Страница 261 от 308 ПърваПърва ... 211251259260261262263271 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,901 до 3,915 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Относно килограми и модели при японските. Ето ти няколко примера: Fujitsu 2008г. J40T и S40T Nokria са 14-ки по нашите стандарти, имат по-високи КОП-ове и тела по 36гк. 2009г. R40V и J40V са с по 32 кг. Номиналите на всички изброени са по-високи от на която и да е 12-ка на Фуджицу при нас.
    Номиналите доколкото виждам са по 5.0кВ, теглото им 36кг на външното и 12.5кг на вътрешното тяло, срещу номиналите на 12LCC/LDC които са 4.8кВ и тегла от 36кг/9.5кг... тоест не виждам никакво противоречие в тезата.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2009

А на Хитачи нискотемпературните са с 49кг външно.Не е като да няма значение теглото
    Гледам че са се появили 2 модела от новите Нокрии на 100 волта.Много добри показатели и доста тежки тела(особено вътрешните) ама и цените са
    http://dimeli.eu/klimatici/fujitsu/65-nocria-z28v
    http://dimeli.eu/klimatici/fujitsu/66-nocria-z40v2

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Дидко, не говоря за изолирани случаи. Тежката ти артилерия се състо от 2-3 топа /Хитачи н.пр./ и толкоз.
    А тези, които изброих малко ли са? Аз мога да изкарам цяла армия. Как ще ги коментирате?
    Случайно да забелязвате, между впрочем, че новият Фуджицу тежи точно колкото и стария ЛСС? И не е нищо повече от него. По високи масимуми и какво от това.

Борд, в коя теза не виждаш противоречие бре човек? Огледай по-добре. Шъ мъ умуриш, ей!!

5. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Искам само да кажа още нещо за това сравнение в килограми.Японските модели с подобна мощност наистина масово са тези килограми,но повечето са с по-големи габарити, а освен това и части от корпусите им са от пластмаса и оттам са спестили някой и друг килограм.А това спестено тегло се е превърнало в по-масивен топлообменник.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Аз пък да кажа друго нещо. Защо се трепат водещите да разработват нови технологии, в които разработки хвърлят маса пари, когато отговорите вече са ги открили тук изтъкнатите форумци? Формулата е ясна - маай яко матириал и туй е! И във всяка монтажна група по един кранист задължително- да вдига тукмаците.
    А бре Пайнър, да ти покажа едно Панасониче за Европа дето тежи 50 кила и не може да стопли кашона, в който са го опаковали??

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Хмм, сега се усетих, за сравнението в килцата @нанко има предвид това че новите са J40V са по-леки, със същите номинали като явно старите J40T които са тежки... както и сам той каза - разликата е в коповете, по-лекия е с 3.35/3.94/3.65 а за по-тежкия те са: 3.88/4.17/4.03 ... пак не виждам противоречие че по-тежкия е по-ефективен.

Ефекта на олекотяването: по-малко транспортни разходи за транспортиране от дистрибуторите, тоест повече реализирани продажби. Ефекта от намаляване на габаритите - повече бройки влизат в един контейнер, тоест повече реализирани бройки с по-малко оскъпяване за крайния клиент.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Само едно ще покажа.
    ASTA09LFC:
    0,5 - 3,6 - 6,5 kW при консумация 0,25 - 0,75 - 1,98 kW или COP(min med max) = 2,00 - 4,80 - 3,28
    ASYA09LGC:
    0,5 - 3,2 - 4,5 kW при консумация 0,25 - 0,75 - 1,60 kW или COP(min med max) = 2,00 - 4,27 - 2,81

Номиналът на първия е с 400 W по-висок при една и съща консумация с втория.
    При толкова високият максимум от 6.5 kW, първият все пак има и по-висок COP от втория (а разликата е ДВА КИЛОВАТА!).

Без коментар.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Не искам да влизам в спорове.Теглото не е най-важния фактор за добрата работа на даден климатик, но е логично че голям и мощен компресор+масивен топлообменник=тежка машина.
    Както казах и в предишния си пост японските машини са тежки колкото 12LDC, но масово са 7-8 сантиметра по-дълги и по-широки т.е. с по-голям топлообменник.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Борд, какво не разбра? Дадох ти примери за японски модели с по-високи номинали, по-високи КОП и по-леки тела от тези на, европейски. Прегледай внимателно постовете ми.

Дидко, да, при 9-ките има по-сериозна разлика, но това не значи, че всичко е изчерпано. Нямате коментар за своите тези, като в същото време моите примери пак не ги коментирате.
    Сам по себе си фактът, че една и съща серия - ЛФС, с два различни размера имат еднакви тела е също безкрайно показателен.

Пайнър,
    Тежък не винаги означава голям. Техническата конфигурация /геометрия, рапределение на материала, разстояния, диаметри, вентилатори и др./ оказват същественото значение. Това, че тялото е удължено в дадена посока не значи, че има повече материал в обменника. Може много други неща да са наложили изменението.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да не очакваш за 1 kW разлика да променят и хардуера... малко го напъват, пада малко COP-а и готово. Това е масово.
    Но пък мога да ти покажа Саньо, което е с различни външни тела при 25-ца и 28-ца. И COP върви нагоре с увеличаването на мощността - колко странно
    Whatever, не ми се води пак този спор за размера на топлообменниците и теглото на телата.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Мдаа, и аз викам стига толкоз... всеки си има собственно мнение по въпроса, хората ще четат, ще си изберат позиция и те.. така че а аз отивам на топлочко под климатичето

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Пайнър,
    Тежък не винаги означава голям. Техническата конфигурация /геометрия, рапределение на материала, разстояния, диаметри, вентилатори и др./ оказват същественото значение. Това, че тялото е удължено в дадена посока не значи, че има повече материал в обменника. Може много други неща да са наложили изменението.
    Японските модели освен че са с по-големи габарити събират и около 200 грама повече фреон от 12LCC.За мен това значи по-голяма дължина на тръбите т.е. по-голям топлообменник
    Аз също спирам спора и си отварям една биричка
    Приятна вечер на всички

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

12lgc намирасе в близо 50 куб. помещение и си допли много добре, но този шум ме притеснява а по панела се предава и сигурно тормози и комшиите, като сложих тампоните уж се пооправи но сега пак почна да бучи, та ако има някакъв въздух в системата дали е вероятно когато го прекарва през компресора и клапаните това да води до подобни вибрации и шумове, не съм наясно затова питам

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Говорили сме мн. пъти, че електрониката на ЛГЦ и ЛСС/ЛДС/ е еднаква.
    Как ще еднаква електрониката като единия е с V-PAM а другия с I-PAM управление

А и който не иска FUJITSU дава още 500-600лв и си взема DAIKIN който му върши същата работа - да го топли през зимата за 30-50лв на месец.Не мисля, че е нормално да се дадат 3000 и нещо лева за климатик със супер COP за да ти падне сметката от 50лв на 25лв на месец.
    Сметката ми през лятото е 60лв, за декември е 112лв с два 12LDC работещи на 23С през деня и на 20С за сън.Доволен съм...

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от gogaresko
    12lgc намирасе в близо 50 куб. помещение и си допли много добре, но този шум ме притеснява а по панела се предава и сигурно тормози и комшиите, като сложих тампоните уж се пооправи но сега пак почна да бучи, та ако има някакъв въздух в системата дали е вероятно когато го прекарва през компресора и клапаните това да води до подобни вибрации и шумове, не съм наясно затова питам
    Вакумиран ли е при монтажа?
    Външното тяло да не е монтирано на външна стена на панелна тераса?
    Външното тяло да не е монтирано върху външна изолация?
    При пробиване на дюбелите на външното тяло да не са се допряли до арматура и да се предават вибрации?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе