Страница 54 от 148 ПърваПърва ... 444525354555664104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Шумен

Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Според мен е нормално при +3 градуса и надолу да има заскрежаване.Правите ли разлика между заскрежаване и обледненяване?

Просто 12/9 LDC не си дават много зор при настройка на +17/+16 градуса и външни положителни външни температури.Отделно не забравяйте, че тази седмца времето беше доста влажно и това няма как да не се отрази на заскрежаването на климатика.

Преди да ги викате трябва да направи 2-3 дефроста и тогава ако е още обледенен(а не заскрежен) да ги викате.Моите и двата са така, но по принцип аз у дома го настройвам най-малко на 19 градуса...в офиса се случва по -често, включително и тази седмица да стои заскрежен, но през деня к огато му задам 22/23 градуса и за 8 часа изчиства топлообменника.

За да размрази/дефростне го натройвате на +23 градуса к огато сте у дома в това помещение и за няколко часа(5-6) часа го държите на тази температура.Ще направи няколко дефроста при които би трябвало да изчисти топлообменника.
    Друга възможност е да видите 10-дневна прогноза за времето в София, България - Sinoptik.bg кой ден прогнозата за вашия град е за положителни температури над +5 градуса и да го изключите от таймера като му зададете сутринта да се изключи в 11'00 часа и да се включи следобяд в 17'00 часа-при положителни температури всичко натрупано на топлообменника като лед/скреж ще се стопи.
    Има лед от цялата външна страна. От вътре (до перката) се виждат ламелите на топлообменника, но и те са заскрежени. Направи 1 дефрост, като му зададох 23 градуса, но след това започна да работи на много високи обороти и на перката и на компресора, а топлина нямаше. Освен това съседите ни имат бебе на 5 месеца и ми стана неудобно да им преча да спят и намалих пак климатика на 17 градуса. Това с положителната температура знам , че мога да го направя, но ме интересува да не е проблема в климатика. Ако е необходимо да го ремонтират докато е гаранционен. Само да спомена, ако климатика е настроен на 18 градуса на моменти се появява само скреж по външното тяло, но с 1 дефрост всичко се оправя.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Скрежта не е проблем, леда е проблем.Според мен не е проблем, ако външните температури са под +5 градуса и климатика натрупва скреж при зададени вътре 16-17 градуса.При мен тази седмица имаше 2 дни с постоянна температура от +4.5 градуса през деня, а през нощта +1 /+2 градуса и климатика на офиса беше заскрежен, но утре сутринта когато отида и го увелича за 5-6 часа ще се е изчистил напълно.Така и не казахте за кой град става въпрос, но ако температурите са били под 5 градуса и има голяма влага(дъжд, мъгла) е нормаллно да натрупва скреж.

При LDC серията колко по -висока е зададената вътре температура толкова по -добър/силен дефрост прави и повече скреж стопява.Настройте климатика сега на 19 градуса, а утре сутринта го настройте на 21 градуса до 17.00 часа трябва да се е изчистил.

И не ме цитрайте когато пишете непосредствено след мен и няма друг пост между нашите-просто няма смисъл.-ясно е че пишете на мен.

4. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Шумен

Благодаря за подробния отговор, надявам се да ми е полезен. Става дума за гр.Шумен, температурите през миналата седмица са били в диапазона -2/+5 градуса (само във вторник са стигнали до +8) и времето е било доста влажно. Утре сутринта ще сложа климатика на 19, а следобед на 21. Все пак бебето на съседите да спи спокойно .

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Подкрепям ДЖЪСТИ.И при моя ЛД съм забелязал подобна зависимост, макар и не винаги добре изразена.Освен това отвора на тавата на триото е достатъчно малък и бързо се задръства.Тази зима се случи при мен в студа и мъглата, но аз го оставям и той сам си се грижи за себе си.Това лято ще го модифицирам отвора по тази причина.

6. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте, искам да питам,някой отварял ли е моторчето на турбината на вътрешното тяло. казват, че се сменят само лагерчетата, но като го гледам не смея да го напъвам без да съм подготвен и да знам, какво ще се случи ( примерно с платката ) под металната капачка.става въпрос за моята 9ldc , нещо почна да бръмчи.

до edi1 . пишеш , че ще модваш отвора . и аз така бях решил ,докато не почнах да си правя опити: първо почнах да геря дъното на тялото с нагревател , който е 25w на лин. метър. мислех че няма да прави лед в него и беше така ,до като не замръзна маркуча. махнах нагревателя и го сложих на маркуча привързан със "свински опашки" сложих му изолация и ..............това е вече втора зима съм забравил, че на терасата има климатик. нагревателя го включвам когато падне температурата по -2*.по този начин топлия въздух се качва по маркуча на горе и не дава на отвора да замръзне. изпитано е работи.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И аз съм мислил по този въпрос за нагревателя, но за сега ми е втори вариант.Ще мина първо по лесния начин, после с нагревател.Не ме тревожи замръзването, вече 4 години си замръзва и си работи, но ме дразни.На мен машината ми е на чалъм, външното тяло е до входната врата, на височина от 180-190 см тавата, та мога спокойно да си експериментирам.Още след гаранцията се канех да го оправям, но все не можах да се наканя, та това лято дано ми остане време.Дори може да му изрежа още два отвора под топлообменника, та да заприлича на ТОШО III, но ще видим.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Edi1 преди да режеш вземи си премери отворите на тошибата и когато режеш, режи точно колкото са те- така ще можеш да си купиш такива тапи и да ги използваш когато поискаш.Лятото със сигурност отворите са излишни, а зимата ако е повече от един отвора винаги по прогнозите можеш да видиш кога наистина се налага да се махнат тапите и след като външното е на височина 1.8 метра вечер или сутрин да измъкнеш едната(или двете тапи) и да оставиш климатика така докато отминат студовете.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Те, тапите от ТОШО са ми свалени, не ги ползвам, направо мога да меря по тях, и да ги ползвам после да ЛД-то, но не съм решил още дали да направя толкова отвори или само да разширя съществуващия.Това ще го мисля на място, като му дойде времето.Той проблема фактически е от тесния отвор, с времето милиметър по милиметър се натрупва лед и след 4-5 дена се запушва отвора.Ако е по-голям, няма да се запуши, докато преминат гадните условия - студ и мъгла.

11. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Шумен

Във връзка със замръзналия LDC12 - Опитах да го размразя като качих вътрешната температура на 24. Прави поне 5 дефроста ( на толкова присъствах), но не можа да се размрази. Между топлообменника и ледения "кожух" имаше разстояние около 1.5мм. Предполагам това е лъгало климатика, че всичко е ОК, но като се стартираше режим "отопление" не можеше да обдуха ефективно топлообменника (поради капсулирането на задната част на външното тяло от леда) и реално климатика се тормозеше. Размразихме го като пуснах другото Фуджицо на 28 градуса + една духалка и режим "охлаждане". За 1 час и 20 минути всичко беше ОК. Техниците казаха, че щели да се консултират с вносителите за случая, но се сещам какъв ще е отговора.

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от pas Виж публикацията
    здравейте, искам да питам,някой отварял ли е моторчето на турбината на вътрешното тяло. казват, че се сменят само лагерчетата, но като го гледам не смея да го напъвам без да съм подготвен и да знам, какво ще се случи ( примерно с платката ) под металната капачка.става въпрос за моята 9ldc , нещо почна да бръмчи.
    Моето го отворих с клещи. След това трябва да разпоиш платката. Ако нямаш нужните инструменти и знания отиваш при електрончик. Сменяш си лагерите и сглобяваш по обратния ред

13. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Jackas Виж публикацията
    Моето го отворих с клещи. След това трябва да разпоиш платката. Ако нямаш нужните инструменти и знания отиваш при електрончик. Сменяш си лагерите и сглобяваш по обратния ред
    здравей jackas би ли ми отговорил на въпроса в тази тема:
    09LD - брум от мотора благодаря.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Айсе на новото ФУДЖИЦУ клас СТАНДАРТ, серия LMCA.Заместника на LEC е направо "убийствен" 22 кила тежи външното на 9-ката, 27 на 12-ицата - http://airclim.com.ua/userfiles/file...tsu%202013.pdf .

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

буквално ЛЕК новия подов обаче е интересен ,9ката се развърта до 5.5 ,външното и е 36 кила ,из оналйн магазините е 890 евра ,тука сигурно ще е над 2000 лв .. а LLC изобщо е няква пародия на климатик със тия максимални 3.6 кВ за 9ката ..
    Този пост е редактиран от Alexi; 05-04-13 в 17:59.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Подовата от миналата година я продават в Норвегия и другите серевни страни, много добра машина е.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Вносителите на фуджи/фуджицу дженерал искат максимална печалба и поради това внасят най-орязаното за най-малко пари, а го продават на цена като среден клас климатик, та дори на цени за премиум клас климатик ...Така е в Бг свиквайте или пазарувайте от чужбина и изпратете търгашите в angel ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе