Здравейте,
моя близка има проблем с шум във външното тяло на 7-ца LUCA. Идвал е техник да погледне и според него проблемът е от изкривена ос на перката (тя ми каза на вентилатора, ама не съм сигурен дали е разбрала коректно); триело се метал в метал и затова се получавал дразнещият звук. Човекът казал, че трябвало да се смени целият модул, защото било капсуловано и не ставало да се разглобява. Добавил обаче, че не е сигурен ще се намери такава част, щото били излезли от употреба (?!?!)
Мислех, че моделът е сравнително нов, 4-5 години. Наистина ли трудно се намират такива части? Ориентировъчно кава цена би струвало?
Същия проблем го имам и аз, само че с 9-ка. При мен не е постоянно, а от време на време. Зима и лято. Вътре не се чува нищо, но от вън се чува дори и на отсрещния тротоар на блокаЧак да са излезли от употреба не вярвам, ако не се лъжа е от 2013 модела. Аз го взех 2015 и чакам да му дойде времето и да го сменя с една Етереа.
Моделът още се продава. Трудно се криви ос на вентилатор от самосебе си.
Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Появи ми се изключително тъп проблем с климатика.
Ползвам го само за отопление и не беше пускан от пролетта.
Исках да почистя филтрите преди да го пусна и нещо не го отворих както трябва.
Сега не иска да си вдига капака. Видях отвътре, горе в дясно, че има едно половин зъбно колело, което е за тази работа, но не успявам да го нагодя след повече от час опити.
Моля някой ако е имал такъв проблем да ме посъветва нещо.
Опитах да залепя капака вдигнат с хартиено тиксо, но не го държи
Благодаря предварително!