Генералният извод е, че моделът си е китайска пръчка от към комфорт. Не, че не топли. Хубавите започват от luca нагоре
Генералният извод е, че моделът си е китайска пръчка от към комфорт. Не, че не топли. Хубавите започват от luca нагоре
Иначе е така, съгласен съм. Външното тяло набира като хеликоптер, еле пък ако трябва да отиде на 1.5кв. разход, как форсира. За 12ка иде реч. Режима за нисък шум на външното спира тая какафония, ама си и скопява машината.
При мен на най-ниска степен на вентилатора, еко режим, ниско ниво на шум на външното тяло - разход на 12лмца 320вата, за сравнение 16ката сузуми горе-долу е със същия разход.
Хубаво го гледате този минимум, но според мене трябва да се гледа и колко време от целият "on" цикъл задържа на този минимум. Едно е от 15 мин. работа 14,5мин да е на минимума, съвсем друго 7мин на номинал или 500...600W и за 7мин. да свали на минимума.
Та някой да се е заглеждал повечко.
Да ви имам проблемите! Нали топли! Миланов - вземи си един панасоник, под -15 минимума вероятно ще е 0!!! Е и!? Ама има едно нещо - НЕ РАБОТИ!
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от mkukas; 12-11-17 в 19:58.
Няма проблеми. Има различни алгоритми. Който го интересува гледа/чете и т.н. Който мисли, че някои подробности не го касаят ги прескача.
Лично аз предпочитам първият алгоритъм, не ме кефи при +10° външна да ме облъчва нещо с 2kW. Друг ще предпочете точно обратното. За това се коментират някои детайли, за да е по-правилен избора.
Пробвай lt и тогава пак пиши
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Хубаво ще е когато някой споделя нещо да конкретизира за кой модел говори, че е кофти да се връщаш по страниците и да ровиш и търсиш. Някои имат 3,4 модела и трудно се разбира за кой става въпрос.
Комфорта на всеки е относителен, както и помещенията са различни като загуби.
Аuto Fan при Фуджи 12LGC предлага комфорта като на другите марки климатици. Никога не съм го ползвал с изключение да го тествам как работи.
Като стигне температура, ще минава на минимум фан. Много ясно че ще я изтърве.
Винаги е работил на Fan High и ЕСО.
За 16 м2 ми е бил достатъчен Low Fan - 480 m3/h.
Стая със средни загуби да речем.
На Quiet няма как да я стопли.
Имах възможност наскоро да сравня LGC със LLC в две съседни стаи бяха. Във Офф режим, LLC си духаше доста повече от LGC. Ако и другите нови са така, може би имате основание за оплаквания. И японските си имат забележки. Ако ще търсим кусури, винаги можем да ги намерим.
Няма машина, която да е без кусури, но почти всяка една може да работи прилично в правилното помещение. Съвременното строителство предлага много повече възможности в избора на машини, защото топлозагубите при една и съща кубатура са двойно по-малки. Включвам се отвреме на време, когато някой тръгне да фетишизира някоя машина. В случая лмца. Или когата някой с една-единствена машина на стената, купил с последните си стотинки, тръгне да се изживява като корифей в климатизацията и да квалифицира машините наред. За последното, нямах пред вид тази тема.
[QUOTE=zxc0;844929]
Аuto Fan при Фуджи 12LGC предлага комфорта като на другите марки климатици. Никога не съм го ползвал с изключение да го тествам как работи.../QUOTE]
А! Ти да видиш!
Минал покрай средния клас....При покупката на такъв модел, компромисите са задължителни...