Не е от посочените марки, но е прилично мощен - LG E-24SQ.
... Ето две 13-ки в голям хол. Хубавото при Тошиба е, че имат два канала на дистанционното и машините не се бъркат една с друга.
а и с два ще имаш впечатляваща икономия когато спреш единия в преходните сезони
също съм за два климатика - поне по 4 кв номинал.
здравейте,искам да попитам за мнения и отзиви за климатик Fujitsu as28hpv ,мисля да го купувам но е добре преди това малко консултация . стаята където мисля да го монтирам е 30м2-източно изложение,и несъм много вещ в климатичната техника (забравих да спомена че климатика е рециклирам(уж внос от Япония).мерси предварително
"Стаята е хол+всекидневна+кухня (около 50 квадрата) Апартамента е газифициран"-По-добре първо си прегради едно помещение,където ще се седи преобладаващо с бебето и там монтирай по-малък клим.Иначе в тоя хамбар сметките ще са големи и комфорта нулев.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340943512[/time]_________________________________________________
Към evgeny_79: Трябват ти два такива и то ако продавача ти е познат.
evgeny_79, Добро утро! Модела на който си сеспрял е класика, ако ме разбираш. Много добро като модификация и със страхотни параметри. Надявам се, че машината е обслужена добре и подготвена за дългосрочна работа. Разполага с плазмен филтър (ефективно отстраняване на миризми, дим, прах, алергени и всякакви други замърсявания, намалява токсичността на въздуха и осигурява здравословна среда на живот) и йонизатор (създава ан-йони с подходяща концентрация и те създават усещане за свежест като се свързват с ароматните молекули и ги неутрализират). Ето ти пълните параметри на модела:
[img width=800 height=459]https://lh6.googleusercontent.com/-aq2XfrGbWUU/T-0uzCUgxAI/AAAAAAAACLA/-_D-WdlgfU0/s1024/Untitled-1.jpg[/img]
Модел: 2002~2003 година
Работно напрежение:100V
Хладилен агент: R410A
Страна производител: China
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.5 ~ 3.8), 9600 BTU (1700 ~ 13000)
Консумирана електроенергия: 490 W (190 ~ 1300)
COP: 5.71 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°C външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.5 ~ 7.0), 13650 BTU (1700 ~ 23900)
Консумирана електроенергия: 720 W (280 ~ 2000)
COP: 5.56 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°C външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.1 kW, 17400 BTU
Консумирана електроенергия: 1390 W
COP: 5.64 (средна стойност)
Към evgeny_79: Трябват ти два такива и то ако продавача ти е познат.
Но от магазина ми казаха ,че е 14-ка и ще се справи с тези квадрати на стаята?
Мерси, Aleksandars много полезна информация,а какво мислиш за горния пост на galinr.Притесняваме само това че и дистанционното е на японски и как ще се оправям незнам.
някакви упътвания на английски поне да намеря ,ще е много добре
Като ти го монтират, са длъжни да ти дадат качествен превод на управлението и как се работи изцяло с климатизатора. Ако ми дадеш повече информация за помещението, ще ти кажа дали този модел ще се справи - но ти давам веднага пример. Такъв модел съм монтирал в магазин 27m² с витрини и височина около 3 m и тази зима се справи без никакви забележки....
Стаята е 8*4*2.60 една външна стена с прозорец(не е ПВЦ) с източно изложение,панелка.А иначе шумят ли много,как са с консумацията на ток(при теб)Надявам се да ми дадат инструкции за експлоатация,поне на английски.Просто незнам какво да те питам,понеже си нямам представа от климатици
Както са дадени по-горе параметрите-при 2гр. К-ТА е 3.66,а не 5.64.На тия цифри много вяра нямай.С падането на външната темп.,той ще продължи да пада.Това е нормално.Ако имаш резервно отопление,например витрини става.Иначе ще топли една зима,като върти компресора на макс и после вероятно ще чакаш резервни части.Описвам лошия вариант.Добрия го има в края на всяка приказка и в устата на повечето търговци.
galinr,този коп 5,64 е усреднения такъв за двата режима по номинал,и при теэи машини е недопустимо да има разминаване по стикер.
Иначе машината е много добра,но и квадратурата не е малка... :rolleyes:
За това помещение ще върти на номинал и под номинал само в преходните сезони.След това ще компенсира с голяма мощност на малка топлообменна повърхност и съответно лоши сметки за ток.Не казвам лошо за модела.
galinr, под витрини нямам предвид хладилни витрини, а стъкла...Големи стъкла, магазин за авточасти. Собственост на братовчед ми. Машината е монтирана през септември месец 2010 година и това с липсата на резервни части може да го има само при прекупвачите на такива машини. Аз не съм търговец, а техник и нещата които говоря за тези машини са от над десет годишен опит с такава техника. Този модел е с компресор на тошиба и е предшественика на нокрията от 2004 година - серията NPZ. Наистина в тези 83m³ този модел може да се позапъне, ако трайно се задържат температурите под -10°С, но и отново нещатна опират какви са топлозагубите на помещението. Без оглед ,не се ангажирам да потвърдя на 100%, че модела ще се справи. Надявам се, потребителя питащ за тази машина да ме разбере.Първоначално публикувано от Aleksandars
Мда,дет казваше Касапа за този модел,че бил дядото на Нокрията...и има мускулна маса 11,5/39кг.
И още тогава са заложили решение на дезинфекцията и антимухъл с един бутон.:
AS28HPV е страхотна машина. Отдавна климите не се правят с такова качество. Конкретната бройка пък имах щастието да я видя как работи на стенда Смея да твърдя, че е змей и е доста запазена.