Имам и от кауфландските, моят мери но като се натискат копчетата се натиска явно и ресета и всичко изчезва. Вземи си от Конрад с големият дисплей.
Имам и от кауфландските, моят мери но като се натискат копчетата се натиска явно и ресета и всичко изчезва. Вземи си от Конрад с големият дисплей.
Показва power factor. Когато изключи компресора показва 20 сега вдигнах температурата на 24 и след като го изчаках хубаво да развърти компресора - показа 94
Тръбите ги вакуумира 20 мин. но не сложи манометри. Бързата връзка е мъжко и като развалцова старата и новата тръби ги стяа с гайки към него,
Реших и аз да споделя първи впечатления от въпросния климатик. Това което е изброил колегата kristofer73 за дизайна и капака е абсолютно вярно. Монтажът беше на 12.11.16 с 3м тръбен път по мое настояване в 22 кв, всекидневна югозапад , етаж от къща във Варна. Два дена след монтажа го оставих цяла нощ да работи на отворена врата през коридор 5 кв че чак в спалнята се усещаше при външната температура около 2 градуса. Вентилатор на ауто зададена температура 22гр. Сякаш с това се изчерпват плюсовете за сега. Забележките ми отново са горе - долу като на колегата - прекалено ми е шумен. Шум от фреон чух един единствен път при спиране за съвсем кратко време. Има припуквания при пускане на климатика, които изчезват след няколко минути и повече не се чуват. Същите припуквания се възобновяват за кратко време и при рязко намаляване на градусите на зададената температура /от 26 до 21/. От външното тяло също се чува нещо като жужене , но трябва да изляза на терасата да го чуя и като стоя в стаята не се чува и не дразни. Основният проблем за мен е шума при различните скорости на вентилатора. На powerful просто не се стои пред него, струята е прекалено мощна. На всички скорости без най-ниската и донякъде втора се усеща едно хладно течение дори и да не стоя пред климатика, а като отида до климатика и си поставя ръката пред него изходящата струя се усеща топла. Общо взето усещам дискомфорт от струята , която ми се струва прекалено мощна дори на ниските скорости. Единствено на най-ниската не се чува и не се усеща почти нищо. Общо взето не съм особено доволен от климатика за сега, очаквах повече от към комфорт и тишина. Оставам с впечатление че за тези пари може да се вземе нещо по тихо /със сигурност/ , а за по-топлещо още е рано да се каже.
Масово коментарите на потребителите на клими от триото Фуджи, Фуджицу, Дженеръл. са били, че климите им топлят и то доста, но и съответно са сравнително шумни и ветровити. Не знам какво сте очаквали.
Що не си оставите машините на мира да си работят и да не ги тормозите постоянно.
Масово коментарите на потребителите се отнасят за ниския клас и много малко коментари видях за по-високите класове на Фуджи, Фуджицу, Дженеръл LUCA i LTC. Когато човек си купува климатик по-висок клас очаква съответно и качеството да е на по-високо ниво. Би трябвало да има разлика дали си дал 1000лв или 1500лв. На хартия като му погледнеш параметрите бие всички в тоя ценови клас , а на практика се оказва съвсем друго. Пиша мнение да знаят и други потребители как стоят нещата , а не да се лъжат по параметрите в сервизното.
Аз понеже не обичам да ми духа във врата съм си сложил 9ка със 100 вата минимум в 27 квадрата![]()
Като не обичаш да ти духа, ще си сложиш нещо с 1000 вата минимум. Ако ще и седмица. Другото са гимнастики с дистанционното![]()