Страница 52 от 148 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

А турбината на макс ли беше по време на замерването,че на по-ниска степен ще вдигне над 50гр.?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2008

да мн силно фучеше....

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Аз пък го меря със включено ECO , което гарантира и еднаква консумация. При различни външни температури си ограничава максималната мощност (консумирана) различно, което прави сравнението трудно. Според външната температура съм виждал максимална консумация от 1800W, 1740W, 1500W. Затова го ограничавам на номинал и съм сигурен за консумацията поне.
    А най-несигурното в цялото измерване е дебита. - Прахоляк по турбината, питата, филтрите компрометират измерванията. Пробвах няколко пъти с отворен преден капак, изходящата температура спада с 1,5градуса и се качва с толкова при затворен.
    След почистване на филтрите (видимо тук-там има малко прах) се усети по-силна струя, което пак води до падане на изх. температура. Отделно примерно при Quiet в сервизното дават вент. да се върти с 700об./мин. , а според фотоапарата са 600 оборота.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Май се чудите кво да правите та сте се захванали с тия измервания. Има ли значение колко градуса изкарва важно е да е топла стаята.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Така си мислиш. Ама прасето се контузи, ракията изстина и работа бол.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Пловдив

Ще използвам темата да попитам / дам мнение за нещо, което ми прави силно впечатление. Имам монтиран 12LGC с 3.5м тръбен път (по мое изискване над 3м) и при дефрост или спиране на компресора се чува преливане на фреон. Миналата година монтираха 12LEC при родители те ми и са го монтирали с 1.5м тръбен път. Работи чудесно и няма никакви шумове от фреон при спиране и тръгване на компресора. Тази година монтираха 2-ри 12LEC с 3.5м тръбен и има същия звук от преливащ фреон. На баба ми монтираха преди година 12LEC с 1.5м тръбен и няма грам звуци от фреон. Та да попитам, защо се получава така, че когато се монтира според изискванията се получават кофти звуци, а когато е с къс тръбен път няма и помен от такова нещо?
    Четох тук наскоро, че един потребител добавил малко фреон и шумовете спрели от преливане. Може би е нужно при дългия тръбен път да се добавя някакво количество?
    Държа да отбележа, че всички клими работят супер, без разлика в дефрост или нещо друго...

8.  

9. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Чудна работа! Аз при 2,60м.(видим тръбен път) сънувам водопади!

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Ч.Н.Г много здраве, щастие успехи и работещи климатици

- - - Обновено - - -

някой може ли да помогне за моeто историческо FUJI 09LCC, което отново си трупа лед, започва да се образува в долната част около 5 до 10см от тавата си остава лед покрит със скреж и тавата замръзва. Преди 2 години като беше в гаранция му доляха фреон но скоро след това отново си беше същото, но беше края на миналата зима реших да не му обръщам внимание, важното е да топли, ама взе че се спука най-долната тръба на топлообменника та беше на заваряване и ново зареждане по везна. Малко след това отново си започна ледообразуването, понеже често го оставям на 16 градуса ми казаха че няма достатъчно топлина в стаята необходима за дефроста и да го държа на 18 - 20, но се оказва че няма голяма разлика. На два пъти му стопявам леда с топла вода, добре че имам достъп до външното, после работи без лед за 4-5 дни и пак, имам чуството че забравя да размразява, трябва да поставен на 22 - 25 градуса за да си дефроства нормално, другите ни климатици при същите условия си бачкат безпроблемно.
    Възможно ли е да има някой прецакан от датчиците за температура на външното тяло? Открих например че подгряването на компресора не се изключва и при 18 градуса външна температура ???
    Този пост е редактиран от Ogosh; 05-01-13 в 16:34.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Някой може ли да каже кой от термисторите може да си е променил стойността, забелязах че прави кратко размразяване и то по на рядко от преди, иначе си топли нормално, но се притеснявам от леда пак да не спука тръба

12. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

От каде си сигорен че е от датчиците? Може да има има недостиг на фреон и теч от някъде и затова да трупа лед.При заварка на спукана труба ако не е станала хубава то при студено и топло има раширяване и свиване на метала и е вазможно пак да пропусне и дасе образува микро пукнатина Имал сам доста такива случаи .Решение сабиране на фреона в външно тяло.Ндуване с азот вътрешния кръг за тест на проспуск .Ако всичко е наред източване на фреона от външно тяло и ше стане ясно откаде истърва ако има такова.На ново зареждане по табела и тогава може дасе каже дали е от датчици.

13. Member Аватара на frick
    Тук е от
    Apr 2011

Няма ли да е по-добре да се проверят първо датчиците и тогава да се правят останалите проби.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh Виж публикацията
    ... трябва да поставен на 22 - 25 градуса за да си дефроства нормално...
    Що ли ми се струва, че не е от датчици и липса на фреон...?

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

ами проблемът е от 3 зими, първата му доляха фреон, миналата зима след като спука тръба и отлетя фреона, беше ремонтиран и зареден по везна с точното количество, бяха му направили и тест с азот да не би да изпуска и уж всичко е наред ама не, иначе си топли

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Това е термистора за FUJI 09RLQ-12RLQ, не съм сигурен дали е същият и при LCC, но е насока някаква. Дефроста трябва да спре при отчитане на +16гр.С. , т.е. 7,5 килоома или напрежението върху него при стоп на дефроста да е 5-4,4 = 0,6V.
    Стопли го с пръсти и трябва да не слиза под 3 килоома. Друг вариант е да го преместиш по-надолу - около мястото където замръзва.FUJI_9LRQ_12LRQ.JPG

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

благодаря за информацията, предполагам че таблицата се отнася за термистора на топлообменника, може ли да се достигне само с разглобяване на кутията откъм щуцерите?
    Днес махнах пластмасовата решетка като оставих кафеза на датчика за външната температура само. Наистина в долната част има един ръб, който опира в ламелите плътно и при размразяването задържа свободното изтичане на водата, а както е при мен с този бъгав дефрост направо е като формичка за лед, де да можеше да се маха на парчета и после в ракията

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе