Страница 106 от 148 ПърваПърва ... 5696104105106107108116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    Карлово

Отговор: Климатици Fujitsu General

Клапите и при мене не са в долно положение. Щом колега ти топлиш с 14-ка аз ще трябва да отварям вратата . Скоро ще разберем как стоят нещата . Аз проблеми с духането на вентилатора нямам защото помещението е голямо и мене не ме дразни вентилатора.
    Важно е да е топло.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Бе то има начин да не вее в тези помещения, ама не сте го уцелили.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Всичко е до излолация !
    Изолацията която имам е външна и е около15 см на стените .
    Аз от изолация не разбирам ,но баща ми това работи .Даже наскоро се разкарваше с една термокамера и пак се слага изолация . Не ме питай защо!
    При мен вее ,защото сега къщата се ползва само 2-3 дни в седмицата.
    Следователно и климатиците работят само2-3 дни.
    Минали години когато сме стояли целогодишно там и е темперирано помещението нямаше проблеми.
    Не очаквам да работи като климатика в спалнята . Разликата в помещенията е огромна.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не само изолация, ползват се две по-малки машини, не една голяма.
    ccankov73 одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

И аз да се включа ,преди 2 седмици монтирахме на село в къща едно 12 LTCA и чесно казано съм леко разочарован.Очаквах да бъде по комфортен ,пуснат на авто вентилатора работо доста шумно и изобщо не намаля скорост даже почва да духа и хладно.Вярно в къщата дограмата не е ПВЦ но и стаята 16-17 м2.Казвам разочарован защото в апартамента ползвам една Мидея MSY 12HRDN 1 вече седем години и топли една стая 14 м2 и коридор и не се усеща че работи .Когато духа топло засилва после намаля скороста.Дори детето ме пита този климатик защо така шуми(духа)за 12 LT

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Не само изолация, ползват се две по-малки машини, не една голяма.
    Да прав сл ,но пак зависи.
    Единия офис е с 2 12 КИ с опция за слагане на 3 .
    Помещението е 90 кв.
    Там няма как да стане с една машина защото има чупки

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2013

LT си е ветровита машина за 25+ квадрата. В по-малки помещения води до сериозен дискомфорт. Ако можеш го сменяй.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Няма как да го сменям,ще работи на 1 и 2 степен само и те така.И пак не мога да разбера като е достигнал температурата зашо не намаля вентилатора а продължава да духа със същата скорост и то хладно.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от vesko_iotov Виж публикацията
    И аз да се включа ,преди 2 седмици монтирахме на село в къща едно 12 LTCA и чесно казано съм леко разочарован.Очаквах да бъде по комфортен ,пуснат на авто вентилатора работо доста шумно и изобщо не намаля скорост даже почва да духа и хладно.Вярно в къщата дограмата не е ПВЦ но и стаята 16-17 м2.Казвам разочарован защото в апартамента ползвам една Мидея MSY 12HRDN 1 вече седем години и топли една стая 14 м2 и коридор и не се усеща че работи .Когато духа топло засилва после намаля скороста.Дори детето ме пита този климатик защо така шуми(духа)за 12 LT
    Вместо 9 си сложил 12. Братовчедка ми с 12, отоплява 31 кв.м. Едната е 17 кв.,другата 14 кв.,преходни стай.По два прозореца на стая,4 врати.Работи си супер.
    Този пост е редактиран от toto4ev; 06-11-17 в 23:26.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от toto4ev Виж публикацията
    Вместо 9 си сложил 12. Братовчедка ми отоплява 31 кв.м. Едната е 17 кв.,другата 14 кв.,преходни стай.По два прозореца на стая,4 врати.Работи си супер.
    Сложих 12 като идеята ми е да се отваря стаята и да се отоплява и едно коридорче и баня последователо разположени срещу климатика но няма никаква разлика дали е отворена вратата климатика си работи по един и същ начин.Явно мидеята ми е завишила критерия за комфорт на климатик.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

Сложих 12 като идеята ми е да се отваря стаята и да се отоплява и едно коридорче и баня последователо разположени срещу климатика но няма никаква разлика дали е отворена вратата климатика си работи по един и същ начин.Явно мидеята ми е завишила критерия за комфорт на климатик.
    Моя е 9. На братовчедка ми е 12, но тези симптоми ги няма. Не знам на какво се дължат при теб. С Мидеята топлиш апартамент. С мойте Мидей,когато бяхме в къща а после в апартамент,разликата е огромна.В къщата едва топлеше 16 кв.стая, а в апартамента топлеше 20 кв.хол.
    Този пост е редактиран от toto4ev; 06-11-17 в 23:46.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Как да ти кажа,на 12LT като му видиш външното тяло и трябва да ти светне,че ще сбори почти всички 18-ки за Европейския пазар.Аз съм със същият но в 50м2 на 2.20м. височина ,при теб и 9-ка ще ти е много когато температурите са положителни.Оставете го на 1-ва скорост докато вън не стане студено,от Авто вент.не слиза до първа освен когато работи Он-Оф.Иначе си подържа каталожния минимум,че и малко под него със часове.
    п.п.Имам и 09LDC и 12LGC и съм стигал до заключение,че ако стаята ти е за 12-ка и ще слагаш Фуджицу спокойно можеш да минеш и с по-слабия модел(9-ка).
    Този пост е редактиран от necata2; 06-11-17 в 23:58.
    estqwerty, ivan74, toto4ev и 2 други харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз имам наблюдения върху 2 Фуджитсута и моето мнение, а и това на ползвателите им е, че подухват повечко (следователно са и по-шумни) отколкото е неободимо. Режим на вентилатора Ауто. Единият е монтиран надлъжно на помещението (14lmcb в около 30м2), другият е 12lmca и е монтиран напречно в 20м2. И двата подухват хладно! Преки впечатления от други модели, засега, нямам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

17. Тук е от
    Nov 2013

Подухват повечко щото трябваше да има и режим на 26-28 децибела, а не от 21-22 за първа скорост да отива на 32-33 на втора.
    necata2, corsairman01 и rosswen харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    Пазарджик

Духа хладно ако е с 2-3 градуса над зададената температура.Също така зависи как си синастройл клапите.
    necata2 и mkukas харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе