Страница 53 от 148 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2013

Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

От 20 декември сме собствeници на General ASHG-12 LEC. Преди една седмица започна да бръмчи странно преди да пусне топлата струя. Звука прилича на резонанс от нещо или като от трансформатор.
    Днес идваха техниците, поизкривиха решетката зад жалузите и казаха, че си им е сериен проблема и точка. Е шума не само че не изчезна ами и стана още по-нетърпим.
    По-добре да си бяхме купили някакъв кучи климатик да му не дрънкат частите.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

някой сблъсквал ли се е с объркан софтуер на fujitsu ?, във вътрешното и външното тяло има по една памет 93lc46, понеже при мен често спира тока, та да не се е омазал eeprom-a, както често става при телевизорите.
    Преди време бях писал за подгряването на компресора, което при мен не се изключва и при външна 20 градуса та можеби в софтуера да е проблема. Ако някой има изчетена памет за 09LCC моля да пише, имам програматор и ще експериментирам.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Смени външния датчик одзад на външното тяло е.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

успях да разглобя капака и достигнах до датчика, в долната част, това кой датчик е pipe termistor или discharge pipe termistor? А този за външната температура го измерих на 10 градуса съпротивлението му е около 14k-ома дали е нормално?

- - - Обновено - - -

Ето снимки преди и след дефрост, който траеше 9 минути, имам чуството че датчикът на топлообменника е за смяна, би трябвало да спре дефроста при достигане на 12 градуса, ама в долната част си остава неразтопено и постепенно се вледенява
    DSC01277.jpg
    DSC01278.jpg
    Този пост е редактиран от Ogosh; 23-01-13 в 18:46.

6. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте,
    Имам нужда от вашето експертно мнение:
    От един месец се чудя на какъв климатик да се спра - ново строителство, хол 31м2, 81м3 съседи имам отстрани, но не отгоре и отдолу, поне засега.
    В момента се отоплявам на газ, но ми е скъпичко и искам да сложа клима, така или иначе ще ми трябва и за охлаждане. Първо си мислях да сложа нещо по-евтино, но така или иначе ще давам доста пари та,
    Спрял съм се на 4 модела:
    TOSHIBA Ras 16 SKV2-E
    Daikin FTXN50L/RXN50L
    Fujitsu General ASHG14LE / AOHG14LE
    Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA/MUZ-GE50VA или GE35VA

Фуджицуто засега ми е фаворит, но бих искал и мнение от хора които разбират то тези машини.
    Благодаря много!

7. Member
    Тук е от
    Aug 2008

от тези mitsubishi 50va има най-добри показатели но щом си фен на Fujitsu помисли за Fujitsu AWYZ 14LB NOCRIA e би бил най-добрия избор по-скъп е но е много по-мощен и икономичен от изброените

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Хубаво е да кажеш град , изолация и външни стени ... Иначе от изброените Toshiba-та и Фуджицуто ми се струват слабички МЕ-то го гледам е скъп доста по сайтовете . Най добре даи още малко и си вземи това General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria ще ти е топло 100 %

10. Тук е от
    Jan 2013

Нокриата ми идва скъпа, и без това достатъчно раздух бюджета

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Хубаво е да кажеш град , изолация и външни стени ... Иначе от изброените Toshiba-та и Фуджицуто ми се струват слабички МЕ-то го гледам е скъп доста по сайтовете . Най добре даи още малко и си вземи това General-Fujitsu, AWHZ14LBC Nocria ще ти е топло 100 %
    В софия съм, изолация ба ли го, сигурно 7см. само 1 външна стена, на която са прозорците. Дограма - 5 камерна Сламандър, без к стъкло

11. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Ето една друга идея http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=518 щом си раздул бюджета

Това също си залужава парите http://klimatici.biz/klimatik-hitach...c%2050fh7.html

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

някой да знае откъде да си купя на разумна цена, термистор за външна температура и термистор на външния топлообменник за FUJI 9LCC?
    след серия измервания се оказва че и двата са мръднали
    Този пост е редактиран от Ogosh; 04-02-13 в 10:50.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте искам да питам някой нещо.Имам 12 ЛГЦ и забелязах че като се прибера от работа е настроен на 20 градуса.потдържа ги.като го усиля на 24 например да стопли бързо тои засилва оборотите за 3-4 мин и почва леко да духа доста топло но то не успява да вдигне температурата.става много плавно за часове.това проблем ли е.сега забелязах че като си го пусна на МЕД си вдига нормално за час до 23 градуса което е по добре.Така ако го ползвам какво печеля и какво губя.отоплявам 17 кв хол и коридор 5 кв.Благодаря.като вдигне градусите си го правя на АУТО и си ги потдържа.Имам чувството че не може да прецени с каква скорост да духа.Незнам не съм компетентен затова питам вас.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

На High вентилатор най-бързо ще стопли и ще е най-икономично, недостатък - духа доста.
    За икономично и бързо ще ги подредя низходящо: High, Auto, Med, Low, Quiet - ти си избирай според усещането ти за комфорт.
    Това че си избрал High не значи че ще работи на него, а според това каква разлика има да гони, може и да не заработи на High ако е близко до зададената температура.
    Ако включиш и ЕСО ще е още по-икономично, но малко по-бавно ще достига заданието.
    Аз почти винаги го карам на ЕСО и High и ми е достатъчно.
    Чистиш ли филтрите? - повече дебит = повече отнета топлина = повече топлина във стаята.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2008

ok.MEPCИ

17. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Шумен

Здравейте, искам да питам нещо, защото нищо не разбирам от климатици. Имам LDC12 и LGC12. Тази седмица отсъствахме семейството и бях оставил климите на +17 градуса. Днес се върнахме и се оказа, че LDC-то е обледено здраво. Навън днес температурите стигнаха до +3 градуса. В жилището температурата си беше +17 градуса. Пуснах и двата климатика на +23, но LDC-то влезе в режим дефрост. Не можа да размрази нищо и утре ще викам техниците. Искам да спомена , че проблема го прави за 2-ри път и то точно на +17 градуса. В много по-голям студ съм го оставял на +18 и не е имало проблеми. Предния път, като замръзна, техниците казаха, че 4-пътния вентил бил задържал, но проблема се повтори. Искам съвет как да постъпя. Климатика има още 4 месеца гаранция.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Според мен е нормално при +3 градуса и надолу да има заскрежаване.Правите ли разлика между заскрежаване и обледненяване?

Просто 12/9 LDC не си дават много зор при настройка на +17/+16 градуса и външни положителни външни температури.Отделно не забравяйте, че тази седмца времето беше доста влажно и това няма как да не се отрази на заскрежаването на климатика.

Преди да ги викате трябва да направи 2-3 дефроста и тогава ако е още обледенен(а не заскрежен) да ги викате.Моите и двата са така, но по принцип аз у дома го настройвам най-малко на 19 градуса...в офиса се случва по -често, включително и тази седмица да стои заскрежен, но през деня к огато му задам 22/23 градуса и за 8 часа изчиства топлообменника.

За да размрази/дефростне го натройвате на +23 градуса к огато сте у дома в това помещение и за няколко часа(5-6) часа го държите на тази температура.Ще направи няколко дефроста при които би трябвало да изчисти топлообменника.
    Друга възможност е да видите 10-дневна прогноза за времето в София, България - Sinoptik.bg кой ден прогнозата за вашия град е за положителни температури над +5 градуса и да го изключите от таймера като му зададете сутринта да се изключи в 11'00 часа и да се включи следобяд в 17'00 часа-при положителни температури всичко натрупано на топлообменника като лед/скреж ще се стопи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе