Страница 266 от 308 ПърваПърва ... 216256264265266267268276 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,976 до 3,990 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Вече няколко часа наглеждам как бачка Фуджицуто. Компресорът тиктака доста кротко. Има приятен, гърлен звук и се чува само едно тихо, успокоително фърррррррррррр. 2 под нулата е, зададени 26 гр, термометърът от другия край на стаянта сочи 25.5. Няма дефрост. Мисля, че ще се погодим с новия боец!!
    Не без известно чувство на превъзходство поглеждам надолу през терасата и хвърлям погледи към тресящия се в агония Хаер, който, сякаш пучувствал скрита опастност от надвисналото туловище на Фуджо /тук трябва да направите алюзия с Куджо/, свисти и дрънчи още повече. Страхува се сигурно да не скочи звярът върху му, но това, разбира се, няма да се случи, защото Фуджу е силен, но послушен. Виж, Хаерът, той може и да скъса яките пранги, дето го даржат. Всъщност не мога да разбера кое го кара да трепери така силно - страхът или студът. Може и да се опитва да се стопли.... Мисля си, че няма причина да се притеснява от новия си съсед, защо той би могъл да му е дори полезен. Стига само стопанинът му да се навие да направи една дупка в плочата; бихме могли да спуснем една тръба от мощното гърло на юнака в помощ на Х-х-х-хаерчето. Мило ми е за него!

2.  

3. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Нако... ти си болен бе пич. Не се сдържах след тази "епопея" възхваляваща Фуджо хаха яко

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В Ямбол тази сутрин е -19.Моя LDC бачка перфектно, само малко повиши оборотите на компресора и съответно звука, но съвсем поносимо, чува се само отвън.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Фуджисатата/дженералите са перфектни.Имат един единствен недостатък в сравнение с дайкин-по шумно външно тяло.Но следващият ми климатик няма да е дайкин, ще е фуджитсу-дженерал.

Нако да си го ползваш със здраве .Моят 12LDC тази нощ превръщаше -12 градуса външна в +22 вътрешна температура.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Сори еди1 ама в ямбол сутринта си беше -23 градуса.моите зверчета се справиха прилично при зададени 22 градуса си държаха 21 ,20 защото през 20 мин бяха в дефрост.но все пак съм много доволен дано довечера е по човешко навън.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Прав си.Преди час гледах сводката на метеостанцията на Боровец.Измерили -22 вечерта.Аз тези -19 ги видях сутринта към 07.30, ама явно са били по-ниски температурите вечерта.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

За съжаление силно разочарование от Genaral Fujitsu 12LDC
    В къща съм втори етаж тухла,нетопляеми съседни помещения с температура в тях -1С. 15м2 43м3 и General Fujitsu 12LDC успява да стопли до около -12С външна темп. При -14-16С се скъсва от дефрости през 40мин без никакъв скреж и при зададени 26С докарва до ....15С с консумация към 1500Вт.Сутринта се наложи да включа духалка за 2часа за да докарам 19С.
    Същият климатик е на първия етаж в стая 13м2 37м3 и се държи по същият начин с тези "тъпи" дефрости но успява да докара до 18С при -16 външна.Едва към 10ч сутринта при външна -12С климатиците започнаха да работят по-прилично с по-редки дефрости и да стоплят до 20-21С при консумация към 1300Вт.Явно топлозагубите са големи, но определено съм разочарован от неудачния алгоритъм за дефрост на Fujitsu при -15С без да има скреж??
    Ако някой с подобни помещения/неизолирани с дървена дограма/ е решил да се топли с Genaral Fujitsu 12LDC при -15 -20С да забрави.... при зададени 26С и HIGH на вентилатора духа на LOW
    Иначе същият климатик в панел 20м2 52м2 с лоша дървена дограма няма проблеми/ явно и с доста по-малки топлозагуби/

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

bicubic, При описаните от теб условия може ли да замериш входящата и изходяща температура на максимална скорост на вентилатора и максимална температура от дистанционното за да видим до колко пада разликата вход-изход. Това е само за информация.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Намали настроената температура на 23 градуса и ги остави.Ще намалят дефростите.Ама при тези малки квадратури да не могат да стоплят........това са 4,8 номинал, над 6 максимал, при -15 да са наполовина, имаш към 3, 3 и нещо КВ максимално топлоотдаване.Стените ти да не са 20 см. дебели.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от bicubic
    Ако някой с подобни помещения/неизолирани с дървена дограма/ е решил да се топли с Genaral Fujitsu 12LDC при -15 -20С да забрави.... при зададени 26С и HIGH на вентилатора духа на LOW
    Иначе същият климатик в панел 20м2 52м2 с лоша дървена дограма няма проблеми/ явно и с доста по-малки топлозагуби/
    Наистина са ти големи загубите в случая, тези съседни неотопляеми помещения са в онсовата на всичко .. а и като цяло общата изолация на къщата, щом в затворени помещения пада под нулата. При температури под -10 КОП отива малко под 2, описаната от теб консумация говори че климатика върти на макс. 3кВ като най-вероятно е и под тази цифра. Процесора не пуска по-силен вентилатор понеже тази налична мощност може да се разсее адекватно и ниския дебит. Щом и с допълнителните 2кВ от духалка температурата тръгва да се качва но бавно значи загубите наистина ти са осезаемо големи и в това е основният проблем. Но при едни нормални условия за тази площ не би трябвало да имаш повече от 3-3.5кВ загуби а с тези той би се справил около -15.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ще пробвам утре сутрин да замеря темпеартурите при по-ниска външна.Бях долу горе наясно с големите топлозагуби и затова се "презапасих" с 12LDC ама май е трябвало Нокриа.Все пак тук в старазогорско дни с -15С са няколко в годината а и тази температура е от 3ч вечер до 10 сутринта и ще трябва ако съм в къщи по това време да помагам на моя климатик с духалка за няколко часа/на долния етаж няма такава нужда/

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Бикубик, защо не вземеш да сложиш един маслен радиатор от около 2.5-3 кВ. Един такъв в помещение до 20 кв.м. е достатъчен за отопление дори и при -15, -20гр. Аз досега дневната от 24кв . м.в новия апартамент я греех с едно Делонги 2500 вата. Топлеше добре на -7, -8 /до толкова падна температурата най-много/. Пускаш го и гледаш ефекта. Ако те стопли бързо и лесно значи, че проблемът е в климатика. Ако не межеш да стоплиш с радиатор, значи имаш много загуби. Не бързай толкова да се нервиш на климата, защото може и да не е виновен. Някой ден ако ми остане време ще направя снимки на 12LDC, работещо в нечовешки условия. Вярно, че в Сандански, вярно, четук Т не пада често под -10, но в 34 кв.м. на височина 2.75, огромни витражи, без външна изолация. Помещението не се топли от никъде. И е топло!!! В смисъл 20-21 гр. без твърде голям зор. Всъщност точно тоя Фуджицу беше катализатор на решението ми, освен цената, да се спра на модела.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте.Искам да ви попитам ако примерно както е сега -10 и спре тока и климите спрат после какво правим.след колко време могат да се пуснат без проблем,каква е опасноста и с две думи какво се прави.мерси.дано не се стига до тук де.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Нищо не правиш, освен да си светнеш с нещо. Че ако стане докато спиш няма и да разбереш.

18. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Пресметни сам колко време горе долу е необходимо от топъл компресор да изтине при външната температура че и да замръзне маслото в него. Според мен трябва поне 10-12 часа да няма ток.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе