Ужас, то човек да не знае какво да купи...
Прочетох темта и съм силно притеснен този Fuji RSG 12 LECA дали е нов и не е наложен или е пълен боклук. Аиде да коментирате малко този модел. МОЛЯ. кои какво мисли?
Ужас, то човек да не знае какво да купи...
Прочетох темта и съм силно притеснен този Fuji RSG 12 LECA дали е нов и не е наложен или е пълен боклук. Аиде да коментирате малко този модел. МОЛЯ. кои какво мисли?
Нищо нова относно него малко по голям топлообеник същия компресор и нов софтуер ааа и един нагревател на ваната
Имам 12LGC и след около година ползване изхвърлих ябълко-катехиновия филтър. Сега искам да си сложа на тяхно място филтър от активен въглен за аспиратор, но не мога да си спомня дали оригиналните филтри бяха в малки пластмасови касетчици (както е на една Мидеа на работа), или просто бяха набутани на статично място на пластмасата зад филтрите за прах? Който има същия климатик би ли погледнал и да ми каже?
В най-горната част на вътрешното тяло под самата решетка има 2 правоъгълни участъка, в които се слагат дезодориращият филтър и въпросният ябълков антибактериален филтър.
Ясно, значи няма отделни касетчици, ще взема един филтър за аспиратор с активен въглен да си изрежа филтърчета за там.
Здравейте,
ще закупувам климатик тези дни, но понеже не мога да изчета всичко написано в този изключителен форум ще помоля за съвет от компетентните хора (аз нищо не разбирам). Помещението, в което ще се постави климатика е около 50 квадрата, имам на разположение около 3000лв. Казаха ми, че за това помещение трябва 24-ка климатик и да си избера между Fujitsu, Mitsubishi i Daikin. Като казаха, че това са водещите марки и каквото и да избера няма да сбъркам. Попитах приятели с климатици, които уж разбират и ми казаха, че от гледна точка на цена, разход и т.н. най-практично е да взема Fujitsu. Иначе казват, че Mitsubishi ги водат за най-добри. Моля за съвет!
За това огромно помещение по-добрия вариант е с две машини.
Подкрепям - варината с две 12-ски осигурява не само повече комфорт, но и е и по икономичен. И се вместваш и в бюджета.
Зависи от помещението:изолации,начин на използване.За магазин може да са малко две 12-ки.
Благодаря ви за бързите отговори! Предложиха този вариант, но жена ми не иска и да чуе и дет` се вика до преди да се оженим бяхме мъже Ще обмислим пак този вариант, но ако трябва да остане един голям климатик , коя от трите марки да избера? Като ми дадоха цена за Fujitsu 2700лв, за Daikin пак около толкова, а за Mitsubishi-то казаха ,че ще е между 3000 и 3500 но, човека нямаше каталог в него като идва да гледа помещението. Та жени ме естествено каза, че щом е най-скъп е най-хубав Но дайте акъл като компетентни хора
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340880772[/time]_________________________________________________
Помещението е хол+трапезария+кухня, ново строителство с PVC дограма
Значи климатика ще се ползва за апартамент на третия етаж в Пазарджик. Стаята е хол+всекидневна+кухня (около 50 квадрата) Апартамента е газифициран, но зимата едвам изкретахме с сметките за газ, защото няма хора около нас в блока. Решихме да сложим климатик само в тази стая за охлаждане и отопление, за да го ползваме и евентуално зимата ако не може да плащаме газта. Не знам дали е от значение , но на този климатик ще стой бебе. С пвц дограма е стаята не знам дали е двоен или троен стъклопакета. Има изолация на пода и на стените за тавана незнам, защото на пода е правена допълнително (аз съм зет в този апартамент и не съм много наясно със строителството,а жена ми хич) Изложението е юг-запад. Приготвил съм около 3000-3200 макс. За температурата не съм мислил, но трябва да е нормална за бебе- зимата около 22-23, лятото към 25-26. Моля да ме посъветвате между трите марки, които съм споменал по-горе
50 квадрата е доста, а тази зима температурите паднаха и се задържаха за 10-15 дни на -10 -15 градуса под нулата.
Най-слабото п о мощност за единичен климатик което може да се сложи е този General/fuji electric/fujitsu AWHZ24LBC Nocria, но е над финансовия лимит...
Други възможности са:
1. Fujitsu General, ASHG30LFC
2. или в най-лошият случай 24-ката модел LC или LFC -от тук изтегли и разгледай каталозите.
Все пак 24-ката е с 43-44 кг външно тяло, а 30-ката е с 62 килограма външно тяло което предполага по-стабилна работа на ниски външни температури, по малко "набиране" на компресора= по-малко консумиран ток.
А за Пазарджик на 3-4 години има по една сурова зима с много студ и мъгли от р.Марица ...
3. fujitsu 24LDC
4. mitsubishi--heavy-srk-/-src-63-zk-s-1169
По-добрия вариант е с 2 климатика, но ако няма съгласие...
Вариантите са 2 климатика са доста повече:
1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 50ZJP-S + MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S
2. комбинация на подов(да кажем дайкин 25-ца) Подово-Стенен - FVXS25F - Professional със стенен MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25ZJP-S или FUJITSU ASYB-12LDC
При наличие на 2 климатика един от които подов:
а) ще е по-равномерна температурата под-таван
б) когато единият дефроства другият ще работи и няма да изстива стаята по време на дефрост
в) ще може по-добре да се подбира мощността според желаната температура и външната такава на околната среда
г) ще е по-малко течението от климатика/ците.
Същото без точка "а" важи ако се купят и монтират 2 стенни климатика.
Каквото и да правиш гледай да не падаш под номинална мощност от 8 киловата независимо дали ще закупиш един климатик или два.Ако са два климатика сбора от номиналните им м ощности не е добре да е под 8 киловата, освен ако поне единият от двата няма максимална мощност над 6 киловата.При всички случаи не бива да се пада под 7 киловата номинална мощност независимо дали ще е един климатик или сборуваната мощност на два климатика.
Ако решиш да са 2 климатика запомни: НЕ купувай 2 дайкина- 1 може + друга марка, но не и 2 дайкина.Ако помещението е по студено имат склонност при емператури под +2 градуса да дефрост на всеки 50-80 минути в зависимост от зададената температура за поддържане и може да си останеш на ладно, а съпругата как ще те не е истина ...
В най-лошият за вас случай сметките ще са 50% по-малки от тези на газ.
Успех, ако има въпроси питай.Има много съфорумци които ще опитат да помогнат.
Благодаря за обективното мнение, ще мислим и ще напиша какво сме взели.