Страница 272 от 308 ПърваПърва ... 222262270271272273274282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,066 до 4,080 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

$ergei За това помещение си вземи Fujitsu 12 LD щом ще го ползваш само за охлаждане по тих по икономичен и ще създава по голям комфорт,та дори и ще ти затопля помещението ако е до кам 0 градуса.Но всичко зависи от изолацията,а това не си го споменал.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Извинявам се, че не съобразих да дам повече инфо за жилището, но мислех че кубатурата е достатъчна...Така, значи това е апартамент 150 м2, ново строителство, 4-ти етаж, югоизточно изложение, 60 мм. външна изолация.Помещението в което ще се слага климатика е 40 м2, от които 10 м. дължина на 4 м. ширина, като форма представлява лека дъга.Колкото и да не разбирам, ми се струва, че 12-ка е прекалено малка за тези размери.

4. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

$ergei Ок,така и така си решил да копуваш голяма машина 24-ка вземи си този http://v-clima.com/prod.php?id=klima...wyz14lb_nocria
    и ще се топлиш и хладиш с него.Пък и е по евтин от 24-ка конвенционално Fujitsu и по икономичен.Успех!!!

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И как разбра,че е по-евтин,като 24ката е 1800 лв,а нокрията е 2400 ????

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Объркал съм се за цената с този: http://proclima-bg.com/single.php?Ko...ujitsu_ASY-24U
    Sorry.Но 14LB Нocria според теб Vanko68 няма ли да е по икономична и с нея да му е по комфортно на човека ?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Изобщо не казвам това.Ако си ми чел постовете и знаеш,че съм луд фен на Дайкин,точно този модел ,Нокрия 14, го препоръчвам на клиентите си пред Дайкин даже.Много е по-добър за цената си от аналозите на Дайкин.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Значи решихме проблема на $ergeiл

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

$ergei Ако е само за охлаждане и отопление през по топлите дни то и 18-ка за 100м3 би ти свършила работа без проблем а и е на промоция сега.
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/asg18ub

11. Member
    Тук е от
    Sep 2009

$ergei, при описваните от теб обстоятелства:

1. И за охлаждане, и за отопление (само в по-топлите дни) повече от 18-ка не ти е необходима.
    2. Само за охлаждане и 12-ка би ти свършила работа (личен опит), но няма да ти разпишат гаранцията.
    3. Инвертора е безмислен- предимствата му изпъкват в по-студените дни, ако е на поносима цена (12-ка) обема ще му идва голям- ще успее, но ще се мъчи.

Предлагам ти следните решения:

1. Една 18-ка, но в никакъв случай Fujitsu/General 18UB. Препоръчвам FTYN 50 F на Дайкин (също 18-ка)- доста по-висок COP и EER, по-ниска цена (С МОНТАЖ), "полуинверторен"- в режим охлаждане няма да го усетиш, но в отопление си регулира плавно мощността посока надолу- потвърдено във форума.
    2. Две 12-ки http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash12ub на цена около 980 лв. за брой с монтаж. В този случай (поставени в двата срещуположни края на стаята) въздуха ще се разпределя по равномерно из помещението. Лятото може да работи и само единия, зимата ще се справят до -5 гр. без проблем (ако се наложи). Защо не 9-ки: цената им е нищожно по-ниска и не си заслужава икономията.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

$ergei
    Чак 24-ка не ти е необходима, особено за охлаждане, както ти казаха. Силна струя, шум... няма нужда.
    Според мен Daikin FTYN50F няма конкуренция в случая, още повече, че получаваш неофициално инвертор за 1500 лв с доста прилични характеристики за мощността си.

13. Тук е от
    Jan 2010

Мерси за всички отговори .Сега да поясня - спрял съм се на климатици Fujitsu General, а не на Panasonik, Samsung, Daikin или нещо друго!Идеята ми беше, ако някой е ползвал това на което съм се спрял(ASG24 UB), дори и 18-ка, да сподели впечатленията си...Ако не, поне да ми се посочи някаква алтернатива (по възможност от гамата на Fujitsu General).
    @ no one - 2х12-ки, означава едната стена да се изкърти по цялата дължина, което на практика не може да стане.
    @ TIMBERLAKE - Гледах го първо него, но понеже вече сме с малко дете, държа да е 24-ка, за да не поемам излишни рискове(по-конкретно за зимата, ако стане авария с парното).24-ката няма да се "тормози" толкова с това помещение.
    @ vanko68 - Сигурно са много добри Daikin-ите, но за съжаление не са моята марка, за това съм пуснал въпросът си тук.
    Още веднъж благодаря на всички, които се ангажираха по някакъв начин да ми бъдат полезни.Искаше ми се да набавя повече инфо от притежатели, а не от дистрибутори/продавачи, защото тяхната оценка(на притежателите) е обективна.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

24-ката е корава машина

16. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    24-ката е корава машина
    Но в сравнение с FTYN60F е гола вода.

Както често се убеждавам, срещу фенщината аргументите не важат, и изтъкването им е загуба на време.

17. Тук е от
    Dec 2009

Абе човек вземи си или 14 нокриа или даикин FTYN60F за мен нокриа е перфектна за цената си.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Да и аз съм за нокрията ще ти създава доста по голям комфорт и ще се избие за 2-3 годинки но си е доста класи над UB.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе