Страница 263 от 308 ПърваПърва ... 213253261262263264265273 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,931 до 3,945 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от bicubic
    Board Man
    Какъв ти е токът при спрян климатик? На моя 12LDC е 300mA но косинус фи се колебае много и показва от 10 до 40Вт.В оригиналното упътване изрично е написано, че при температури под 10С консумира около 20-40Вт.
    Мерен с амперметър мисля че е там някъде (съвсем леко по-нисък). Реактивния ток обаче не генерира топлина, тоест косинуса наистина тук е важен... По документация казват че нимималната консумация при включен компресор е 250W, аз на отопление до сега под 300-320W не съм го виждал да прави. Между другото като сложа на електромера една крука 40W и си показва толкова а на климатика показва под 20W. Може и да има разлика в моделите, това е конкретно за Fujitsu 12LCC. За Fuji 12LGC премерих малко по-голяма консумирана - между 22-25W и то още когато температурата беше около +(2-3) градуса. При по-висока температура консумацията на LGC-то пада на 14-16W

2.  

3. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    До сега от наблюденията ми, 12LGC имат едни от най-приличните по шум външни тела (това от към механични вибрации)
    При мен нощем на quiet се чува само външното тяло, т.е. шумът от там е осезаемо по голям, въпреки че съм с пвц дограма.

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Като цяло не трябва да се оставя зимата климатика да се изключва ако ще се ползва. Ако няма да се ползва тогава няма проблем, но ако ще работи е по-добре постоянно и когато няма никой да стои на поддръжка +16 (или +10 които модели имат такъв режим).
    Ами той тъй или иначе ще изключи сам при тези температури - поне при мен. След като е изключил сам, продължава ли да подгрява компресора, или ще трябва да вдигна още температута за да не изключва?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от aylov
    Ами той тъй или иначе ще изключи сам при тези температури - поне при мен. След като е изключил сам, продължава ли да подгрява компресора, или ще трябва да вдигна още температута за да не изключва?
    Да, изключва но след време пак включва да компенсира, тоест работи в on/off режим като времето през което е включен е достатъчно да загрее компресора чрез работния му режим, освен това и раздвижва самото масло вътре в него.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2008

здравейте.сега като ги дават до -25 градуса какви са опасностите за климатиците 4е не ми е ясно.миналата зима моите поне до - 20 топлеха ама сега какво може да стане.благодаря.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нищо не може да им стане, ще вдигнат разхода.Не ги изключвай и готово.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Опасности няма но спада значително отдаванта мошност при -15спада с 45% от това което отдават при +7. Ама изгасиш ли го за няколко часа после може и да не тръгне. Имам клиент с такъв опит вчера вечерта пуснал климатика след два дни откато е изкл. и сега чакаме компресор от вносителя.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

Е как пък така от едното пускане при минус няколко градуса може да изгори компресора . Според мен на самия компресор си му е имало нещо .
    Гаранцията важи ли при този случай .
    При положение , че климатика струва 1500 - 1600 лева и ако не важи гаранцията.
    Имам 3 климатика , като единя не е включван от 1 месец понеже не използвам стаята . Включен е постояно към инсталацията . До колкото съм чел във форума трябва да има подгряване на компресора когато е изключен от дистанционното . Ако го включа и каже буф . Гаранцията важи ли в този случай .

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Гаранцията си важи. Точният режим на употреба не е описан никъде, така че гаранцията важи. Още повече, че винаги можеш да измислиш какво ли не, за да ги накараш да обслужат климатика при подобен случай.

11. Тук е от
    Aug 2009

Когато ги монтираха спецялно ги питах за гаранцята . Казаха , че не зависимо от експлатацията на климатиците гаранцията е 1 година , след това трябва да ги викна за профилактика и ако ги викна гаранцията се удължава с още 1 година и така после с още 1.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Така е почти навсякъде. Това донякъде е и добре, стига профилактиката в края на годината да се направи както трябва. Най-често отбиват номера и само пребират 50-60 лева.

13. Тук е от
    Sep 2008

Това за Fujitsu ли ви искат профилактика за да важи гаранцията?
    Вие сте луди ако е така.
    На Fujitsu гаранцията си важи 3 г. без профилактика.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Dreider
    Това за Fujitsu ли ви искат профилактика за да важи гаранцията?
    Вие сте луди ако е така.
    На Fujitsu гаранцията си важи 3 г. без профилактика.
    Аз профилактики не съм плащал, знам че с малко натиск ще ми признаят гаранцията. Но какво се случи на една моя позната, на която климатика и (панасоник) спря малко преди зимата. Тя не е настоятелна, не си беше плащала и викала за профилактика през годините. Климатика е на 4 години, като след като е повикала фирмата са и обяснили че компресора бил с 5 години гаранция и можело да си плати 4 профилактики по 50 лева и щели "безплатно" да сменят компресора... да ама компресора едвали е бил проблема защото климатика ту тръгвал, ту спирал с грешка H16. На студено е тръгвал но на топло не е искал когато е давал грешката... и най вероятно са сменили четирипътник, без да са сменили компресор (стария не са и го дали, протокол за смяна също не е представен, гаранцията на уж новия не се удължава с още 5 години независимо че са и казали че са сменили компресор). В крайна сметка тя си е платила 200лв и толкоз, като вече машината работи.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Компресора и е бил проблема, можеш да си сигурен

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Компресора и е бил проблема, можеш да си сигурен
    Хмм, странно - значи дефекта в компресора в този случай не е постоянен а излиза в определени моменти. Сега въпроса е, след като са заменили компресора с нов дали е вероятно и с него да стане същото нещо с оглед на това че подновяването на гаранцията му не се удължава с 5 години. А за цена за смяна на компресор, който е извън гаранционен са казали 850лв.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Точно така са и проблемните DKE-та. Не винаги се появява, но се задълбочава с времето. Хубаво, че са го сменили. Апропо, какъв модел?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе