За парите си е добър. Аз имам един вкъщи, който е с 300лв. по-скъп, на МЕ, с 4,5м тръби, който също се чува. Ако е с по-дълъг тръбен път, най-веровтно няма да има шум при он/офф.
За парите си е добър. Аз имам един вкъщи, който е с 300лв. по-скъп, на МЕ, с 4,5м тръби, който също се чува. Ако е с по-дълъг тръбен път, най-веровтно няма да има шум при он/офф.
Този пост е редактиран от rosswen; 17-05-19 в 16:33.
Имаме 2 броя 12 lmca. Първия е с 2.4 тръбен път другия е с 3.10 метра. Доста разлика има в шума от фреона при двата модела този с 2.4 не се чува почти при дефрост за другия наблюдения нямаме още.
Гена , модела си е добър. Моя е с 7м. тръбен път като от външното тръбите се качват нагоре влизат в тавана и после слизат директно към вътрешното. Просто не исках да дупча фасадата на къщата и да ми се моткат тръби в хола. Шум от фреон-никакъв. Пукане на пластмаси , липсват.
Така е, и аз съм доволен от модела. Кой друг климатик в този ценови клас отдава до 5,3 киловата? Успешно успява да стопли тази зимата почти целият етаж от студената ми къща и то с доста приличен разход на ел. енергия. Няма нищо общо като работа с онова злополучно Фери, което работеше като конвенционалка - on/off и чупеше електромера откъм разход. Именно поради тази причина взех още една такава машина само, че LMCE, понеже повече ми харесва дизайна на вътрешното тяло от това на LMCA.
Наистина вероятно е до партида при мен почти не се чува външното тяло.
Не си си чистил филтрите или си го пуснал в режим икономия. Монтажа визуално не ми харесва май не си взе поука от грито? А разлика единственно в капаците на вьтрешното има.
Прав си, не съм чистил филтрите, ще взема най-накрая да ги измия, и да в режим икономия е. И за монтажа си прав - ти по-добре направи нещата и изпипа монтажа и с голямо нежелание взех Fujitsuto от друго място, но в Плевен намерих LMCE само в две фирми и както се казва реших да избера тази, която е по-малкото зло.
По нататък ми предстои купуване на още един климатик и определено пак ще те потърся.
Филтрите си ги правиш на таймер - 400ч. около 2 седмици и сам ще ти напомня че са за чистене.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Можех да ти доставя лмце. Филтрите сьм му ги нагласил на 1000 часа да индикира. Ако наистина са мрьсни филтрите вереоятно затова да е по шумно външното.
Dodo чисти ги бе човек , моя на 400ч. и събират прахоляк. Лампичката като замига и ме дразни. За да те амбицирам , да знаеш че при замърсени филтри разхода може да се вдигне двойно
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Моите, когато работят непрекъснато, ги чистя и аз на две седмици. Опусна ли една седмица, събира яко прахоляк. Особено голямата машина. Сигурно, защото тя обръща въздух колкото другите две, взети заедно, че и повече.