Страница 127 от 149 ПърваПърва ... 77117125126127128129137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2227
Like Tree762Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Климатици Fujitsu General

Как се дефинира номинална мощност. Мощност при определени обороти на компресора. Или е друго.
    (Примерно при +7° стайна 20° и обороти на компресора n-номинални има входяща мощност 800W, то при -7° при същите обороти n ще има входяща мощност 600W, числата са примерни)

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Къде викал абито , Аз ли криво се молих аллах ли криво ме разбра
    Моето тълкование за номинал в сервизните е че се дава като нарицание(по-скоро предсказание/прогнозиране) за максимални стабилни стойности на безпроблемна работа на машината.
    В тълковния речник дори като синоними дават :
    номинална, номинално, мн. номинални, прил:
    Фиктивен, формален , недействителен , незначителен , на книга и др.

Всички други стойности ИЗМЕРЕНИ в евровент (не в серизното) , при различните температури са за най-доброто което машината е дала от себе си при запазване на стабилна работа в дългосрочен период от време.

Какви максимални "възможности" за потребена и преобразувана енергия ще дават в евровент като на максимални обороти машините не им "дават" да работят повече от 15-20мин. дори при положителни температури ... ако се зачетете ще видите че тестовете в евровент се провеждат за стотици дори хиляди часове според условията и режима на работа.

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от Mig82; 09-09-18 в 18:12.
    Jack Krauser одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Не знам какви "тестове" правят от евровент, но данните им за МХИ, са винаги 1:1 с ето тази, последна страничка от сервизните ръководства:

То бива да има съвпадение, с това, което е дал производителя, ама пък минимално разминаване да няма, с нито един модел, ми е меко казано "съмнително". Според мен теста им е следния: copy/paste от разни брошурки/сервизни и до там...

5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Обозначения в евровент.
    Total heating capacity , аз го разбирам като максималната отдавана мощност в режим отопление ...
    TOTAL си значи ОБЩА СУМА. Хората тестват и обявяват мощността която е отдала машината като цяло. Никъде не пише, че тестват компресори. Вероятно измерванията става по много прост и елементарен начин (както бях предположил в един от предходните си постове). Пускат машинат, работи 2 час примерно, мерят изразходеното, мерят отдаденото и смятат КОПА. А през това време как е работил компресора, на никой не му дреме
    Та ТОТАЛ означава сбор от всички моментни стоиности. При някой машини този тотал може да е сбор от една единствена стойност която да е МАКСИМАЛ, но при други не се знае. Те и за това хората са си го написали Тотал а не Максимал.
    Истината е, че докато не намерим подробно описание на метода на тестване, само можем да гадаем

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Миг82, ограничението ат 15 мин. за максимал не е валидно за всички модели. Говедата ни подвеждат и с него. Вече не ни оставиха нищо свято! Тръгваш по магазините с кантар и ендоскоп, ако искаш да улучиш правилната машина. Другото е тото!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    rosswen одобрява това.

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    То бива да има съвпадение, с това, което е дал производителя, ама пък минимално разминаване да няма, с нито един модел, ми е меко казано "съмнително". Според мен теста им е следния: copy/paste от разни брошурки/сервизни и до там...
    Нали ако не съвпада потребителя ще обвини или евровент или производителя в измама
    Мисля, че преди на даден модел да му бъде напечатано сервизното трябва да си получи сертификата от евровент. Та може и сервизните да са копирани от сертификатите.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Те някои , вече още с излизането на пазара си имат лепенки. Дори сервизните им завършват с логото на евровент. Та не се знае кой прави копи пейста ... всъщност за пейста сигурно производителя си запазва правото

Този пост е редактиран от Mig82; 09-09-18 в 18:34.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Климатици Fujitsu General

И веднага ми идва наум въпросът: Защо пък на много други не съвпадат?
    П.п. Следвайки вашата логика, можете да се доверите на сервизните, колкото и на Еуровент, там дори информацията, в повечето случаи, е по-детайлна.
    Този пост е редактиран от rosswen; 09-09-18 в 18:52.

11. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    И веднага ми идва наум въпросът: Защо пък на много други не съвпадат?
    П.п. Следвайки вашата логика, можете да се доверите на сервизните, колкото и на Еуровент, там дори информацията, в повечето случаи, е по-детайлна.
    Ами просто е.
    Там където съвпадат, производителите си имат акредитирани лаборатории одобрени от евровент и тестовете се правят в собствените им лаборатории в присъствието на представители на евровент.

Там където не съвпадат, тестовете се правят в лаборатории на евровент.
    milanov одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Само не разбирам защо Грее не ги тестват ... явно става с разрешение на производителя ...

13. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

С чиста съвест бих се доверил. Сервизните на МЕ, МХИ, и на Триото (просто в тях съм се заглеждал) за мен са едни много коректни документи.
    rosswen одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Къде викал абито , Аз ли криво се молих аллах ли криво ме разбра
    Моето тълкование за номинал в сервизните е че се дава като нарицание(по-скоро предсказание/прогнозиране) за максимални стабилни стойности на безпроблемна работа на машината.
    В тълковния речник дори като синоними дават :
    номинална, номинално, мн. номинални, прил:
    Фиктивен, формален , недействителен , незначителен , на книга и др.

Всички други стойности ИЗМЕРЕНИ в евровент (не в серизното) , при различните температури са за най-доброто което машината е дала от себе си при запазване на стабилна работа в дългосрочен период от време.

Какви максимални "възможности" за потребена и преобразувана енергия ще дават в евровент като на максимални обороти машините не им "дават" да работят повече от 15-20мин. дори при положителни температури ... ако се зачетете ще видите че тестовете в евровент се провеждат за стотици дори хиляди часове според условията и режима на работа.
    Подкрепям написаното. Като съм тествал xe12pke, на отопление поддържа мощен режим около 20 минути, след това автоматично минава към стандартен режим, а максималната мощност може да я поддържа дори още по-кратко.

Всички инвертори имат защита по ток и температура и при над 55° на тръбите започват да намаляват честотата и мощността на компресора. Производителите дават някакви бомбастични стойности за максимална мощност с цел зарибяване на клиентите(естествено), но никъде не казват колко време климатиците им могат да я поддържат.
    Това е както при китайските заваръчни мини-инвертори. На табелката за максимален ток са написали някакви големи ампери, но само 10 минути може да заваряваш преди да включи защитата.

Може би Евровент задават максимални градуси и максимален вентилатор, тестват климатика в продължение на няколко часа непрекъсната работа и накрая измерват отдадената мощност. Затова данните им понякога се различават от сервизните. А в сервизните производителите са дали пикови, моментни максимални стойности.

За Евровент намерих това:
    Целта на Евровент сертифициращата програма е да създаде общ набор от критерии за оценка на продуктите. Чрез сертифициране на продуктите задачата на инженерите се улеснява след като не е необходимо да извършват детайлно сравнение и тест на производителността. Консултанти и потребители могат да си изберат продукти, с увереност, че каталожните данни са точни.

Ето и още за тестовете:

Comfort Air Conditioners (AC), programme certification Comfort Air Conditioners (AC)

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не трябваше ли за да се продава един климатик в Европейски съюз да е минал през евровент.

- - - - - - - - - -

Само не разбирам защо Грее не ги тестват ... явно става с разрешение на производителя ...

.....

17. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

За какво да ги тестват ГРЕЕ? То това да не е увеселителен парк. Ако Грее искат сертификат от евровент, плащат си и тогава хората тестват.

- - - - - - - - - -

Това със сертификатите от евровент е като при ISO. Работата опира до престиж

- - - - - - - - - -

А на GREE престижа е висок и без Евровент Явно

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Джак, не знам как си тествал, ма мойто PKE от подписа поддържа по 40 минути, от дефрост до дефрост 1150W при -17°С външна, като вътрешната е закована на +19°C и не мърда нита нагоре, нито надолу. Няма ограничения, освен тъпия дефрост. Ако не съм го излекувал вече.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Jack Krauser одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5339
    Последно: 28-02-25, 05:53
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе