Страница 27 от 308 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

За 1.50 м. преместване на климатика искат 100-120 лв. Изненадах се от цената, но сигурно си е нормално. Казаха, че само 70-80 лв. са тръбите. И 3 часа работа.
    Та, от фирмата, монтирала климатика казаха, че на външното тяло отзад му трябвали еди колко си см., а от пред му били нужни минимум 15-20 см. И че бил проектиран да работи с до 20 м. тръбен път. Тези цифри ми се струват много оптимистични, но при положение, че обясняваш на някоя бабичка. Ма аз някакси не можах да вържа познанията си от обща култура с тези цифри. Студения въздух, издухван от външното тяло пада надолу и така ще бъде засмукан от задната част на тялото, няма другаде къде да отиде. И така вместо да смуче свеж въздух, той ще смуче и част от студения поток, който е издухало. A как ще стане работата с тия 15-20 см. незнам
    Като се стопли, ще ги викам да го местят. Ще го изкарам извън тератаса и така ще се падне върху магазинното помещение. Така ще забравя грижата с леда и надявам се ще му оптимизирам работата.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от plamac
    Каде е повредата при следната грешка на климатик Фуджицу?
    Грешка за цикалът на охладителния агент:
    -Ненормална температура за разтоварване
    -Охлаждайки високо ненормално издигане на натиск
    Можете ли да ми кажете какво трябва да се направи,за да се отстрани тази грешка.
    Струва ми се , че превода е неточен. Препиши оригиналният английски текст.

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от borkata3000
    За 1.50 м. преместване на климатика искат 100-120 лв. Изненадах се от цената, но сигурно си е нормално. Казаха, че само 70-80 лв. са тръбите. И 3 часа работа.
    Та, от фирмата, монтирала климатика казаха, че на външното тяло отзад му трябвали еди колко си см., а от пред му били нужни минимум 15-20 см. И че бил проектиран да работи с до 20 м. тръбен път. Тези цифри ми се струват много оптимистични, но при положение, че обясняваш на някоя бабичка. Ма аз някакси не можах да вържа познанията си от обща култура с тези цифри. Студения въздух, издухван от външното тяло пада надолу и така ще бъде засмукан от задната част на тялото, няма другаде къде да отиде. И така вместо да смуче свеж въздух, той ще смуче и част от студения поток, който е издухало. A как ще стане работата с тия 15-20 см. незнам
    Като се стопли, ще ги викам да го местят. Ще го изкарам извън тератаса и така ще се падне върху магазинното помещение. Така ще забравя грижата с леда и надявам се ще му оптимизирам работата.
    Няма да е лошо да потърсиш други техници.

5. Тук е от
    Jan 2008

някой може ли да ми каже каква е разликата между FUJITSU ASYA09LC, FUJI RSA09LC и GENERAL ASHA09LC разглеждал съм ги обстойно и не съм намирал абсолютно никаква разлика в карактеристиките им и параметрите.габаритите на вътрешните и външните им тела са абсолютно еднакви.просто никаква разлика.вътрешните тела са като близнаци,само разликата е в надписите на марката.единствената разлика която забелязах е че фуджицуто го дават да работи нормално до -20*,а другите две марки до -15*.ще се радвам ако някой ми каже истината за тези три марки,според мен са абсолютно еднакви и са под една шапка/производител/но немога да си обесня разликата в цената им.дали някоя от марките я водят по-качествена,друга средна,и най-слаба,ако въобще има такова нещо

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма никаква разлика, а и трите машини са до -15 градуса.В някои български сайтове, за ФУДЖИЦУ дават до -20, ама не е така.Дори и нордик моделите ги дават до -15.Само IVT на ШАРП го дават до -18.Не, че не топлят под -15, но производителите се подсигуряват.

7. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Струва ми се , че превода е неточен. Препиши оригиналният английски текст.

Eto i na Angliiski
    Refrigerant cycle error
    -Discharge Temperature abnormal
    -Cooling high pressure abnormal rise
    Discharge temperature error
    -The discharge temperature error is activated.
    > Permanent stop.
    [Diagnosis Point]
    Check if 2-way valve or 3-way valve is left open.
    Heat radiation is blocked (Inlet /outlet).
    Check if outdoor fan is defective (does not rotate).
    Refrigeration cycle defective (Refer to after mentioned "refrigerant cycle disagnosis").

Excessive high pressure protection on cooling
    -Excessive high pressure protection on cooling mode has been activated.
    > Compressor, outdoor fan : Off (It releases after 3 minute ST).
    [Diagnosis Point]
    Heat radiation is blocked (Inlet /outlet).
    Check if outdoor fan is defective (does not rotate).
    Refrigeration cycle defective (Refer to after mentioned "refrigerant cycle disagnosis").

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

И трите са еднакви и се произвеждат в един завод, имат малки разлики в дизайна. Когато купуваш, гледай кой дава най-голяма гаранция.

