CU-E9DKE - ако е успокоение, издържал е 4 години преди да прояви описаните симптоми :PПървоначално публикувано от deian
CU-E9DKE - ако е успокоение, издържал е 4 години преди да прояви описаните симптоми :PПървоначално публикувано от deian
Новите компресори казват че са оправени и би трябвало да нямат проблеми.
Проблеми ще имат тези, които бяха с първите дефектирали компресори, на които се слагаше същия компресор, но говорим за преди 3 години
Да се похваля ли ... не знам дали ще е похвала, но..
Имам възможност да взема една бройка 12 LDC на цена с монтаж 1400 лв. Пояснявам, че климатикът е нов, неизползван. Монтиран е преди два месеца, в нов апартамент. Не е пускан дори, понеже апартаментът все още не се обитава. Собственикът в последствие не си платил две поредни вноски /лизинг/ и сега му го вземат. Мисля, че цената, предложена на мен е добра, вие какво ще кажете?
Супер е цената направо скачай.Стига и гаранция да ти предложат
Да, гаранцията ще я подновят -2 години.
здарвейте искам да попитам, нормално ли е климатика ми general 12ub , да влиза в дефорс горе долу през час, при положение че като изляза да видя питата тя дори не е влажна камо ли да има скреж, като я пипна е доста топла ,за лед да не говорим досега не съм виждал .в момента вътре поддържа нормално ,зададените 20* ,а на вън е -5* . нормален ли е тоя дефорс. благодаря за отговорите.
мерсиПървоначално публикувано от nako-bako
Моя се държи по същия начин (фуджи 12UC), само дето не влиза толкова често в дефрост. Забелязах, че колкото е по-висока зададената темп., толкова по-често влиза в дефрост и обратното.Първоначално публикувано от pas
Разбира се. Когато искаш да стоплиш вътре, отвън трябва да охладиш най-прото казано. Или вътрешната пита се затопля, а външната се охлажда. Щом вдигнеш вътре градусите, външният топлообменник се охлажда по-силно, съответно кондензация и скреж, съответно дефрост.
Нормално ли е при тези минусови температури външното тяло на 12LDC да е по шумно от преди? Нагласен е на +20 градуса.
Напълно нормално. Работи на по-високи обороти за да компенсира топлозагубите на стаята.
Абе то моя си работи винаги на еднакви обороти, но и при мен от как застудя времето шума се е увеличил.....
Как работи на еднакви обороти винаги? Освен да е конвенционален, друго обяснение не виждам
Може би има предвид оборотите на турбината на вътрешното тяло че са еднакви. Те и при мен са еднакви защото е на Ауто. Само след дефрост леко се повишават за няколко минути и пак си падат.