Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 144

Странни звуци от 12LGC. Причини!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

ми такъв ми беше бюджета, 2 климатика и от там кошара, количка, раждане и т.н. и т.н. ако бях зел за 2000 лв тряя зимам само 1. А нали са fudjicu

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

В интерес на истината да не би монтажа да и усран? Аз имам сложени над 40 LGC-та и втора година нямам нито едно оплакване? Макар да са по-бюджетни машини?

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Пусни на вентилация да елиминираш компресора и фреона, да видиш дали пак се чува.Тръбите ти отзад ли излизат или странично.Имаш ли огъване на тръбите някъде при монтажа, защото може и някоя тръба да е попрегъната, знае ли се.

5. Тук е от
    Nov 2011

Странично излизат

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А като излизат от стената, колко са прегънати.Пусна ли само на вентилация.

7. Тук е от
    Nov 2011

Като излезнат от стената тръгват право на долу към 90 градуса ъгъл, и после с по тъп ъгъл завиват във външното тяло. На работа съм и не съм пуснал вентилацията. Проблема е че предния път като се случи (преди 2-3 седмици) на другия ден нямаше нищо и работи нормално до снощи. Не знам довечера дали ще задрънчи пак. Ще пробвам вентилацията ако забучи.

8.  

9. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

General ASHA12LCC с тръбен път около 1 метър (сандвич )- безшумен . Преди това беше монтиран на друго място със същия тръбен път- пак безшумен.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от ssaattyyrr
    Като излезнат от стената тръгват право на долу към 90 градуса ъгъл, и после с по тъп ъгъл завиват във външното тяло. На работа съм и не съм пуснал вентилацията. Проблема е че предния път като се случи (преди 2-3 седмици) на другия ден нямаше нищо и работи нормално до снощи. Не знам довечера дали ще задрънчи пак. Ще пробвам вентилацията ако забучи.
    Като се върнеш у дома, пробвай на вентилация.Ако шума го няма, проблема ти е в монтажа на тръбите.Ако са ги огъвали по-зверски, там, където след стената отиват на 90 градуса може да има прегъната тръба.Ако пак го има, значи причина е вътрешното тяло, ама това вече сервиза са длъжни да си го оправят, не е твой проблем.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

шума няма да го има на вентилация щото е от фреона .. за съжаление от евтина машина толкова .. ниския клас машини не са за спалня освен ако не си мазохист или глух ..

12. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

ssaattyyrr има проблем с ASHG12LE,а не с LGC! Писах по въпроса в другата тема(срам-несрам)!

13. Тук е от
    Nov 2011

е тай де значи съм вкарал 1250 лв за тоя дето духа, поне от всичко до тук така разбирам. От 2 часа климатика си работи и аз го дебна, а той гада, мърка така приспивно .... не вярвам от 2 ракии да не го чувам дрънченето . В момента навън е около 10 градуса и мога спокойно да си спя. Значи да очаквам при падане на температурата да ми прави живота на трапища така ли? Снощи беше под 5 градуса с гадна мъгла. Няма смисъл в момента да включвам вентилация щото си е всичко ОК. Според вас има ли смисъл да викам монтажниците и да сменят двете вътрешни тела на тоя във спалнята с на тоя във хола? Продължавам да се ослушвам ако има нещо, развитие утре пак ще пиша. Проблема е че щом 1 път е затракало пак ще затрака.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

много ме съмнява да ти сменят вътрешното тяло щото така искаш ,да не говорим за 2 тела .. ще има вдигане на рамене и клатене на глава както и реплики " нали работи " и " за тия пари толкова "

16. Тук е от
    Aug 2010

Колега, аз също съм с 12 LE (fuji) но това претракване от вътршното тяло при мен го няма. Чува се едно препукване на пластмасата при спиране на компресора, но доколкото схванах от стари теми във форума това е нормално за семейство фу---. Колеги имаха подобен проблем с тракане от перката на вътрешното тяло и при тях се оказа втулка ( но говорим за вече малко амортизирана машина , а не за нова). При мен при режим отопление на 1 степен не чувам струята на въздуха, а само клокоченето и припукването на пластмасата (за около 10 sek.) при спиране и стартиране на компресора, понеже при тези температури работи на on-off режим. Чувам и компресора отвън , понеже е закрепен на стената до прозореца. При степен 2 на вентилатора струята от вътрешното тяло е малко по -шумна и не чувам компресора ( с дървена дограма съм) . Клокоченето си остава при спиране и стартиране на мотора, също и припукването на пластмасата.

17. Тук е от
    Nov 2011

еи ся го набримчих на 26 градуса да ми топли а в стаята беше 23, външното тяло лека по лека развъртя компресора мога да кажа доста безшумно, в началото вътрешното тяло съответно чакаше, после леееееко забуча, доста по леко от случая за който говорих и след това си млъкна и си работи на най-слабата степен на вентилатора вече 5 мин едвам го чувам. А сега как да имам претенции към монтажници и фуджицута и тем подобни? Дали има значение влагата навън?

18. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Ако турбината не е добре балансирана с пластините(и китаеца не си е изял ориза),предполагам,че по-бързо разбива втулката.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Хладилникът издава странни звуци
    От em4000 във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 23-05-13, 14:59
  2. Хладилник фризер LIEBHERR CP 3523 издава странни звуци
    От nikolovvd във форум Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 19-01-12, 00:47
  3. 12 причини да не купуваме iPhone 3G
    От Riki888 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 32
    Последно: 19-01-11, 23:02
  4. Рестартира ми се компютъра - причини ?
    От georgikirchev във форум Windows
    Отговори: 53
    Последно: 11-07-06, 13:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе