Страница 271 от 308 ПърваПърва ... 221261269270271272273281 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,051 до 4,065 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

А може ли ако слаби батериите на дистанционното да се променят настройките?
    Може, при слаби батерии дистанционното се рестартира и тръгва на първия режим, който е зададен фабрично, но това, че дистанционното е сменило режима, не значи, че и климатика си е сменил режима.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

nako-bako От всички LGC само 9-ката не става освен за много много малки помещения но 12-ката и 14-ката си работят супер никви проблеми нямам с тях.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Така е. Аз също съм с 12 LGC вече втора зима и нямам никакви проблеми с отоплението дори и при - 20 гр. Даже имам чувството, че колкото по-студено е навън на него ме е по-хубаво . За мен машината е перфектна.

5. Тук е от
    Sep 2008

Пак се е напълнил форума с всякакви "специалисти", които дават мнения и препоръки за неща които очевидно не разбират.

Оставете хората да ви отговарят като имате проблеми.
    В крайна сметка за последните 2 години са се изчистили 4-5 човека които очевидно разбират и останалите са фенове и в добрия случай потребители като мен.

Аз от мойте машини съм много доволен.
    Живея в къща и те за разположени по 2 на етаж.
    Имам дете на 9 месеца, като климатиците са постоянно на 22 гр. а през нощта на 19 гр.
    Работят си, топлят си, тоест вършат си работата.

А дали са долюбвани, недолюбвани, влюбвани или обинковени климатици ми е все тая.

И най-важното не вися по терасите да ги слушам колко шумно работят и иамте ли лед и скреж.
    Това е работа на феновете.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Дрейдър, използвах думата "недолюбвани" без да целя да нападам модела. Винаги съм казвал, че 12 LGC е климатик, достоен за уважение. Монтиран в подходящо помещение си е екстра. А 09 от същата серия не мога да я коментирам, защото такава не съм и виждал наживо. Но все си мисля, че и тя е хубав климатик, стига да се вземе под внимание, че е малко по-слабичка от другите инверторни деветки на марката.

Цецко, опиши как точно боботи. Вибрира ли, тресе ли се външното тяло, компресорът ли се чува по-силно?
    Ако имаш достъп до външното огледай дали няма лед в тавата. Ако щуцерът ти е закачен, откачи го.

7. Тук е от
    Aug 2009

Купих си идин от тези ароматизатори за климатици които се разпостраняват пo магазините .
    На него пише да се постави зад капака пред филтите . Като размер е 5 на 10 сaнтиметра . Би ли повлиял отрицателно на въздоху обмена и изобщо на климатика .

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не би повлиял особенно, но е нетраен и безмислен. Вземи си отделен ароматизатор - от тези с флакон и таймер.

10. Тук е от
    Aug 2009

Аз все пак пробвах и го сложих . Бях забравил да изключа плазма функцията . И след известно време бяха започнали да мигат operation и taimer . Което до колкото знам е индикация за замърсен плазмен филтър . След като изключих функцията air clean , вече не мигаха индикациите operation i taimer .
    Сега го махнах . Страх ме е да не му стане нещо на климатика .
    А пък и с този размер все пак му се запушва гляма част от филтъра .

11. Тук е от
    Aug 2008

След размразяване, а и при самото размразяване шума, който се чува си е стандартен като за Фуджицу /малко шумен/. След като влезе в обороти и започне да работи, според мен в някакви средни обороти самото външно тяло започва да работи по шумно. Снощи понеже вече не го изтърпявах успях да стигна до него/ понеже при монтажа моя глас бе чут слабо, поради една или друга причина / След като си сложих ръката на външното тяло, шума и вибрациите намаляха. Днес с един колега горд собственик на Саньо стигнахме до извода, че най-вероятно са замръзнали тампоните на компресора. Преди да пробвам с тампони ще му дам шанс на малко по високи температури / около 0/ да поработи, и ако е било това, може и да се размрази. По принцип много ми се иска да имам достъп до тавата, но уви апартамента с неговите особености не даде възможност при монтажа да бъде осигурен такъв. Даже комшиите имат по голям достъп от мен. Тази вечер до момента все още не съм го чул да ръмжи като "Ремус", което ме обнадеждава .

12. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Шумът е намалям като си сложил ръка върху корпуса. Значи, че има вибрации по самото тяло и трябва да се опиташ да локализираш източика. Като за начало не е лошо да попритегнеш външните винтове по решетките. Възможно е да вибрират и шумят триещи се ламарини, така че опитай да разбереш.
    Иначе, мисля, ако тампоните на компресора са замръзнали, то бученето щеше да се прояви при ниските температури, защото тогава биха замръзнали, а не при -7. Замръзването им е рядко явление.
    Ако откриеш вибриращи повърхности можеш да ги уплътниш с хидро и термоестойчив силикон или нещо такова. Сред форумците има успешни такива интервенции.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Хах има и друго че пичовете дето ги товарат и разтоварват от скла на склад така ги мятат от 2-3 метра че ми е ставало жал като ги засека някой път.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

Спря да боботи! Тази сутрин, видях висулка на дъното / нещо което не съм виждал откакто съм го взел/, явно вътре във външното тяло е имало лед, който сега се е разтопил!

16. Тук е от
    Sep 2008

Дрейдър, използвах думата "недолюбвани" без да целя да нападам модела. Винаги съм казвал, че 12 LGC се климатик, достоен за уважение. Монтиран в подходящо помещение си е екстра.
    ------------------------------------------------------------------

Много обичам като стане така.
    Кажи ми по смъсъла на технологията на климатичната техника за кой модел на коя марка не важи това правило.
    До момента всичко което съм чел като сравненеи между LCC и LGC е било сравнение на маскимални мощности и пшрозводни.
    Тъй-като аз не разбирам от този род техника (затова посещавам форума редовно), но разбирам малко от математика винаги съм гледал лековато на теорията колко добър е LCC и колко по смотан е LGC, а при елементарна сметка изилиза, че това далче не е така.

Та този пост напълно покрива мнението ми.
    Климатик - правилно оразмеряване - добър монтаж.- безпороблемна работа.
    Останалото е фенщина.

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

много точно казано

18. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте колеги, предстои ми покупка на климатик и съм се спрял на модел ASG24 UB General.Търсих с търсачката за някакво инфо за този модел, но не открих нищо.Помещението за което го взимам е 100 м3, има парно(локално) и за това не съм се насочил към инверторен.Предимно ще се ползва за охлаждане лятото.Въпросът ми е: добър ли е изборът и има ли разлика м/у General и Fujitsu(до колкото разбрах от прочетеното са едни и същи като модели, само разликата е в надписите)?Благодаря предварително за отговорите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе