Страница 7 от 13 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 188
Like Tree28Одобрявам

Нокрия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Отговор: Нокрия

Здравейте!Искам да попитам Нокрията става ли за спалня и дали е много шумен?А другия ми въпрос е.Какво производство е?До сега срещнах:Китай,Япония,Малайзия?Благодаря!

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ambrozia403 Виж публикацията
    Здравейте!Искам да попитам Нокрията става ли за спалня и дали е много шумен?А другия ми въпрос е.Какво производство е?До сега срещнах:Китай,Япония,Малайзия?Благодаря!
    Ако спалнята е 35-40 квадрата ще е чудесен, но едва ли е така. Поизвежда се в Китай (което не го прави лош), въпреки лъжите на продавачите.
    gnf одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Да около 30 квадрата е но е спалня кухня и тераса в едно.
    Среден апартамент дължина на трите заедно 6м. широчина-4м височина-2.40м.
    Терасата е източна с външна изолация и пвц 5 камерна дограма с стъклопакет 4сезона и Ка
    Смятам че няма да има проблем за този климатик.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Задължително е оглед на място. Да се взима машина по описание е доста рисково.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

съгласен съм с МЕГА и да добавя : и особено рисково по съвет от нета
    за мен ти е малко помещението за нокрята. може и с хубава 12-ка , но ако ти стигат паричките слагай смело.
    моята е в 30 и малко м2 на 3.10 с огромни витрини и си върши работата. а на бас съм по-на-север от теб

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Еми в другата стая 20квадрата имам този PANASONIC CS/CU-E12-NKE-3 Etherea.До сега отоплявах целия апартамент с него без никакъв проблем.При зададени 22градуса в другата стая си държеше 20-21 градуса.Това зимата ама е шумничък.За това искам нещо тихо.Ако може предложете модел и марка до 2500 лв.Благодаря!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Ами 50 м2, добре че си се разминал само с шума...Може да погледнеш ME FH35. Ако ще дискутираме друго освен Нокрия е удачно да прехвърлиш питането в подходящата тема.

10. Тук е от
    Jun 2013

Здравейте.
    Обмислям купуването на една Нокрия- 14 за дневна с трапезария- 30 кв.м. и имам няколко въпроса, на който не открих отговор в темите:
    - Къде се произвежда AWYZ14LB NOCRIA- в едни магазини ми казаха Тайланд, в други- Малайзия, в трети незнаят;
    - Къде машината мери достигнатата температура- в дистанционното или при вътрешното тяло;
    За сега за това се сещам.
    Поздрави.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Модела се сглобява в Китай. Температурата се измерва от въздушния датчик на вътрешното тяло.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Производството е Китай, температурния датчик е във вътрешното тяло. Машината е перфектна.

(хаха, Сашо ме е изпреварил. )

13. Тук е от
    Jun 2013

Хм. Изненадахте ме. Очаквах някоя от двете държави, който посочих. Не разбирам защо разни смешни търговци лъжат по толкова елементарен начин като лесно се проверява във форуми като този.
    Както и да е. Не си знаят интересите. Със сигурност няма да купя от тях нито този за дневната, нито този за спалнята, нито тези за вилата.
    Също ме интересува като е китайска сглобка нокрията има ли проблеми със скърцане на пластмаси на вътрешното тяло при температурни разлики и реални ли са тези 22 децибела на вътрешното тяло?
    Поздрави.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от garvanski Виж публикацията
    защо разни смешни търговци лъжат по толкова елементарен начин
    Сам си отговорил на въпроса - защото са смешни...
    Изобщо не трябва да те притеснява, че модела се сглобява в Китай. Имай предвид, че даже и моделите за японския пазар, също се сглобяват в Китай. Проблеми с пукащи пластмаси няма, а колкото до шума... Машината си е здрава като модел и за да отдава такива параметри, е нужно да има добър топлообмен на изпарителя. Това се постига с различни скорости на вентилатора. Шума е индивидуален за всеки потребител, така че се абстрахирай от това колко му дават по каталог. При достигане на температурата и нейното поддържане, машината е тиха като цяло. Разбира се, има ли разлика която трябва да бъде компенсирана, вентилатора може да духа доста здраво...
    bobovo и Mega харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте, поръчах следния климатик - FUJITSU GENERAL - AWHZ14LB/A0HZ14LB. Точно по този начин ми е изписан в офертата, която ми представиха. Никъде не пише Nocria при положение, че изрично им казах че искам нокрия. Четейки тук из форума виждам, че за нокрия се говори основно с други означения - AWYZ14LB. Имам ли основание да се притеснявам, че е възможно да не е нокрия. Някъде преди бях чел мнение, че това са едни и същи модели с различни обозначения. Моля ви за еднозначен отговор и извинявайте ако е коментирано някъде преди - просто не можах да го намеря.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Няма от какво да се притесняваш .

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Едно питане за нокрия-та - имам 14-ка монитрана преди месец. Сложих и електромерче и показанията сочат 112Вата консумация при спрян климатик.
    При пускане консумацията плавно се покачва до към 650Вата и после постепенно слиза под 300Вата.

Това което ме притеснява е консумацията при спряна машина - очаквах нещо като няколко вата при тези външни температури. И евентуално до към 60-70Вата зимата под 0 ако си подгрява компресора.

В сервизното уви няма никакви особени електрически данни освен максималните консумации.

Ако е нормална консумацията май ще му монтирам ключ за включване и изключване - язък му и за дистаниционното и без това го ползвам само за включване и изключване.

Благодаря
    Този пост е редактиран от orlincho; 20-08-13 в 18:02.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 13 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Коя да бъде машината? Нокрия или ...
    От joro_vk във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 505
    Последно: 06-10-21, 17:34
  2. Къде се намират датчиците на Нокрия
    От Ibr1975 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 05-01-13, 17:51
  3. Дайкин FTXS50J Proffesional или Фуджицу AWHZ 18 LB(нокрия)
    От Румен1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 24
    Последно: 01-09-11, 17:14
  4. Колеги дайте инфо европейска и японска Нокрия
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 5
    Последно: 15-04-11, 13:38
  5. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе