Когато стане въпрос за климатици Fujitsu-General и компресори почти винаги се стига до компресори на Toshiba. Тук пише кой ги произвежда (ако не всички ,поне голяма част от тях).
ФУД... си тачат компресорите ТОШИБА.В близкото минало направиха серии чудесни машини с тях, ама вече няма..
Прединия модел 12LEC беше с компресор Панасоник сега дори не съм си правил труда да отварям и гледам. Ако търсиш 9ка с двоен кондензатор на добра цена е Panasonic RE9QKE
Здравейте,
в понеделник ми беше монтиран климатик General 12lmca.На другия ден като погледнах външното тяло има наклон напред,искам да попитам дали това е проблем и какво трябва да се направи?
Благодаря за помощта предварително.
Външното тяло трябва да бъде нивелирано във всички посоки.
Благодаря за бързия отговор Александър,предполагам ,че от сервиза трябва да дойдат да си го нивелират или не им влиза в задълженията,въпреки че не са си свършили работата коректно.
Този пост е редактиран от avenger; 20-11-15 в 19:39.
Задължение да напряват качествен монтаж. При Вас явно това не е направено.
Ще им звъня утре и се надявам да се окажат разбрани и да си оправят недовършената работа.
А вие как решихте, че не е нивелиран. На око ли. Защото може да се получава оптическа измама. Примерно на моята къща (стара) самата мазилка не е еднаква по вертикала, което се увеличи с поставянето на изолацията. И нивелирания във вертикална посока климатик отстрани изглежда, че е наклонен напред.
VanDan и аз първоначално си помислих ,4е може просто да изглежда наклонен,но го проверих с нивелир и има голям наклон напред.Преди малко разговарях и със сервиза и според тях не било проблем да има наклон напред,но настоях да доидат и да си го оправят.
не ве що ще има проблем .. освен да трупа лед отпред и да счупи перката ама то това не е гаранционен проблем и не ги касае
Въпросче относно Фуджицу ASYG 12LMCA - как Ви работят вентилаторите при вас?Нашия когато е на тих режим-най-ниска степен си духа слабичко и тихо.Обаче пуснели се на авто,силно или средна скорост-скоростта е една и съща.Просто не се променя нищо.И климатика сякаш е само с 2 степени.На МЕ си се променя силата на въздуха веднага зависи на кой режим го слагам.
ПП:Сега прочетох друго мнение като му се зададат 30 градуса-степените си идват обаче при зададени 24 и толкова стаята явно работи на средно или нещо от сорта и тих режим.
Този пост е редактиран от Jordan Totov; 20-11-15 в 23:34.
нормално е ,той сам си намалява степените ако не са нужни