.-2400 лв

Моля за консултация!
    Благодаря

5. Тук е от
    Nov 2007

nako-bako не съм го слагал още,но ми предстои покупка за спалнята,та мисълта ми е за догодина да взема този fujitsu-9lgc от родителите ми,а на тая да им взема една една по-хубава MIDEA 12-ka, защото този така или иначе не им върши работа в големи студове при тяхната кубатура.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от yorgo
    Здравейте предстои ми покупката на 2 климатика : 1-я за 14 м2 х 2,40м височина спалня с външна изолация, ПВЦ дограма,кнауф и изолация стериопор на тавана, 3 вътрешни стени една външна западна стена, мансарден етаж,новп строителство предлагат ми General ASHA09LGC 1150 лв. или General ASHA12LGC-1350лв. и Mitsubishi MSZ-GC35VA -1700лв . 2-я е за 44м2 х 2,40 височина хол с външна изолация, ПВЦ дограма 1 прозорец 120см/130см и 2 капандури, кнауф и изолация стериопор на тавана,2 вътрешни стени 1 западна и 1 северна, мансарда, ново строителство предлагат ми General AWYZ14LBC NOCRIA- 2370лв. или Mitsubishi MSZ-GB50VA.-2400 лв
    в никакъв случай не вземай LGC не от най-сполучливите модели вземи си LD

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от justify
    [url=http://[/url]

1.http://www.megaklima.eu/sanyo.html]

1.http://www.megaklima.eu/sanyo.html; саньото от 2800 лв.
    2.http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=8
    3. http://www.fujitsugeneral.bg/cat_30_product_78.html
    или
    2 *12LD fujitsu.
    Останалото е печалба на твой гръб.

Печалбата на твой гръб е поправима с поставяне на още едно 12 LD. ...ситуацията не е фатална/непоправима...
    Нещо не успявам да схвана сарказма ти, но както и да е. Ок прекарали са ме, това го установих вече, но все още нямам смислено обяснение за поведението на климатика (по горе съм го обяснил).... или "желязното" фуджитсу ще започне да ме топли при +12градуса.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Няма сарказъм, просто ти казва как да спасиш положението. Избери подходящо място за още един климатик. Джъсти ти предлага вторият да е пак 12-ка, което при твоите конкретни условия не без логика. Според мен може да се оправиш и с 9-ка от същата серия /все още ги има тук -таме/ или 09LDC както вече казах. Наистина ще ти излезе скъпичко малко, но ще е много по-добре за теб, климатиците ти и сметките ти. И не си купувай от тези, които са те саветвали за първия климатик.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

didko мен друго ме притеснява при положение че в стаята е 17градуса и - 20 да е вън пак трябва да се засили на мах вентилатора удари му един рестарт за 15мин от тока и го пусни на 30градуса вентилатора на макс до 10-на минутки трябва да е задухал силно ако не го направи значи имаш проблем!

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    didko мен друго ме притеснява при положение че в стаята е 17градуса и - 20 да е вън пак трябва да се засили на мах вентилатора удари му един рестарт за 15мин от тока и го пусни на 30градуса вентилатора на макс до 10-на минутки трябва да е задухал силно ако не го направи значи имаш проблем!
    Първото нещо което направих е рестарт. Резултат нулев. Викам си нещо се е омотал, я да взема да го изключа от мрежата за 30-тина минутки(за по-голямя сигурност махнах и батерийките на дистанционното). Включвам климатика в мрежата избирам режим отопление задавам 24градуса вентилатор на авто, и след 15-тина минутки ... същата картинка-лек топъл полъх, вентилатора все едно е включен на най ниската степен. В такъв случай не виждам връзката с квадратурата на помещението, като се има в предвид че под мен има магазин, отопляван денонощно (поне денонощно работи газовата горелка на локалното парно) и пода ми е топличък. Просто търся логично обяснение за поведението на климатика.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Май ти е намалял фреона.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Мисля че след като не е видял в тебе никаква логика/ или по-скоро в монтажната фирма/ и той е загубил всякаква такава.
    Вече няколко човека ти казаха че нямаш проблем с климатика, просто е малък за помещението.
    Виждал съм много такива случаи, клиента звъни, фирмите търчат, сменят фреони, платки и всичко, което се сетят и накрая се монтира по-мощен климатик.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Сега ще Ви кажа какво направих токущо, след всички съвети получени по телефон, от форум и естествено усъмнил се в техническата грамотност, компетентност ако щете на "техниците"... ами прежалил това чудо на техниката реших да изпитам метода предложен от katlak ест. на моя отговорност:

Цитат Първоначално публикувано от katlak
    Като човек, който не разбира имам следния въпрос (имате право да ми се смеете, ако искате и е за смях). Казаха ми че ако се покрие вътрешното тяло с одеяло примерно за известно време и после климатика работел по-добре. Това било поради факта, че така се повишава налягането на фреона и съответно КПД-то на климатика. Аз подхождам с недоверие, но реших да ви попитам все пак.
    И след един дефрост оооо чудо топлото дойде и при мен . Сега логиката я оставям на Вас ...

16. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Щом ти е топличък пода,значи че няма време да изстине стаята за 30мин.Задай му 30 гр. вент. на ауто,изчакваш 1-2 мин. и трябва да се набере,та да те издуха-няма значение какво е помещението,за него това е волумето на макс,ако не и аз съм за изтървана газ и звъни кадето трябва!

17. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от yorgo
    Здравейте предстои ми покупката на 2 климатика : 1-я за 14 м2 х 2,40м височина спалня с външна изолация, ПВЦ дограма,кнауф и изолация стериопор на тавана, 3 вътрешни стени една външна западна стена, мансарден етаж,новп строителство предлагат ми General ASHA09LGC 1150 лв. или General ASHA12LGC-1350лв. и Mitsubishi MSZ-GC35VA -1700лв . 2-я е за 40м2 х 2,40 височина хол с външна изолация, ПВЦ дограма 1 прозорец 120см/130см и 2 капандури, кнауф и изолация стериопор на тавана,2 вътрешни стени 1 западна и 1 северна, мансарда, ново строителство предлагат ми General AWYZ14LBC NOCRIA- 2370лв. или Mitsubishi MSZ-GB50VA.-2400 лв

Моля за консултация!
    Благодаря

Ако някой може да даде по-подробна консултация за моя случай, моля да помогне

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Nocria, разбира се! И не взимай 9LGC.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе