Има ли фуджицу по магазините, което да не е японско?
Има ли фуджицу по магазините, което да не е японско?
Ако може да настрои клапите така, че да не духат върху хора, което е ясно. При мен през повечето време духа на втора скорост на вентилатора (настроен на ауто вентилатор) което си е бая духане, докато беше топло навън 10-15 градуса, веднъж го хванах да духа така хладно, на силен вентилатор, но беше само веднъж. Сега захладня навън и почна да си сваля скоростта на вентилатора на най-ниска и да не се усеща че работи.
Здравей Чарли,
Принципа на на въпросният климатик е следният.
Задавам температура например 24*. Климатика е включен на тих режим само на фукция топло. Не се използва автоматичен режим. Климатика стартира като постепенно увеличава топлината която се излъчва като достига консумация по електромер от порядъка на 800-900 W. Така работи около час след което започва да намаля топлата струя, съответно и консумацията започва да спада докато достигне около 350W. Така работи известен период от време след което консумацията рязко пада на около 8-10W и така работи около 5-10 минути. През това време работи само турбината на вътрешното тяло. Външното тяло не работи. При този момент предполагам върти само въздуха в стаята и създава този дискомфорт. След тези 5-10 минути изглежда, че температурата пада и пак започва започва да качва мощноста и съответно излъчваната топлина до около 350w където ги поддържа известен период от време. така тези цикли се повтарят непрекъснато.
Общо взето това е принципа. Като цяло съм доволен само се замислих защо трябва да върти тази турбина а не спира или да си намаля оборотите.
поздрави
Когато са 8-10W трябва да намали оборотите, може би не веднага след като ватметъра е показал 10W, но в рамките на минутка трябва доста да утихне турбината.
- - - - - - - - - -
Гледам, че си с подов - AGHG12LVCA. Имало е оплакване във форума и от други марки подови, че веят повече от необходимото.
Не се намаляват оборотите. За този интервал от време 5-10 минути турбината си върти с една и съща скорост както по времето което духа топло. Просто няма промяна на скороста.
Тук някой колеги споменаха, че климатика е голям за тези 19м2 и най-вероятно това е проблема. Въпроса, е че и по малкият 9 000 ВТ по спецификацията му дават капацитет на турбината 550 м3 въздух на час което е същото както 12- ката Тоест ако ми е правилна логиката. капацитета на турбината е същият. Гледах и други подови климатици като общо взето всички се движат в диапазон 500 м3 на час.
Не знам дали мисля в правилна посока понеже нямам опит с климатици.
Накъде повече да се намалят оборотите? Ти си му задал най-малките които е възможно - 270м3/ч му дават.
Сигурно ги намалява още към 10% в режим следене, но няма да ги усетиш нито на звук нито на дебит.
На LGC му дават 310 м3/ч., но той пада под тях в режим следене. - гарантирам.
На LLC му дават 325 м3/ч., не знам дали пада под тях в режим следене.
При директното сравнение се усеща разликата в силата на духане при следене. При LGC-то се усеща съвсем слабо на половин метър от жалюзите, а при LLC е доста повече.
Аз не мога да си обясня защо на подовите не спира вентилатора???
Айде на стенните ясно, ама на тея просто не знам.
Управлението на вътрешният вентилатор е най-важното в климатика мисля аз.
Тъпата логика на управление на фана, мястото на датчика води до много проблеми които не са за пренебрегване изобщо. Там има много какво да се желае, а не създаването на купища безмислени екстри.
вентилатора на стенните си спира като мине в офф компресора ( не напълно ,но реално не духа ) .. тоя модел има нещо нечитаво в управлението на турбината
Ааа, моля моля. На моите платки турбината си спира (всъщност толкова много намалява,че почти спира). Но няма търпение да тръгне и се изсилва като я пуснат.
Здравейте! Не бях се появявал от години във форума, но се сетих, че тук има хора, готови винаги да помогнат!
Избор на климатик за Варна, помещение 36 м2 / h 2.50, южно с една външна стена без изолация, ПВЦ дограма - 90 куб. метра, до сега с Daikin FTX35
Бях си харесал пак Daikin FTXM35M BLUEVOLUTION, но ми се стори недостатъчен ( по каталог 70-80 кубика )
Сега се "триумя":
GENERAL FUJITSU:
- ASHG12LTCA
- ASHG14LUCA
или HITACHI RAK50RPB
Разликата по каталожни данни между първите два почти ми убягва, а за климатици HITACHI не знам почти нищо, но съм продавал тяхна техника и знам, че каквото правят, го правят!
Ще Ви бъда много благодарен за всеки съвет!