avast3, След като са смазали от страната на втулката едва ли тракането е от там.
avast3, След като са смазали от страната на втулката едва ли тракането е от там.
Не, мотора е безчетков (BLDC). Единственното нещо, което може да се случи е да се разбие лагера на мотора и той да стане по-шумен, но това като цяло е почети невъзможно. Електрически няма да се товари повече, което да доведе до дефектирането.Първоначално публикувано от avast3
Board_Man да считам ли в такъв случай, че мога да ползвам климатика без проблем? Няма ли все пак начин тази турбина да се балансира? И каква е причината турбина на която видимо й няма нищо да има толкова сериозен дебаланс? Старата която има счупени 5 лопатки от едната страна и още толкова от другата (за да компенсират) се държи по същият начин което ме кара да си мисля, че едва ли новата е излязла в това състояние от завода...
Да, климатика може да се ползва без проблем. При мен горе долу от две години (и повече) го има споменатият проблем (явно винаги си го е имало). Проблема си е в самата турбина а предполагам че е така заради ниското качество като цяло. Тъй като с проблема не можаха да се справят момчетата от поддръжката, при следващата сезонна профилактика лично ще го разглобя и ще хвърля доста време по анализ на проблема. Това, което смятам основно да направя е да подобря втулката, понеже динамичния балан на тубината е сложно нешо. Статично дори и балансирана има вероятност при завъртане да се появят много големи напрежения в следстие на кривини, несиметрични процепи и несиметрично завихряне на въздуха.
Много благодаря за отговора! В такъв случай ще го сглобя както е и няма да се занимавам повече, то и без това май няма какво да направя. Приятен ден.
Привет на всички,
Благодаря за мненията. За нещастие моята дилема все още продължава ''2бр. 12ки ЛГЦ или Нокрия 18 ЛБ''?. Благодаря и на Рист от темата за Нокрията, където също съм задал моето въпросче . Моля Ви за още мнения, като за целта съм постнал и изображението на помещението, което ще е основно за отопление. . Извинявам се за досаждането, но нали знаете: това си е дългосрочна инвестиция - поне за мен
Инфо:Къща с изолация 5 см, 5камерна ПВЦ дограма с термосолар стъкло, последен етаж, но с излоация на тавана, тухли 4ки
Поздрави !!!
Nokria-ta e чудесен климатик, но помещението ти е прекалено разчупено за да можеш да постигнеш достатъчен комфорт с него. Взимай 2 броя 12LGC и си решаваш проблема.
Моят съвет е ако ще взимаш LGC -та побързай, защото промоцийката е до края на месеца. Според монтажниците които ми монтираха General 12LGC днес, на вносителя намалението не е довело до очаквания ефект и ще разчитат след това на надценката, не на продадени бройки.
На мен това ми е втория LGC, предната година си взех един с 300 лв по скъп от сега, нямах никакви проблеми зимата с отоплението. Забележката ми е само от шумното външно тяло при минусови температури.
И друго, което забелязах сега от новия като работи се чува някакво постоянно жужене от компресора, незнам дали е нормално. От вътре не се чува въобще, но при стария климатик не се чува такова нещо.
Здравейте колеги Вече съм горд собтвеник на 2бр. General 12ки.Хванах посления ден на промоцийката а сега виждам, че в сайта им са със 100лв. по скъпи . Момчетата от Булклима се постараха и поне според мен извършиха монтажа доста съвестно и качествено. Надявам се, че ще греят зимата. Относно шума: поне за мен са доста безшумни и вътрешните и външните тела, но предполагам зимата ще е на друг принцип. 10х на всички които помогнаха при избора.
Поздрави!
Честито, със здраве да си ги ползваш и да споделяш впечатления. Ако не те затруднява, покажи и снимки как са монирани.
Първоначално публикувано от root666честито и от мен в преходните сезони когато няма нужда от силно отопление ще ползваш само единият, а в студена зима и двата. Избора ти е правилен, двата ще съдават повече комфорт от един климатик в твоето "Г" образно помещение.Първоначално публикувано от Lubber
Да си ползваш дълго и безаварийно.Преди зимата само махни от тавата под климатиците маркуча, за да не замръзне.
Не.Няма такова писано правило...Аз си имах цяла зима накрайниците с маркучите и не ми замръзна нищо ...така че...няма такова правило ...Ако замръзне тогава се махат и се мислят варианти за тавички, нагреватели и т.н.Първоначално публикувано от justify
Има такова ПИСАНО правило даже в ръководството за монтаж на Дайкин - в райони с температури под 0 гр не се слагат никакви щуцери и маркучи...Това,че при теб не е замръзнало,е по-скоро изключение.
Браво ,Лубер, направил си правилния избор! Двата климатика ще се справят по-добре, да си сигурен. 12 LGC е чудесен и евтин климатик. Спестил си така поне 500 лева.
Здравейте ,
Някой знае ли каква е минималната консулация на 09LD и 12LD на охлаждане .И каква е консумацията в режим само FAN на макс.
На каква степен е най добре вентилатора в режим на охлаждане .