Страница 79 от 308 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

На мен ми се струва, че това са съвсем нормални цени С МОНТАЖ.
    Така е

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

С монтаж са нормални, но ако са без монтаж, са завишени с по около 200 лева.

4. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от dgenov

Бяха цяло лято на промоция от вносителя 9UB и 12UB, за по 800-900 лв., 1200 малко множко ми се вижда - поразпитай още. Машинката не е лоша но се информирай за характеристиките и преди да я купиш! Копа не е "около 4" а е 3.85, шум(вътрешно тяло) е доста висок 33(най-ниския вентилатор), допустими граници(външна температура) -5 !!! трудно е да се каже "колко повече", иначе като я гледам "на хартия" няма да харчи кой знае колко повече ток - относително е - зависи какво ще затопляш с нея. Но не е зле да поразгледаш характеристиките и начина на работа на инверторните модели. Само един пример давам: 12LGC - 1420+180 монтаж - коп 4.12, шум 21, допустима външна температура -15! Общо взето за това се дават повече парички, както е казал Мечо Пух:"-Колкото повече, толкова повече!". Преглътни още 400лв и си вземи "най-простия инвертор" - аз така направих и се надявам да не съжалявам зимата, че не дадох още 300 за LD серията http://www.bulclima.com/bg/category/15-stenen-tip.html
    Кой ги предлага по 1420? Аз под 1480 не намирам.

5. Тук е от
    Aug 2008

Да, това са цените с монтажа. Чуденката е кое е по-добре - по-мощен (12-ка ) или по-слаб, но с плазмен филтър (9-ка ) заради бебето и праха. Притеснявам се дали 9-ката ще успява да отопли при много ниски температури.

6. Тук е от
    May 2008

При тази квадратура слагането на 12-ка е БЕЗСМИСЛЕНО презапасяване. Тази стая ще се топли дори и с един конвектор 2 кВ , а какво остава за 9LD, който има 3.6 кВ номинална мощност - това не само ще стопли, ами направо ще направи сауна в тази стаичка. А си взех такава 9-ка за почти 20 кв стая и нямам никакви притеснения. Ти си решаваш все пак.
    П.П. Между другото, писал съм и в предни мнения - 9LD има по-голямо външно тяло от 12 LGC и еднакво с това на 12LD . Това мисля говори достатъчно красноречиво, дали ще топли достатъчно. А и като сравниш - номиналната мощност на 12LGC е 4 кВ срещу 3.6 на 9LD. Несъществена разлика. Измежду двата винаги бих избрал LD-то.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ninkata, по-комфортно ще работи 09LD, 12-ца ще е преоразмерен (особено ако е LD/LC) и ще спира, ще има по-голямо течение и т.н.
    Извод - слагай 09LD и си свиркай.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от zezi
    Кой ги предлага по 1420? Аз под 1480 не намирам.
    Булклима-Пловдив, преди две седмици ми го монтираха за 12LGC - 1420+180! Току що обаче се обадих в офиса им и се оказа че в момента е на промоция 1397+180! а 12LD_то е 1795+180! Много хора като мен четат форума за да си оформят мнение каква машина да си купят, и напоследък така леко се чуват негативни изказвания за LGC - без конкретна обосновка! Да се има впредвид че 12LD e по-мощна но все пак 400лв по-скъпа! Всеки си решава сам разбира се - успех и топла зима на всички.

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Yan4o
    П.П. Между другото, писал съм и в предни мнения - 9LD има по-голямо външно тяло от 12 LGC и еднакво с това на 12LD . Това мисля говори достатъчно красноречиво, дали ще топли достатъчно. А и като сравниш - номиналната мощност на 12LGC е 4 кВ срещу 3.6 на 9LD. Несъществена разлика. Измежду двата винаги бих избрал LD-то.
    Хубаво Янчо - стига си се напъвал за това LD, хубави са машините но и са ДОСТА по-скъпи! А за размера на външното тяло какво мислиш че говори? Дай конкретни технически параметри - не приказвай общи приказки. И аз винаги бих избрал "ФЕРАРИ" ама и Хондата ми върши работа - панимаеш?
    Тъй като ми се очертава чуденка(още един климатик ми трябва) нужни са ми към 4кВ мощност, кое да избера 9LD или 12LGC? - мисля че този въпрос се е оформил и на други съфорумци и ще е от полза ако се изкаже някой специалист. Предварително благодаря.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Става дума за по-голям топлообменник, от там по-висок КОП и по-добро топлоотдаване.

12. Тук е от
    May 2008

Е, ху'бу де, това си е моето мнение, затова е и форума - да се споделят мнения. Сори, ако съм станал досаден, ще гледам да не се повтаря .
    А и не ми преиначавай думите - НИКЪДЕ не съм казал, че климатик с 4кВ ном. мощност ще топли по-добре от такъв с 3.6кВ. Може и да не съм специалист, ама чак толкова не съм изкукал. Идеята ми беше , че ще топли не по-зле (осезаемо) от другия, независимо че е 9-ка срещу 12-ка. И е факт, че има по-голям COP, затова го и препоръчвам. Вярно, по-скъп е, но разликата м/у Ферари и Хонда не е 12-15% в цената, нали? Така че и тук не си много прав. Но всеки си има право на избор и на мен ако ми бяха зор 200 лв горница, и аз щях да взема 12 LGC, който също е един много добър климатик. Хайде, със здраве .

П.П. edi1, мерси за уточнението, което аз пропуснах.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Прави сте - аз съм в грешка, сори

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте
    Колебая се между 2 модела:
    FUJITSU ASYA09LD - http://www.msklima.com/details.php?model=77
    FUJITSU ASYA09LG - http://www.msklima.com/details.php?model=73
    В момента ASYA07LG е на промоция и разликата е точно 300 лв.
    Става въпрос за монтиране на 2 климатика в стаи с площт 12 и 15 м2. София, ново строителство, 2 жилищен етаж и само по една външна стена.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

за тези помещения 9LG ти е достатъчна

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За 12 кв.м. направо ASYA07LG. За 15-те кв.м. каквото искаш от изброените.

18. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Булклима-Пловдив, преди две седмици ми го монтираха за 12LGC - 1420+180! Току що обаче се обадих в офиса им и се оказа че в момента е на промоция 1397+180! а 12LD_то е 1795+180! Много хора като мен четат форума за да си оформят мнение каква машина да си купят, и напоследък така леко се чуват негативни изказвания за LGC - без конкретна обосновка! Да се има впредвид че 12LD e по-мощна но все пак 400лв по-скъпа! Всеки си решава сам разбира се - успех и топла зима на всички.
    Ето това ми предложиха господата от Булклима - София преди 2 дни:

ASHA 12 LGC - Inverter е с цена 1760 лв. С ДДС и включен стандартен монтаж до 3 л.м.

С оглед на това че LGC е доста орязано се насочих към 12LDC (плазма) което намерих на 1720 + 180 на пък е с 2 години гаранция (толкова предлагал вносителя, което ме съмнява). Иначе 12LC (което е с параметри на 12LDC но без плазма и малко по шумен - поне по каталог) все още може да се намери но вече над 1500 - тази цена ми се вижда вече не чак толкова конкурентно способна спрямо 12 LDC. Всъщност LD-то има ли други предимства освен филтъра по-ниското ниво на шум?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе