Страница 267 от 308 ПърваПърва ... 217257265266267268269277 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,991 до 4,005 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Това което виждам е че поне 10 часа няма да замръзне така ли.а аз си мислех че ако спре тока и след час няма да мога да ги пусна и какво ще правя трогава като няма друга алтернатива.Но нали всички казват да не се изклиучват.все пак не ми е много ясно с колко време разполагам.Мерси все пак.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от bicubic
    За съжаление силно разочарование от Genaral Fujitsu 12LDC
    В къща съм втори етаж тухла,нетопляеми съседни помещения с температура в тях -1С. 15м2 43м3 и General Fujitsu 12LDC успява да стопли до около -12С външна темп. При -14-16С се скъсва от дефрости през 40мин без никакъв скреж и при зададени 26С докарва до ....15С с консумация към 1500Вт.Сутринта се наложи да включа духалка за 2часа за да докарам 19С.
    Същият климатик е на първия етаж в стая 13м2 37м3 и се държи по същият начин с тези "тъпи" дефрости но успява да докара до 18С при -16 външна.Едва към 10ч сутринта при външна -12С климатиците започнаха да работят по-прилично с по-редки дефрости и да стоплят до 20-21С при консумация към 1300Вт.Явно топлозагубите са големи, но определено съм разочарован от неудачния алгоритъм за дефрост на Fujitsu при -15С без да има скреж??
    Ако някой с подобни помещения/неизолирани с дървена дограма/ е решил да се топли с Genaral Fujitsu 12LDC при -15 -20С да забрави.... при зададени 26С и HIGH на вентилатора духа на LOW
    Иначе същият климатик в панел 20м2 52м2 с лоша дървена дограма няма проблеми/ явно и с доста по-малки топлозагуби/
    При -15 максималното топлоотдаване на климатика ти е 3,75 кв при консумация 1,7кв (и това ако не е далавера...здраве да е ). Но това е моментен максимум, който климатика е в състояние да потдържа ограничено време, така му е заложено в програмата. Примерно номинала е някъде около 3 кв, а и загубите ти не са малки...
    Честите дефрости са заради ниската външна температура. Ниската външна температура имитира заскрежен топлобменик, тоест според датчиците са налице всички условия за заскрежено външно тяло и машината изпълнява каквото и е заложено в програмата...

4. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Не се изключват да, но за 1 час дори при -15 градуса няма да замръзне просто ще изтине и после ще изхарчи повечко ток да възтанови режима си. Целият проблем с изключването е да не замръзне маслото и да не се втечни фреона.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    Това което виждам е че поне 10 часа няма да замръзне така ли.а аз си мислех че ако спре тока и след час няма да мога да ги пусна и какво ще правя трогава като няма друга алтернатива.Но нали всички казват да не се изклиучват.все пак не ми е много ясно с колко време разполагам.Мерси все пак.
    Ами 10 кг желязо нагрято до 50-60* , увито в кече и затворено в кутия...

6. Member
    Тук е от
    Sep 2008

С две думи ако има авария за 3-4 ч например няма опсност от замръзване и ще тръгнат без проблем при идване на тока.

7. sao
    sao е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Един техник ми обясни това с дефроста при сухи тела така: Просто температурата на външният топлообменник пада поради ниската външна температура до нива за дефрост. А когато има скреж и лед те пречат на топлообмена при по-високи външни температури и външната пита пак пад до стойност за дефрост. Затова без кабка скреж при -17 примерно дефроства често и колкото повече е набузан по-често дефроства, защото за да вдигне вътре пада по-силно вънка температурата.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

С маслен радиаотор 3квт 13ребра не мога да я стопля тази стая,пробвал съм.Справя се до около 0С ,после трябва да е на макс/да не изключва за да постигне някаква приемлива температура/
    За дефроста ми ясно при ниски температури, ама за какъв климат са тези климатици че при -15С да се очаква някаква влажност и скреж по тях...? и да се ускорява дефроста.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2008

При така направеното от теб описание за ситуацията с радиатор следва да направиш следното: отиваш пред 12LDC, свеждаш глава, коленичиш и му благодариш!
    Човече! Та той направо се грижи за теб!

11. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Вече няколко часа наглеждам как бачка Фуджицуто. Компресорът тиктака доста кротко. Има приятен, гърлен звук и се чува само едно тихо, успокоително фърррррррррррр. 2 под нулата е, зададени 26 гр, термометърът от другия край на стаянта сочи 25.5. Няма дефрост. Мисля, че ще се погодим с новия боец!!
    Не без известно чувство на превъзходство поглеждам надолу през терасата и хвърлям погледи към тресящия се в агония Хаер, който, сякаш пучувствал скрита опастност от надвисналото туловище на Фуджо /тук трябва да направите алюзия с Куджо/, свисти и дрънчи още повече. Страхува се сигурно да не скочи звярът върху му, но това, разбира се, няма да се случи, защото Фуджу е силен, но послушен. Виж, Хаерът, той може и да скъса яките пранги, дето го даржат. Всъщност не мога да разбера кое го кара да трепери така силно - страхът или студът. Може и да се опитва да се стопли.... Мисля си, че няма причина да се притеснява от новия си съсед, защо той би могъл да му е дори полезен. Стига само стопанинът му да се навие да направи една дупка в плочата; бихме могли да спуснем една тръба от мощното гърло на юнака в помощ на Х-х-х-хаерчето. Мило ми е за него!
    Майтапчия, ха ха ха ха ха ха!

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ахахахахахаххахахахахах мн се развеселих с тоя пост късно вечер

13. Novice
    Тук е от
    Jan 2009

Гледам, че категорично забранявате пускането при много отрицателни температури!
    Дали не преувеличавате тази опасност?
    Вчера сутринта се прибрах от нощна смяна (външна -20С) и стаята ( с малки топлозагуби) беше изстинала, не се сдържах и го пуснах.
    Заработи си (9lgc) нормално.
    Чудя се толкова ли е било трудно и скъпо да сложат едно нагревателче вътре и допълнително условие за старт, ако няма неоходимата температура на маслото?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Че то си е направено,само че доста по-интелигентно - ползват се намотките на самия компресор за нагреватели.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Никой не забранява нищо. Само се подчертана вероятността от повреда. Иначе замръзването на компресора не е правило при спиране на климатика, а относително рядко явление. Но фактът е, че съществува.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Fujitsu 12LCC тази нощ ме предаде . Отказа да духа топло-по точно казано духа, но много слабо и вентилатора не подлежи на контрол, т.е. какъвто и режим да му избера си работи на ниски обороти. Нещо друго което ми направи впечатление е че в режим дефрост (влиза през около 1 час), го няма характерното кипене на фреона. Дали е изпуснал или са му ниски тези външни температури (-20 градуса)

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В каква стая е това 12LCC? Ти сигурно си първият, на който да не му топли този звяр. Има над 3 kW при -15°. Нещо не е наред.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе