Аз пък имам проблеми с Fujitsu ASYA12LCC - проблемна е втулката на турбината (тази отляво, която е в гумен тампон) -трака. Тъй като не можах да намеря нова в моя град - Ямбол, свалих старата, купих си една пръчка тефлон и ги дадох на стругар. Направи ми 1:1 тефлонова втулка. Цяло лято климатика беше бетон. Обаче за преди два дни пак се разтрака. Днес се ядосах и свалих цялата тава с двигателя, турбината и електорниката. Отворът на тефлоновата втулка втулка се беше посмачкал и беше стана на елипса - явно турбината не е добре балансирана и вибрира. Принудих се да сложа старата макар и износена след като я смазах яко с високоборотна смазка. Едно на ръка, че държача на двигателя и кутията на електрониката са от някаква измислена пластмаса, която явно старее(климатика е на 4 години), разпаднаха се на парчета - да е жив и здрав Loctite два часа ги лепих - сега пластмасата се чупи не и там където е лепеноДайте ми съвет откъде мога да си купя тази проклета втулка с тампона. Ако трябва с куриер ще си я поръчам.
![]()

и да опънеш яко пари от клиента, а пък съвсем друго да си купи сам нещо за 10-15 лв. и сам да си го смени
на който 2 пъти вече сменям лагери на моторчето ,смазвал съм му и втулката отляво .
А моя е работил 7 дни лятото,сега е постоянно включен вече от 10 дни и оная вечер при високи обороти на турбината се разтрака откъм лявата втулка!Като намали оборотите-намалява и тракането.(НА 15-я ДЕН!!!)При спрян климатик побутнах леко турбината нагоре от лявата страна и се оказа,че вече има луфт(преди нямаше).Същия номер приложих и на една 10 годишна Мидея-никакъв луфт нито отляво,нито отдясно.С шума на фреона се примирих,с фиктивните клапи(вътрешните за въздуха) иди-дойди,с постоянния конфликт пластмаса-стиропор(пука,скърца),айде от мен да мине,но на втората седмица да се разтрака част,която е била проблемна и в по-старите модели години назад е просто недопустимо!