10. Тук е от
    Jan 2008

Притежавам Когато го купувах, се интересувах от нивото на шум на този инвертор. От фирма САГ-М ООД ме увериха, че е абсолютно безшумен. Това беше една ат основните причини да го напазарувам. Трябва да ви кажа, че шумът му е непоносим. Особено, ако се монтира в сграда, построена с итонг. При режим Quiet, издава ужасно жужащо-свирещ шум, който, ако и живеете в тих квартал, ще ви побърка. Шумът е много неприятен и до колкото се опитваха от фирмата да го предотвратят, не успяха. Причината е в твърде високият шум, който издава външното тяло, което работи намного високи обороти. Съветът ми е да не си купувате този модел за у дома, защото ще бъдете лишени от комфортът, наречен топлина и тишина. Може би става за офиси. Но в никакъв случай не го препоръчвам за места, където спите. Просто ще се лишите от съня си. Иначе от фирмата компенсират този дефект с учтивост и внимание. Но за съжаление, не могат да отстранят недостатъка.

11. Тук е от
    Jan 2008

Моделът е Fujitsu General LTD ASH12LSB

12. Тук е от
    Jan 2008

Забравих да спомена, че при мъгла хич го няма. При гъста мъгла, спира да работи през 15-30 минути за разкрежаване. :095

13. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Няма никаква разлика, а и трите машини са до -15 градуса.В някои български сайтове, за ФУДЖИЦУ дават до -20, ама не е така.Дори и нордик моделите ги дават до -15.Само IVT на ШАРП го дават до -18.Не, че не топлят под -15, но производителите се подсигуряват.
    благодаря за отговора проблема ми е в това че трябва да купя 3 клими,2 за хола,трапезарията и кухнята които са свързани във формата на буквата Г.за там реших да сложа двете 9-ки на фуджицуто,но съм от казанлък и тука ги няма,като в стара загора ги има в магазин Зора-1510лв с монтажа и на други места-1560лв с мотажа,а в казанлък има на фуджи 9-та за 1440лв с монтажа и затова питах дали имат някаква разлика,най-вече не в данните защото видях че са абсолютно еднакви/с изключение на тези -20*/а по-скоро в качеството им,дали е еднакво.иначе най-евтино намерих fujitsu asya09lcc в пловдив в магазин деком на цена от 1237лв без монтаж,но пък в този вариант проблема е че е далеч/100км/,също така че искам да ги купувам с кредит по програмата за енергийна ефективност и ми трябва оригинал на офертата от магазина с мокър печат,което означава че трябва да отида два пъти до там.иначе си намерих сервиз в казанлък да ми ги монтира и поддържа.но ако няма никаква разлика в качеството на фуджи и фуджицу няма да си струва да се блъскам да ходя до пловдив/от цялата работа ще спечеля120лв/ и мога да си взема от казанлък фуджитата.а третият климатик ще е мицубиши и ще го сложа в спалнята

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Еднакви характеристики имат. на едно място четох, че ФУДЖИ били за европейския пазар, а ДЖЕНЕРАЛ за азиатския, но разликата е само в марката/азиатския ствата дума, дето е бая студено/.За програмата виж точно кои модели влизат, за ДЖЕНЕРАЛА съм сигурен че LC и LD влизат, сигурно и за другите е така.Вземи си ФУДЖИ-тата и пей.Вярно е, че при максимално натоварване са малко по-шумни, но това са редки моменти до затопляне на помещението.След това оборотите на компресора падат и машините са тихи.Горното важи при правилно оразмеряване на машините/по номинал/.
    ikl007 един приятел има такава машина марката е ДЖЕНЕРАЛ, мисля, че е модел 2004-2005 г..Много тихо работи и много добре топли.Я кажи колко квадрата/кубика се опитваш да топлиш.Да не би да ти е неправилно оразмерена машината за помещението и видаги да работи на максимални обороти.

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

ikl007
    Я виж добре пак кой модел ти е машината.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сега като се разрових, гледам, че тази машина/ако е такъв модела/ я продават само в Русията.Тази, за която писах, че има приятеля ми, не е такъв модел, а с повечко букви.

18. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Еднакви характеристики имат. на едно място четох, че ФУДЖИ били за европейския пазар, а ДЖЕНЕРАЛ за азиатския, но разликата е само в марката/азиатския ствата дума, дето е бая студено/.За програмата виж точно кои модели влизат, за ДЖЕНЕРАЛА съм сигурен че LC и LD влизат, сигурно и за другите е така.Вземи си ФУДЖИ-тата и пей.Вярно е, че при максимално натоварване са малко по-шумни, но това са редки моменти до затопляне на помещението.След това оборотите на компресора падат и машините са тихи.Горното важи при правилно оразмеряване на машините/по номинал/.
    ikl007 един приятел има такава машина марката е ДЖЕНЕРАЛ, мисля, че е модел 2004-2005 г..Много тихо работи и много добре топли.Я кажи колко квадрата/кубика се опитваш да топлиш.Да не би да ти е неправилно оразмерена машината за помещението и видаги да работи на максимални обороти.
    и трита модела FUJITSU ASYA09LC, FUJI RSA09LC и GENERAL ASHA09LC са в програмата,от около 4 месеца се интересувам.а колкото до оразмеряването,мисля че е правилно,цялото помещение е 43кв.м. на 2,6м. височина с ПВЦ саламандър и вътрешна изолация-фибран на външните стени и таваните,апартамента е вътрешен и помещението гледа на юг и север.с тези подобрения и разположение мисля че при номинал на отопление на климите от 3,6kw на бройка,общо 7,2kw е напълно достатъчно.а за спалнята избрах мицубиши SRK25ZG-S на цена 1539лв с монтажа.като цяло добре ли изглежда картината за апартамента

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 308 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе