Страница 252 от 308 ПърваПърва ... 202242250251252253254262302 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,766 до 3,780 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Само не знам откъде знаеш какво ми е Fujitsu-то, и не съм искал да те обидя, а просто те цитирах Аз се чувствам обиден ,тъй като ме изкарвате лъжец.Кажи ми какво да направя като наистина цял ден не съм ги виждал да размразяват.Не ми се спори повече.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Извинявай, тонът ми не беше добър!
    Подавам ръка за мир...просто има много хора, които се опитват другите да ги правят на по-прости.Особено собствениците на Фуджицу!
    Помислих, че си поредния оттях!
    Още веднъж - извинявай!

4. Тук е от
    Jan 2009

Да ти кажа не съм фен на Фуджитсу, просто по стечение на обстоятелствата си взех климатик от тази марка.Ако не бях финансово ограничен ,щях да си взема най скъпото Sanyo.Иначе и Фуджитцото си го бива, има си и плазма, най вече заради нея го взех.Айде лека нощ, че стана късно.

5. Тук е от
    Mar 2008

Имам два климатика монтирани един до друг съответно 12LGC в 55м3 и 12LD в 70м3. И двата климатика имат около 10м тръбен път от които 4м са външни а останалата част са в окачен таван и замазани в стените.До момента не съм забелязъл да размразяват и все още и често изключват. Нагласени са на 22градуса а външните условия са софийски. Стаите са тухлени с изолация и дограма с троен стъклопакет. Мисля че работят нормално за момента.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Стига се се джафкали.Пийте по коняк , за да няма много сняг.

По мои наблюдения най-много лед се натрупва в границите между +5 до -3 градуса.При по -ниски температури от -3 влагата във въздуха е малко и не полепва толкова по външния топлообменник. При по високи температури от 5 градуса по външния топлообменник се събира конденз който се стича постоянно и не замръзва.

Вчера и двамата ми клиамтика при темпераури общо през деня и ноща от 1.9 градуса до 4.5(най-висока през деня) градуса и зададени в спалнята 23 в хола 25 дефростваха на 1.5 до 3 часа.

По доволен съм от Генерала -кове температурата както съм му я задал.Daikina от дефростване не можа да дигне повече от 22.8 като се имам предвид, че цяла нощ петък срещу събота е работил на 23 градуса, а от 7.30 събота сутринта до 23.30 е на 25 градуса.Жалко.За да достигне зададените градуса може би трябва да му задам 26 или 27 на дистанционното.

И в двете стаи имам доста големи толозагуби, макар че имам външна топлоизолация -около мен не живее никой(под мен има три апартамента все още си стоят на замазка), а аз съм мансарда.До мен има един залепен апартамент с наематели които отсъстват между 5 и 25 дни.Обикновенно зимата ги няма по-дълги периоди.Изобщо сградата поради малкото живущи и малкото заети апртаменти в нея е доста студена.

Липсата на съседни отопляеми жилища се усеща най-много когато времето задържи 4-5 дни около нулата и няма слънце през тези дни което да затопля донякъде заемята и сградата(колкото и малко да е това затопляне).

Изводите ми: по-добре преозразмерен отколкото апартамент студен

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Искам да питам следното, Фуджитсуто си топли, вътрещното тяло си е безшумно /спокойно си спя на low/, абе много е хубаво но когато дефроства, външното тяло започва осезаемо да бучи и това 10 минути, след това като вземе да набира същата работа. Поставен е на стената на която ми е главата когато спя и повярвайте доста често ме буди. Нормален лие този шум и дали тампоните ще решат проблема, или трябва да сложа и изолация. Опасявам се че сигурно шума се предава по панела и го чуват и комшиите. Дайте съвет какво да правя .

8.  

9. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Според мен е напълно нормално защото и при мен е така. Точно както го описваш.

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Е поне не съм единствен защото взех да се притеснявам че машината не е наред, а пък е Фуджитсу не е Мидея или Краун

11. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте.И аз сум с 12 лгц.преди малко стана нещо което не бях забелязвал досега.вън -3 градуса.уж сухо а поглеждам климатика и тъкмо минава в дефрост.излизам на терасата да видя няма нищо по питата и нищо съответно не изтече.стоях точно 1 мин и се върнах в стаята и той пак си задухал.за не повече от 2 мин дефрост без теч на вода.а вчера в снеговалежа нормално 3 пъти за целия ден по 15 мин.това краткото нормално ли е.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    Здравейте.И аз сум с 12 лгц.преди малко стана нещо което не бях забелязвал досега.вън -3 градуса.уж сухо а поглеждам климатика и тъкмо минава в дефрост.излизам на терасата да видя няма нищо по питата и нищо съответно не изтече.стоях точно 1 мин и се върнах в стаята и той пак си задухал.за не повече от 2 мин дефрост без теч на вода.а вчера в снеговалежа нормално 3 пъти за целия ден по 15 мин.това краткото нормално ли е.
    нормално е, не се коси.И на мен ми се е случвало да дефроства за 2 минути -веднъж когато от 22 му зададох 26 градуса лсед азядаване на температурата работи 2 минути , спря дефрост 2-3 минути(като паднаха 7-8 капки от външното тяло на климатика и отново газ.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Същото поведение с 12LDC: зададена 22С,външна 0С влиза в дефрост на 1ч до 1ч 1/2 за 3мин без да се вижда скреж по питата а и вода не видях да капе.Вчера при снеговалежа и 2С се заскрежаваше видимо и дефроста беше към 10мин.
    Как решава да прави дефрост?

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от bicubic
    Същото поведение с 12LDC: зададена 22С,външна 0С влиза в дефрост на 1ч до 1ч 1/2 за 3мин без да се вижда скреж по питата а и вода не видях да капе.Вчера при снеговалежа и 2С се заскрежаваше видимо и дефроста беше към 10мин.
    Как решава да прави дефрост?
    Ха сега де?!
    Знам ли?!
    Като прецени, че ефективността му е твърде малка, или че нама да смогне за задената температура и ..дефрост.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Много по-просто е:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37916.0.html

17. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

При мен дефроста спря и от 2 дена няма капане и дефрост. Ама си е хладно средно по 20-25kW/h правят 3 климатика на денонощие.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

явно всичко е алгоритъм в зависимост от температурата на питата и продължителността на работа на компресора

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе