Защото стигайки температурата пуска по малко ток към компресора с цел икономия.
Нищо му няма,ползвай си го спокойно всички инвертори са така,само пускай вентилатора на Ауто или нещо по тихо за да няма дискомфорт от по студения въздух...
Защото стигайки температурата пуска по малко ток към компресора с цел икономия.
Нищо му няма,ползвай си го спокойно всички инвертори са така,само пускай вентилатора на Ауто или нещо по тихо за да няма дискомфорт от по студения въздух...
Здравейте,Фуджицу 12LMCA-на 2,3,4 авто и паурфул,се едно работи на еднаква степен турбината,духа с еднакво силно,само на 1 степен духа по-слабо,без значение каква температура е зададена!Защо така,и когато е на авто,дори като си достигне зададената темп.вентилатора не утихва,а духа силно хладен въздух,което е неприятно!
Препоръчително е да се използва автоматичен режим на вентилатора,относно опцията Режим мощен(powerful)климатика работи с пълна мощност с цел да се достигне бързо желаната температура и когато това стане функцията се прекратява автоматично или пък са изминали 20 минути от нейното начало.Обикновено на 7-8 минута се достига желаната температура или поне при мен е така-моя климатик е14LMCA.Духа хладен въздух защото вече е достигната желаната температура и климатика само я поддържа,такъв е принципа на инверторния климатик.Ако климатика изключи то температурата в помещението е станала по висока от зададената.С постоянното духане се свиква с времето а ако нощем ти пречи има опция за сън.
Здрасти,
най-накрая ми го монтираха. След толкова много четене се бях наплашил за шумове, веене и т.н. :-)
впечатления от първия ден:
огромни са и вътрешното и външното тяло. Сигурно съм с най-големия климатик в квартала :D
никакви дразнещи шумове не съм доловил.
Въпреки, че мястото на вътрешното според мен е най-неоптималното от трите възможни работи абсолютно ОК и си постига равномерна темп без да се усеща дразнещо духане там където се седи в хола.
Явно ще върши работа. Факт - няма грам екстра, но това не е изненада. Искаше ми се да има плазма, йонизация, uv лампа и самопочистващи филтри, ама прецених да не давам +1000лв. Ще взема да си купя отделен уред за пречистване може би.. Ама още една кутия да се пречка.. И още една духалка - сигурно затова ги оценят толкова скъпо като вградена екстра в климите, защото спестяват място и допълнителни източници на течения.
При мен имаше особеност, че вътрешното тяло е на стена с лек вдлъбнат овал, но в крайна сметка го сложиха.
Монтажниците бяха ОК, културни и внимателни, но със сигурност не перфекционисти, каквито съм забелязал, че има тук.
Може би идва от това, че 95% от работата на фирмата е индустриални клиенти като дейта центрове и други и там предполгам други неща са важни в сравнение с монтаж в частно жилище. Въпреки, че съм доволен със сигурност следващия път ще се доверя на някой от тук. Твърдо смятам, че трябва да се поощрява перфекционизма и вниманието към детайлите. :-)
Забележки към монтажа:
- запълниха дупката с пяна. Тук се шири мнението, че е лоша практика, защото би могло да смачка тръбите - на мен ми звучи абсолютно логично, но според тях са глупости. Оставих ги да я напълнят, защото нямаха с какво да я замажат иначе.
- можеше доста по-хитро и креативно да се подходи към вдлъбнатата стена, но те по-скоро приложиха груба сила :-) Не че нещо много по-различно щеше да се получи, не очаквам и странични ефекти, но все пак се връщам на въпроса с перфекционизма..
Перфекционизмът е черта на характера, не може да се вмени за съжаление. Ако можеше, щеше да е страхотно...
При мен запълниха дупката със някакъв специален пластелин и отвън сложиха пластмасови тапи за по естетичен вид.
Този пост е редактиран от алексей; 30-10-15 в 11:42.
При мен с нищо,оставиха я да зее и аз я запълних с гипс.
Има си нискообемна пяна с разширение до 10-15% за целта.Това, че си ползват стандартната монтажна е в минус за монтажниците.
Откакто ми се повреди съчмата на една пяна и пона да не спира не ги ползвам вече доста години си подмазваме с гипс става си перфектно.
Здравейте, решил съм да закупя два климатика Fujitsu General.
Интересува ме компресорите на ASHG12LMCA/AOHG12LMCA и ASHG09LMCA/AOHG09LMCA еднакви ли са?
Топлообмениците на външните тела какви са и как се справят зимата...?