Здравейте!Искам да попитам Нокрията става ли за спалня и дали е много шумен?А другия ми въпрос е.Какво производство е?До сега срещнах:Китай,Япония,Малайзия?Благодаря!
Здравейте!Искам да попитам Нокрията става ли за спалня и дали е много шумен?А другия ми въпрос е.Какво производство е?До сега срещнах:Китай,Япония,Малайзия?Благодаря!
Да около 30 квадрата е но е спалня кухня и тераса в едно.
Среден апартамент дължина на трите заедно 6м. широчина-4м височина-2.40м.
Терасата е източна с външна изолация и пвц 5 камерна дограма с стъклопакет 4сезона и Ка
Смятам че няма да има проблем за този климатик.
Задължително е оглед на място. Да се взима машина по описание е доста рисково.
съгласен съм с МЕГА и да добавя : и особено рисково по съвет от нета
за мен ти е малко помещението за нокрята. може и с хубава 12-ка , но ако ти стигат паричките слагай смело.
моята е в 30 и малко м2 на 3.10 с огромни витрини и си върши работата. а на бас съм по-на-север от теб
Еми в другата стая 20квадрата имам този PANASONIC CS/CU-E12-NKE-3 Etherea.До сега отоплявах целия апартамент с него без никакъв проблем.При зададени 22градуса в другата стая си държеше 20-21 градуса.Това зимата ама е шумничък.За това искам нещо тихо.Ако може предложете модел и марка до 2500 лв.Благодаря!
Ами 50 м2, добре че си се разминал само с шума...Може да погледнеш ME FH35. Ако ще дискутираме друго освен Нокрия е удачно да прехвърлиш питането в подходящата тема.
Здравейте.
Обмислям купуването на една Нокрия- 14 за дневна с трапезария- 30 кв.м. и имам няколко въпроса, на който не открих отговор в темите:
- Къде се произвежда AWYZ14LB NOCRIA- в едни магазини ми казаха Тайланд, в други- Малайзия, в трети незнаят;
- Къде машината мери достигнатата температура- в дистанционното или при вътрешното тяло;
За сега за това се сещам.
Поздрави.
Модела се сглобява в Китай. Температурата се измерва от въздушния датчик на вътрешното тяло.
Производството е Китай, температурния датчик е във вътрешното тяло. Машината е перфектна.
(хаха, Сашо ме е изпреварил. )
Хм. Изненадахте ме. Очаквах някоя от двете държави, който посочих. Не разбирам защо разни смешни търговци лъжат по толкова елементарен начин като лесно се проверява във форуми като този.
Както и да е. Не си знаят интересите. Със сигурност няма да купя от тях нито този за дневната, нито този за спалнята, нито тези за вилата.
Също ме интересува като е китайска сглобка нокрията има ли проблеми със скърцане на пластмаси на вътрешното тяло при температурни разлики и реални ли са тези 22 децибела на вътрешното тяло?
Поздрави.
Сам си отговорил на въпроса - защото са смешни...
Изобщо не трябва да те притеснява, че модела се сглобява в Китай. Имай предвид, че даже и моделите за японския пазар, също се сглобяват в Китай. Проблеми с пукащи пластмаси няма, а колкото до шума... Машината си е здрава като модел и за да отдава такива параметри, е нужно да има добър топлообмен на изпарителя. Това се постига с различни скорости на вентилатора. Шума е индивидуален за всеки потребител, така че се абстрахирай от това колко му дават по каталог. При достигане на температурата и нейното поддържане, машината е тиха като цяло. Разбира се, има ли разлика която трябва да бъде компенсирана, вентилатора може да духа доста здраво...
Здравейте, поръчах следния климатик - FUJITSU GENERAL - AWHZ14LB/A0HZ14LB. Точно по този начин ми е изписан в офертата, която ми представиха. Никъде не пише Nocria при положение, че изрично им казах че искам нокрия. Четейки тук из форума виждам, че за нокрия се говори основно с други означения - AWYZ14LB. Имам ли основание да се притеснявам, че е възможно да не е нокрия. Някъде преди бях чел мнение, че това са едни и същи модели с различни обозначения. Моля ви за еднозначен отговор и извинявайте ако е коментирано някъде преди - просто не можах да го намеря.
Едно питане за нокрия-та - имам 14-ка монитрана преди месец. Сложих и електромерче и показанията сочат 112Вата консумация при спрян климатик.
При пускане консумацията плавно се покачва до към 650Вата и после постепенно слиза под 300Вата.
Това което ме притеснява е консумацията при спряна машина - очаквах нещо като няколко вата при тези външни температури. И евентуално до към 60-70Вата зимата под 0 ако си подгрява компресора.
В сервизното уви няма никакви особени електрически данни освен максималните консумации.
Ако е нормална консумацията май ще му монтирам ключ за включване и изключване - язък му и за дистаниционното и без това го ползвам само за включване и изключване.
Благодаря
Този пост е редактиран от orlincho; 20-08-13 в 18:02.