Страница 87 от 308 ПърваПърва ... 3777858687888997137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,291 до 1,305 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

МОЛЯ НЯКОЙ ДА МЕ ПОСАВЕТВА ЗА МОДЕЛА НА FUJITSU ASYA12LG СТАВА ВАПРОС ЗА АПАРТАМЕНТ КАТО ИДЕЯТА МИ Е ДА ГО ПОЛЗВАМ НАЙ ВЕ4Е ЗА ОТОПЛЕНИЕ КАТО ЩЕ БЪДЕ МОНТИРАН В ХОЛА МИ КОЙТО Е 47,25 куб.метра НО ИМАМ И ПРЕХОДНА СПАЛНЯ-33,08 куб.метра КАТО ЩТЕ ОТВАРЯМ ВРАТАТА И ЗА ДА ОТОПЛЯВЯМ И НЕЯ.С ПВС ДОГРАМА САМ И ВЪНШНА ИЗОЛАЦИЯ.1600 е цената на климатика с монтажа но незнам дали ще е достатъчен за моятя кубатура.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ще ти трябва модела ASYB 12 LDC

4. Тук е от
    Jul 2008

Климатика ми е General 9LD. Засега съм много доволен от него, но възникна един проблем. Съседът ми от втория етаж (аз живея на петия) ми се оплака, че му капело на козирката и иска да предприема някакви мерки. Външното тяло е монтирано от външната страна на терасата както всички останали климатици около мен. Нямам дренажна тръбичка на въшното тяло, но доколкото четох из форума така е по-добре. Съседът ми има остъклена тераса и е с доста широка козирка. Какво решение може да се измисли без да попреча на нормалната работа на климатика и длъжен ли съм да го правя при условие, че той е един от хората, заради които вече нямаме парно в блока и се наложи да се отопляваме с климатик и заради него, а само той има такава издадена козирка. Мисля, че съм дал достатъчно солидна сума и за да е тих климатика и да не пречи с шума на съседите. Моля за вашето мнение? Извинявам се, ако темата ми не е за тук.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

vicdj, До колкото разбирам от обясненията ти, си един от малкото съвестни хора, които при покупката на климатик мислят как да не притесняват съседите си с бръмчащи евтини модели.

Щом ти се е оплакал е желателно да вземеш мерки. Наистина през зимата при температури около и по-ниски от +0 градуса, трябва да се махне накрайника отдолу на външното тяло за да може да се изтича водата и да не трупа лед. Сложи си сега накрайника, вкарай PVC тръба ф20 с подходяща дължина, постави тръбата по начин да можеш при ниските температури само да разкачаш накрайника без да трябва да махаш всичко.

Всичко това е възможно само ако външното тяло е монтирано по начин удобен за обслужване.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Да се похваля и аз се климатизирах след ценни съвети от форума със General 12LGC и имам следните въпросчета:

През ноща го пускаме на 19 градуса и вентилатора на QUIET, обаче като духа е много тих и няма проблем, но спре ли да духа започва едно шумолене на течност сякаш от фреона. Това нормално ли е? Какво точно се случва в топлообменника, че се чува този шум?

Иначе за сега се справя много добре с отоплението.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Ако вземеш упътването и го прочетеш ще видиш че според производитела е нормално, макар и досадно. Иначе искам да те питам колко метра ти е тръбния път?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Да малко е досадно докато заспиш
    А тръбния път е 2м някъде

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Някой твърдят че се получава от къс тръбен път (под 3 метра). Други - че е от прегъната тръба (намалено сечение. Еднозначен твърд отговор още не съм намерил. Ако го оправиш, свиркай!

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от bobi64
    виждам ,че тук има разбиращи хора и затова ви питам, имам нов 12 LGC .когато охлажда се чува пукането на фреона ,постоянен дразнещ шум, имали го и при вас
    Този въпрос се нищи надълго и на широко из форума. Има го и при мен на отопление по-силно се чува, първоначално си мислех че е нормален технологичен шум(до колкото съм запознат с устройството и принципа на работа на климите) постепенно обаче взех да се притеснявам ... извода до който обаче аз лично достигнах че за този модел специално това е НОРМАЛЕН звук. Такъв "шум" от налягането на фреона при включване/изключване на компресора има при инверторните климатици с новия екологичен фреон 410(високо налягане/тясни тръбички). При някои забележим при други не толкова. На изказвания от този род: "Аз имам 12LGC и при мен не се чува абсолютно никакъв шум" съм склонен да не вярвам. Решение НЯМА - такъв е модела - шума е наследство от предната серия LCC. Със сигурност НЕ е от дължината на тръбния път(1 или 4 метра е все едно - шум има), от кофти спойки, криви тръби и т.н.
    Между другото в тая връзка има едим младеж(Еди) във темата ТОШИБА-КАРИЕР е споделил мъките си по "обезшумяването" на един безшумен ДАЙСЕКАЙ III, стигнало се е до там че се е навил да му удължат тръбния път - ефект нула даже се появили други шумове от човъркането на монтажниците.

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Споко  масово се чува този шум при най-различни модели(инверторни) на най-различни цени(не само при ефтините), но малко хора споделят истината за тяхните бройки а пък други направо си послъгват или трети недовидяли/недочули хубаво(личен опит) и бързат да пишат мнения. Все пак да се изръсиш маса пари и после да кажеш че шумкал - някак си нали разбираш, не върви 

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от marty_cool
    Да се похваля и аз се климатизирах след ценни съвети от форума със General 12LGC и имам следните въпросчета:

През ноща го пускаме на 19 градуса и вентилатора на QUIET, обаче като духа е много тих и няма проблем, но спре ли да духа започва едно шумолене на течност сякаш от фреона. Това нормално ли е? Какво точно се случва в топлообменника, че се чува този шум?

Иначе за сега се справя много добре с отоплението.
    Поради още топлото време и бързото затопляне на стаята инвертора е принуден да спира компресора и тогава започва връщането на фреона.Нормално е като спре компресора да се чува лек шум от движението на фреона/много слабо при тръбен път повече от 2,5 м/.Щом често изключва компресора на инвертора значи стаята ти се нуждае от малко топлина или климатика е много мощен за стаята.Можеш спокойно да изключваш климатика през нощта от 23 до 06 часа /при това не много студено време едва ли температурата в стаята ще падне повече от 1 - 2 градуса/ или да пускаш таймера.Когато застудее почти никога няма да спира компресора/освен око не е преоразмерен/ и ще чуваш движението на фреона само когато ти спреш климатика.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

В предишни страници на темата търсих съвет и послушах момчетата и се снабдих с GENERAL 12LD плазмен.
    Какво да ви кажа машинката е много добра и несъжалявам нито за стотинка вярно от скоро е, но четох форуми и се спрях на тази марка и не се излъгах. ВЯРНО има този недостатък с шума от ФРЕОНА, но няма съвършенство. И моя приятел е пълен симпатяга, но в редки случаи ми идва да му извия врата, защото се държи като говедо, НО си е моето говедце и си го търпя а и той мен.

И тук се сещам за един от законите на МЪРФИ
    Невъзможно е да се направи нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са така изобретателни…

А впрочем мога и да ви дам Константата на Мърфи
    Материалите се повреждат пропорционално на цената си. Когато нещата се подобряват, нещо друго ще се влоши.
    Следствия:
    1. Дори когато нищо не може да бъде по-лошо, ще стане по-лошо.
    2. Всеки път, когато нещата започват да се оправят, нещо сте пропуснали.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Пичове, ако си отворите монтажните документации на климатиците, които заедно с упътването трябва да са ви били предадени и прочетете:
    When installing pipes shorter than 3m, sound of the outdoor unit will be transferred to the indoor unit, which will cause large operating sound or some abnormal sound.
    какво ще си помислите?
    Айде да спрем с имало шум, нямало... иначе dan66 е напълно прав. И една добавка - това става и при обескрежаване.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, машините са различни. ХИТАЧИ-то ми например никога не издава звук на течащ флуид - нито при тръгване, нито при спиране, нито при разскрежаване.Модела е Е10Н2 на R410 и тръбния път е под 3 метра.LD-то ми пък издава звука само за няколко секунди и то не силно, при тръгване на компресора, също е под 3 метра.Така че, причините са комплексни и различни за всяка конкретна машина.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

"Айде да спрем с имало шум, нямало..." продажбите ли ти падат?
    Нека да се подчертае с дебели букви че този шум го има във едикои си серии/модели - за да знаят хората на които им ПРЕДСТОИ да купуват или тези които ВЕЧЕ са купили. Подведените и разочарованите от рекламите не са единици - нали този форум все пак е за взаимопомощ? и тъй като по този въпрос НЕ се стига до твърдо мнение - хората ги чопли: "нормално ли е? не е ли? от монтажа ли е? от модела ли е?" защото има модели/марки на които НЕ СЕ ЧУВА! е ТВА е ПРОБЛЕМА! Ти дай 2 бона за "12LD" и ще те видя после като неможеш да спиш под него дали ще ти е хубаво, като си можел за тея пари да си купиш от друга марка/модел на която няма да и шуми фреона?
    - "sound of the outdoor unit will be transferred to the indoor unit" - звука от външното тяло НЕ ми се ПРЕХВЪРЛЯ - шуми си отвън (стената е дебела, тялото е тихо - колкото и да се напрягам НЕ се чува вътре)
    - ШУМА идва когато фреона напълва вътрешното тяло под налягане в тясните тръбички! а че са по-тясни за да са по-ефективен топлообмена е ПОДЧЕРТАНО като плюс във рекламните листовки!
    сега вече очаквам някой(вносител/търговец) лично да се засегне и да защити официално марката, като ни обясни за какво иде реч.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе