Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 188
Like Tree28Одобрявам

Нокрия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Нокрия

1. намалявате до минимум зададента темература на климатика(на НОкиря не знам колко е 16 или 18 градуса или може би 10 градуса)
    2. отваряте максимално прозореца.
    3. засичате по часовник 5 минути.
    4. затваряте прозореца
    5. задавате на климатика температура от 26 градуса.
    6.След 40 минути "вадите яйцата и започвате да ги варите под климатика" към тях може да добавите и "нещо друго" за подправка ...

2.  

3. Тук е от
    Nov 2012

Притеснявам се понеже навсякъде из форумите пишат за инверторните , че за самия климатик не е благоприятно честото включване и изключване. А защо не може да достигне зададените температури.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2012

Това не е нормално, или термометъра не ти е в ред, или нещо му куца в монтажа на климатика.

Не може при зададени 22 градуса да поддържа 19

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На къде ти сочи хоризонталната клапа и къде е монтиран климатика.Има ли нещо около него - гардероби, шкафове и т.н.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

При външна температура над +12 гр. съм забелязъл че хич не си дават зор Фуджи... Настрой му 24-25гр. и виж как ще ти хареса и си карай така. Винаги може да се получи разлика между зададена и достигната температура. При положение че вашия изключва значи нещо му казва че е стигнал температурата. Някакви секции да пречат на въздушния поток? Клапите да не са отвесно надолу, а 1 или 2 позиции напред.
    Друг вариант на проблема (имаше я и при мен такава разлика) - въздушния датчик е прекалено близо до топлообменника и се лъже че е станало топло и спира компресора. Тоя проблем го реших с изкарването на датчика вън от климатика (отгоре).
    Ей тука съм писал за обратния на тебе случай: пост №110
    https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post591550
    Този пост е редактиран от zxc0; 30-11-12 в 16:48.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Не е много вероятно, но все пак провери дали случайно климатика не си мисли, че трябва да поддържа 19 градуса, а на дистанционното да се изписва 22. Примерно при моите Дайкини ако дистанционното не е насовено към климатика и сменям градусите, те на дистанционното си се сменят, ама климатика не пиюка, че е приел командата.
    Та ги раздвижи градусите малко нагоре надолу или включи и изключи климатика та да се разберат дистанционното и климатика на колко градуса да държат.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2012

[edi1]На къде ти сочи хоризонталната клапа и къде е монтиран климатика.Има ли нещо около него - гардероби, шкафове и т.н.]
    Климатика е инсталиран на разстояние 50 см. от тавана.Помещението е 26 м2 , високо 3 м или или идва 78 куб.м.Около климатика няма нито шкафове нито гардероб.

- - - Обновено - - -

zxc0............... Клапите да не са отвесно надолу, а 1 или 2 позиции напред.

Колкото и смешно да звучи но с техниката съм гола вода .Климатика съм го настроила на 22 градуса, при режим HEAT, FAN KONTROL - AUTO. Друго не смея да бутам и затова се обърнах за помощ към всички в този форум.Изчетох доста коментари и честно да си призная повече се обърках , защото един казва вентилатора / fan kontrol/ да е на AUTO , а друг препоръчва 1,2,3 или 4 степен .Бутон AIR DIRECTION не съм го бутала защото в указанията пише, че те се настройват автоматично. Просто не знам вече какво да правя. Сега изключих климатика от кабела и ще го пусна след половин час отново.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

здравей , предполагам това ще ти свърши работа : http://v-clima.com/get_file.php?tabl..._images&id=640

1 градус разлика не е проблем - предполагам термометъра с който мериш не е верен, аз имам 3 и всички показват различно сложени един до друг особенно тези купени за по левче. за нокриата си дала 2500 предполагам трябва да вярваш на нея

аир директион - трябва да си го включиш за определена посока или да се връткат клапите. ако не се връткат може да има по-топли и по-студени места в стаята, а може и това да искаш.
    лично аз дайкина го оставям на ниска темп. и да се джурка в всичка т когато ме няма, когато съм в стаята е в една посока - към мен.

11. Тук е от
    Feb 2012

здравеите,по темата... може би термометъра наистина не е верен,моята нокриа съм я настроил точно така : желаната темп. и фан контрол на авто, при мен също работи извесно време и спира ,после пак тръгва,но си достига желаните градуси ,и то точно, при зададени 22 термом. показва 22 или при зададени 24 термом. показва 24 градуса, отоплявам стая от 34 кв. и меря темп. на 1м. височина и то далече от климатика, навсякъде темп. в стаята е еднаква с изклучение на пода, където около 1градус по-ниска. и аз, така се чудех и притеснявах,докато не си купих от технотата един термометър с влагомер на hama за 25лв. и всичко си доиде на мястото,дано и при теб в това да е проблема.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Горе-долу така трябва да показва дистанционното.
    Със зелено - трябва да е активно (да свети). - позицията на клапите "Air Direction" не свети и не се показва никъде.
    Със червено - не трябва да е активно (да не свети).
    Неотбелязаните са без значение или незнам дали светят или не.
    "Super Quiet" е лампичка на самото тяло и е добре да не свети (за твоя случай).
    Прочетете ръководството, за да знаете как да боравите с климатика. Все пак на дистанционното пише на английски, ами ако беше на японски (доста хора имат японски машини и се оправят).

Nokria.JPG
    Nokria2.jpg

13. Тук е от
    Nov 2012

Благодаря на всички , че се отзовахте.

zxc0 - мисля , че някъде по- горе бях писала , че съм настроила климатика точно както си го описал ти единствено не съм пипала бутон AIR DIRECTION. Прочетох ръководството , но моите притеснения бяха относно честото включване и изключване на климатика искам да разбера дали е нормално .За разликите в показанията на термометъра се поуспокоих - като се замислих разликата може би идва от това, че стаята е малко по-висока от стандартната височина т. е. тя е висока 3.10 м. и вероятно от там ми идва разликата но пак не съм сигурна.Благодаря Ви много за съветите.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Здравейте и от мен, от около година съм с Нокрия 14 и съм доволен от машинката, макар, че не я ползвам целогодишно. При мен монтажа е с около 2 метра тръбен път, монтажниците казаха, че нямало проблем да е по-малко от 3 метра. Когато работи, климатика е настроен на 22гр (режим топло), автоматичен вентилатор и духа във всички посоки. Климатикът е монтиран във всекидневната, състояща се от хол и трапезария, като част от струята отива в кухнята, която се явява г-образно продължение на всекидневната (отделно помещение без врата). Общо 40м2, около 100м3. Та в същата тази кухня имам монтиран стаен термостат на 1,5м височина, който показва 23 градуса при така настроен климатик.Климатикът работеше до средата на ноември при постоянно отворени врати, като по този начин насочвах част от топлината и към спалните на горния етаж, понеже нямах друго отопление. По мое мнение се справя отлично. Миналата зима го пробвах в студовете, вътре температурата си беше толкова, колкото я настроя. Направи ми впечатление, че доста често прави дефрост на външното тяло (южен монтаж), като след дефроста тялото си остава обледено, но климатикът си работеше безпроблемно. Други впечатления засега нямам.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от бори Виж публикацията
    Благодаря на всички , че се отзовахте.

zxc0 - мисля , че някъде по- горе бях писала , че съм настроила климатика точно както си го описал ти единствено не съм пипала бутон AIR DIRECTION. Прочетох ръководството , но моите притеснения бяха относно честото включване и изключване на климатика искам да разбера дали е нормално .За разликите в показанията на термометъра се поуспокоих - като се замислих разликата може би идва от това, че стаята е малко по-висока от стандартната височина т. е. тя е висока 3.10 м. и вероятно от там ми идва разликата но пак не съм сигурна.Благодаря Ви много за съветите.
    Бутни с два градуса нагоре и малко по-рядко ще включва и изключва. Нормално работи не се притеснявай.
    Бутни и AirDirection - то ако климатика се чупеше от бутане на дистанционното - здрави климатици нямаше да има.
    Все още температурите са високи и затова често изключва, отделно твоя гони 19 гр. как да не спре.
    Сложи го на 24гр. и виж колко градуса ще стане - Ако ти хареса карай така. Ако ти е студено дай му 25 гр. Какво те бърка колко показва на дистанционното - качваш градусите докато ти хареса.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Някой сети ли се да пита колко градуса е горе над климатика при тези 3 метра тавани?

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Сетих се и още нещо, което ми се случи в началото с Нокрията. При хоризонтална струя и макс. вентилатор (режим топло)струята се удряше в стената и се връщаше в климатика, като бъркаше датчика, че е топло и климатикът почваше да духа хладно, а всъщност в стаята не беше достигната температурата. И аз се шашнах, ама един майстор ме посъветва да отклоня струята от стената и всичко се оправи, така че , имайте и това предвид.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 13 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Коя да бъде машината? Нокрия или ...
    От joro_vk във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 505
    Последно: 06-10-21, 17:34
  2. Къде се намират датчиците на Нокрия
    От Ibr1975 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 05-01-13, 17:51
  3. Дайкин FTXS50J Proffesional или Фуджицу AWHZ 18 LB(нокрия)
    От Румен1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 24
    Последно: 01-09-11, 17:14
  4. Колеги дайте инфо европейска и японска Нокрия
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 5
    Последно: 15-04-11, 13:38
  5. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе