Страница 19 от 148 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Аз пък имам проблеми с Fujitsu ASYA12LCC - проблемна е втулката на турбината (тази отляво, която е в гумен тампон) -трака. Тъй като не можах да намеря нова в моя град - Ямбол, свалих старата, купих си една пръчка тефлон и ги дадох на стругар. Направи ми 1:1 тефлонова втулка. Цяло лято климатика беше бетон. Обаче за преди два дни пак се разтрака. Днес се ядосах и свалих цялата тава с двигателя, турбината и електорниката. Отворът на тефлоновата втулка втулка се беше посмачкал и беше стана на елипса - явно турбината не е добре балансирана и вибрира. Принудих се да сложа старата макар и износена след като я смазах яко с високоборотна смазка. Едно на ръка, че държача на двигателя и кутията на електрониката са от някаква измислена пластмаса, която явно старее(климатика е на 4 години), разпаднаха се на парчета - да е жив и здрав Loctite два часа ги лепих - сега пластмасата се чупи не и там където е лепено Дайте ми съвет откъде мога да си купя тази проклета втулка с тампона. Ако трябва с куриер ще си я поръчам.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

можеш да присадиш лагерче там .. интересното е ,че на моя LCC който е вече 5 годишен никога не съм я смазвал ,не се спира по 5-6 месеца в годината ,а не трака ..

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    можеш да присадиш лагерче там .. интересното е ,че на моя LCC който е вече 5 годишен никога не съм я смазвал ,не се спира по 5-6 месеца в годината ,а не трака ..
    Късметлия!
    Това тракане на 50% се дължи на криви стени+некадърен монтаж и 50% калпава евтина пластмаса.

5. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    Ямбол

С лагер няма да е тих. Те затова слагат втулки. Действително си късметлия. Имам и един ASYA12LGC на 2 години - там обаче го усетих овреме промени си звука - смазах втулката преди да се е износила - с него нямам проблем. А за разглобяването хич не съжалявам какъв кенеф беше вътре... Чудя се дали ако взема да купя втулка с тампон за някоя Мидея да изкарам втулката и я сложа на тампона на Fujitsu-то дали няма да стане - не са ли еднакви. Ама като никакви втулки не мога да намеря в нашето село Ямбол.
    Виж може да е от пластмасата. Още преди да го сваля пластмасата, където се захваща двигателя имаше бая голяма пукнатина. Сега като я залепих добре (преди това се начупи на 8-10 парчета) може и да се оправи. Дано!!! Иначе не може да се спи на климатик - страхотен шум е. Засега от 2 часа е добре. И като че ли вибрациите на вътрешното тяло намаляха.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Иди в сервиза на Иван на ТРИТЕ ВЯТЪРА, може и да помогнат нещо.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Аз ти препоръчвам иди при Васко -ВГ КЛИМА.Смятам че ще ти помогнат.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това ми напомня да обърна внимание на тая втулка .. как мога да я гресирам ? аз съм отварял тялото да го чистя но не видях достъп до втулката ..

10. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    Ямбол

Ходих и при Трите Вятъра и БГ клима нямат пък и не са заинтересувани да потърсят - явно не им се занимава с толкова евтини неща като тампончета и втулки. Друго си е да смениш цялата турбина с двигателя (както ми предложиха на едно място) и да опънеш яко пари от клиента, а пък съвсем друго да си купи сам нещо за 10-15 лв. и сам да си го смени
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320565980[/time]_________________________________________________

това ми напомня да обърна внимание на тая втулка .. как мога да я гресирам ? аз съм отварял тялото да го чистя но не видях достъп до втулката ..
    Виж тук: https://forum.setcombg.com/index.php?topic=46018.0 има и снимки. Само, че се разглобява целия. По-лесния начин: Сваляш филтрите,горния капак(над филтрите-хванат е с две щипки на оста си горе), предния капак (тука, ще озориш малко), след това като остане гол климатик:
    [img width=800 height=600]http://img828.imageshack.us/img828/3946/45604148.jpg[/img]
    развиваш двата винта в бялата пластмаса, в която е питата отляво, развиваш винта, който е точно под десния долен край на питата (пак е навит в бяла пластмаса) - след това лявата страна на климатика може да се разтвори (много внимателно да не счупиш нещо) тампона с втуката се вадят лесно. Смазваш с високооборотна смазка - продават я в спринцовки за 2-3 лева в магазините за електронни и електрически части. Като смазваш НЕ СМАЗВАЙ ОТВЪН ябълковидната втулка(иначе започва да се върти в тампона и го прецаква), смазвай остта на турбината и вътре във втулката като напълваш смазка и в гумения тампон. Отзаде той си има празно пространство с една дупчица. Това мисля, че е като резервоарче от което по трите нареза във втулката се замосмазва.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

да до такова състояние съм го докарвал .. относно смазването на такива неща имам опит ,все пак имам Панасоник на който 2 пъти вече сменям лагери на моторчето ,смазвал съм му и втулката отляво .

12. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    Ямбол

Освен това ако развиеш и четвъртия винт намира се горе в дясно над черната кутия на електрониката може да издърпаш малко надолу цялата тава с електрониката, двигателя и турбината. А ако искаш да свалиш тавата сваляш само тези четити винта (двата вляво, този вдясно под питата и този над черната кутия) - откачаш двата датчика от питата, махаш зануляващия кабел пак от питата, откачаш кабелите за външнито тяло (под бялото капаче с винт) и най трудното-отзад маркуча е хванат с винт към тялото. Откачаш и захранващия кабел за 220В ако е със щепсел това не ти трябва. И издърпваш надолу тавата заедно с черната кутия. Друго не ти трябва - описания начин в линка дето съм го пуснал е по-сложен - да отделиш електрониката и тавата с двигателя - 90/100 ще пукнеш кутията на електрониката или двигателя (пластмасата е много келява) А ако я пукнеш или счупиш - лепило Loctite - направо става бетон.

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Вземи бира и се обади бе човек

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

вече ще се прави напролет тая работа за което ще се обадя ти вярно че имаше 2-3 такива подобни аз есента го отварях изчистих основно питата поогледах за достъп до втулката но видях че няма да е елементарно и понеже не трака се отказах ..

16. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте, писах в 1 друга тема но видях че е доста стара: https://forum.setcombg.com/index.php...9074.new.html, последния пост е моя. Моля за препоръки.

17. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

А моя е работил 7 дни лятото,сега е постоянно включен вече от 10 дни и оная вечер при високи обороти на турбината се разтрака откъм лявата втулка!Като намали оборотите-намалява и тракането.(НА 15-я ДЕН!!!)При спрян климатик побутнах леко турбината нагоре от лявата страна и се оказа,че вече има луфт(преди нямаше).Същия номер приложих и на една 10 годишна Мидея-никакъв луфт нито отляво,нито отдясно.С шума на фреона се примирих,с фиктивните клапи(вътрешните за въздуха) иди-дойди,с постоянния конфликт пластмаса-стиропор(пука,скърца),айде от мен да мине,но на втората седмица да се разтрака част,която е била проблемна и в по-старите модели години назад е просто недопустимо!

18. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте всички, правим ремонт и обзавеждане искам да отоплявам с климатик - дневна с кухня - едно помещение - едната стена в прозорци дървена дограма около 19 кв.м. - мисля да отварям евентуално вратата на съседната стая, живея в силистра, зимата е студено, зиморничави сме - продавача ми предлага lec модел, ние се бяхме спряли на един дайкин, тук чета за ldc модел - плс. за съвет искам да е топло, тихо, и евтино ако може, знам че по-скоро не може но е ясно около 1500 лв. ще се дават. Чакам мотивирани и изпитани предложения ако може. Това lec - е 1300 лв. тук без монтаж? Мерси предварително, сега отивам да питам за фурни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 148 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе